Проблем заради име на бебето

• 6 794
  • 221
  •   2
Отговори
# 75
  • Пловдив
Проблем е тръшкащото се свеки, не името само по себе си.

# 76
Аз бих Ви посъветвала да послушате майката на съпруга Ви!
Че откъде накъде? За да си спестят бъдещи проблеми с нея ли? Ако питаш мен, (при положение че те по никакъв начин не са зависими от нея и не живеят заедно) най много да се разсърди и да спре да общува с тях, което би било доста по-добрият вариант.

# 77
Здравейте, бременна съм в девети месец и скоро трябва да раждам. С мъжа ми си избрахме още от началото име на бебето, което е между името на неговата майка и моята. И двамата си го харесваме много и не искаме да го променяме, но проблем прави майка му и то какъв. Скоро го е попитала как ще се казва и вметнала, че най-вероятно името няма да й хареса. Мъжа ми й казал какво сме решили и тя изпаднала в шок и ужас. Казала му, че на нея това име никак не й харесвало, било грозно, нямало никакъв смисъл и искала да кръстим детето изцяло на нея. Казала му да си помислим. Минават няколко дни и тя му звъннала по телефона, като го попитала дали сме били размислили относно името. Той й казал, че промяна няма да има, това име си харесваме и точка. От там тя започнала да му плаче, да го обвинява, че бил неблагодарен, че нямала да му прости никога. Не можела да спи и да се храни, откакто разбрала грозното име. И не знам още какви глупости му е наговорила, но така го е вкарала във филма, че той ми звъня да ме попита дали не искам да кръстим бебето на нея. Казах му, че задна няма да дам, защото името е избрано отдавна и това е избор между мен и него, а не майка му. Само да кажа, че разликата в името  между нейното и това, което сме избрали е една буква. Скандалът, който тя прави в момента е абсурден и не ми го побира акъла. Тя вместо да се притеснява дали всичко ще мине наред и бебето да е живо и здраво, седнала да реве и не могла да спи и да се храни, заради едно име. На мен ми стана много обидно и грозно, защото все едно гледам едно 10 годишно дете, което се е разлигавило, че не е получило играчката, която иска. Моя мъж също е в потрес от реакцията на майка му и мисли, че баща му ще я защити. Притеснява се, че след като се роди бебето няма да се радват. В момента вместо да очакваме раждането ние трябва да се притесняваме как ще реагират родителите му и дали няма да се обидят. Пред мен тя нито е подхващала темата, нито ме е питала. Звъни му по телефона и го манипулира, както й е кеф. Казала му, че той бил мъжът и той трябвало да реши. Явно в нейните очи аз съм просто един инкубатор, дето да износи детето и това е. Мъжа ми е на моя страна и той също й се чуди какво по дяволите изведнъж й стана, че да се държи така. Просто не мога да повярвам как може да има толкова изостанали хора. Моята майка не може да спи от притеснения, затова как ще мине раждането и дали всичко ще е наред. А неговата майка не можела да се храни и да спи, защото детето нямало да се казва на нея. От последният им разговор тя пак му дала срок от не знам колко дни да сме размислили и да кръстим детето на нея. Преди години, когато на брат му се е родило детенце отново е имало проблеми заради името. Не знам какво да правя имам опасения, че след време ще прави още по-големи проблеми.
Не съм чел отговорите на останалите, така че извинявай, ако се припокрият.
1. Изборът на името е на майката на бебето т.е. твой. Добре е, ако имаш подкрепа и сте на една вълна с бащата, но изборът е на 100% твой! Мъжът решава.... Нямам думи...
2. Притеснението ти, дали и че няма да му се радват, е неоснователно и не се притеснявай затова. В нашия случай - не сме имали драма за името, но моята майка не се радва толкова/така на внучето, колкото майката на жена ми. Моето виждане - който иска да е в живота на детето, колко и как - сам си решава. Ние с жена ми не сме спряли никого, но няма и да се молим на никого.
3. Мъжът ти има уникалната възможност, стига да прогледне, да види майка му каква е в действителност. Това, че му е майка, не я прави добър човек, не я прави безгрешна, и не я прави неспособна да манипулира, лъже и мрази. Майка му е - да си я обича, да си я уважава, но и да осъзнае, че тя НЕ му е семейство - семейството са бащата, майката и детето/децата, ТОЧКА.
В заключение - в 9-ти месец си, фокусирайте се върху финалната права, да мине раждането добре/спокойно, гледайте си детенце - първият месец си е достатъчно тегав, докато се напаснете, свикнете, после става по-леко. Който иска да се сърди, ще намери винаги причина. Успех!

# 78
Какво е това "грозно" име? И как се казва свекървата? Ако е някоя Станка, Стоянка, Иванка и прочие -ка, твърдо не на нейното име.

# 79
  • София
Еййй никога няма да спрат сагите с тея свекърви Simple Smile Аз с моята не си говоря вече 7 години примерно, просто е чудесно! Един от многото скандали беше за името на девойката. Тя трябвало да реши, алоооо като си родила да си си решавала сама! Детето аз си го раждам и ще си го кръстя както аз искам, разбира се и съпруга ми! Не ми се изпада в детайли, но моята свекърва през бременноста пресоли толкова манджата на тази тема, че и казах до тук бяхме! Колко си късах нервите и страдах, Боже каква глупачка съм била! По забавното е, че споделя едно име с майка ми и наистина беше нормално, но вече в апогея на отношенията ни и казах, че заради нея не съм успяла да кръстя дъщеря си на майка ми Simple Smile Не, че съм имала такова намерение … От дете знаех как ще се казва дъщеря ми и мъжа ми беше запознат с това много преди да решим да сме заедно и тн! Това изобщо не подлежеше на коментар! Той също хареса името и не сме имали никакви колебания по темата от както разбрахме, че ще е девойка! ТОЧКА!

# 80
  • София
Тя бабата за 1 буква какви драми прави, представям си като се стигне до въпросите за кърмене, захранване, прохождане, обличане, градина, възпитание и т.н.
Че и за куп други неща, които не са свързани с детето.

# 81
Може и Марая да са избрали родителите за име на детето си, никой няма право да им се меси. Аз съм приятелка с жена, чиято внучка има супер изчанчено за нашите стандарти име. Като се похвали, че е станала баба на ******, леко й личеше неудобството, но после свикна и смятам, че нямат драми.

# 82
  • София
Колко пък да е изчанчено име, което с една буква е прекрасно, пък с друга докарва нервна криза на бабата!?

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 17:43 от Fever Ray

# 83
Със сигурност името не е грозно, просто бабата е токсична и от 9 кладенеца вода ще донесе да е на нейното.

Представям си свекито е Минка, а те искат да кръстят беба Мина. И старата откача, че няма да е дословно Минка. Smile

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 17:01 от So Lucky*

# 84
  • София
Името ти го казваш в болницата и го записват в документите.
Коя от майките какво име иска или харесва, е можела да го приложи кам собствените си деца. За внуците няма думата.

# 85
Сигурно разликата е в първата буква и затова е тръшкането. Ама все тая. Бабата се е приела насериозно и наистина може да се очаква тепърва да създава проблеми.

# 86
  • София
Ами, звънни ѝ ти, авторке.
Кажи ѝ, че бебето ще се казва Х и точка. Да си мери приказките за хубост и грозност на името, защото се ОБИЖДАШ.

Това е една чудесна граница на бъдещите ви взаимоотношения по линия на бебето.

# 87
Кръстете го както сте решили с таткото. И да не е най-хубавото име, свекървата няма право на глас. Предполагам, че драмата е защото тази една буква сменя цялото име, например Калина на Малина или нещо такова, но и така да е, решението си е ваше.

# 88
Да бе, само това оставаше, преди да роди да говори тя с нея, та да й се трупат нерви покрай тръшкането, и може би, троснатото отношение на свекървата. В 9-ти месец е жената, не е добре никакъв контакт да има с нея.

# 89
  • София
Защото сега не се тормози от тоя телефонен бомбинг и не пуска тема.
Да и звънне и оная като запелтечи, да ѝ каже - нямаш думата, свиквай.

Един път като ѝ свие сармите, друг път ще се замисли как да подхожда.

Общи условия

Активация на акаунт