Проблем заради име на бебето

• 6 769
  • 221
  •   1
Отговори
# 45
Не яде и не спи, друг път Smiley На бас, че и си хапва, и си поспива, и всичко това е просто долнопробен цирк.

Авторке, в никакъв случай не поддавай. И стегни мъжа си, да не вземе да "омекне" пред изпълненията на драматичната актриса. Ако трябва, да говори с баща си, той като мъж да я озапти малко.

Какво значи "нямало да се радват" - ами ако искат да се радват. Това дете не го създавате за радост и забавление на баби и дядовци. Създавате го, за да го отгледате и възпитате в разбирателство, любов, и добър пример на отношения в семейството. Който не се вписва - ами по-добре да не се "радва".

Такъв бабишкер, наложи ли се веднъж, после ще разиграва същите етюди за всичко, ще си прави каквото иска, и ще разбива на пух и прах неща, което вие ще постигате с усилия. Познавам една такава циркаджийка - само и само да е на нейното, прави неща, които буквално вредят на детето - даде шоколад и фъстъци на малка възраст, топеше биберона в мед, купува солени зрънчовци и царевици, които и за възрастен са прекалено солени, а за малко дете съвсем... Родителите я търпят, защото използват помощта и и не са независими, но ако вие можете да си позволите самостоятелност - отпор и само отпор е решението!

# 46
Сега те клатят хормоните и затова изобщо си решила да пуснеш дори тема по такъв абсурден "казус". Ще родиш, ще се нормализират и ще осъзнаеш, че такава "свекърва" не заслужава нито име, нито внуче. Далеч от такива нарциси. В момента център на вниманието трябва да си Ти! Ти носиш дете! Не някаква си шизофренична леля, дето не иска да приеме, че е пята песен и светът, тоест синът й, отдавна не се върти около нея. А на детето такава баба не му е и притрябвала. Ако й дойде акъла, бива, ако ли не, по далеч. И аз се присъединявам към мнението, че бива да стегнеш мъжа си. Той е мъж и баща и е негова отговорност такива глупости изобщо да не достигат до жена му в такъв сюблимен момент.

# 47
Здравейте,
Прочетох всичко и съм съгласна с вас, че мъжа ми трябва да сложи граница, с която да покаже на майка му, че няма право да се бърка толкова. Не сме зависими от тях по никакъв начин, нито живеем заедно. Явно нещо последно време хормоните й бушуват, но това мен не ме вълнува. В никакъв случай няма да отстъпя да задоволява на някой друг желанието, защото това ще се повтори и ще се бърка в бъдеще за други неща. Ако се опитва да създава още проблеми ще бъде прекратен всякакъв разговор с нея, за да можем да си посрещнем детето с радост, а не с тревоги.

# 48
Кажи на мъжа си да спре да те занимава и товари/тормози с истериите на майка си и да застане пред нея по-твърдо и по мъжки. Като си роди тя дете, да си го кръщава както иска.
И хич да не си го слагаш. Просто не се обяснявай. Раждаш си и си действаш, както си знаеш.
Да трае. Да припада, да не яде (то хич няма да ѝ се отрази зле), да си бае на ум.

# 49
  • Варна
Аз бих Ви посъветвала да послушате майката на съпруга Ви!

# 50
  • Пловдив
Какво е това "тежка критическа", бе, хора? Вие на колко сте, жени на 50 не познавате ли?
Менопаузата нормално не прави жените невменяеми, нито дори истерички. Нищо, че 50-тинагодишните лели сме пята песен, както любезно е написано горе - ненормални не сме. Даже и тия неща за истериите и хормоните са според мен повече мит и дори обидни.

# 51
  • София
Дочетох.
Сега, ще ви шокирам, обаче аз не смятам, че свекървата е виновна. В смисъл, тръшкането ѝ, че е тъпо е тъпо, но тя има право да си иска каквото си ще. Както казах и Драганка от село Долно Нанагорнище също. Въпросът е младото семейство какво позволява и доколко ще реши това да му влияе. Казвала съм многократно - не обичам така любимото и прехвалено име Калоян. Просто не го харесвам. И няма начин да кръстя сина си така. Сега, то може 200 човека още да искат да го кръстя с това име, но нито ще са ми виновни, нито ще им обърна внимание. Да си искат.
Та, в този дух...
Аз навремето, до раждането не знаех пол (умишлено) и въобще не слушах въпрос от никого как ще се казва детето просто, защото не знаех дали ще е момче или момиче. Но и да се знае, най-лесното е да се каже, че на неродено се не нарича. Като се роди бебето, тогава ще стане ясно. Точка.
И още нещо - постави мъжа си на място и да спре да те занимава кой, какво, кога, къде и защо казал, просто не трябва да те интересува. Гледай си бременността.
И, ако мъжлето поддаде разбери, че няма да е виновна майка му. А той. Тъй че се разбери с него.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 13:51 от Светулчица

# 52
  • София
Какво е това "тежка критическа", бе, хора? Вие на колко сте, жени на 50 не познавате ли?
Менопаузата нормално не прави жените невменяеми, нито дори истерички. Даже и тия неща за истериите и хормоните са според мен повече мит и дори обидни.
Ако някой е с хлабава психика или характеропатия ще му се обострят от климакса, а и от други неща, но първопричината си е в човека. Все пак жените по веднъж месечно сме на хормонална въртележка, то трябва по тая логика през половината време да сме в истерия.

# 53
Затова - детето кръстено на него си, пък бабите и дядовците да пият една студена вода, като не са дорасли да да се радват на внуците си, ако не им носят името.

# 54
Ти да не си свекървата?

# 55
  • София

Защо?
Детето на свекървата отдавна е кръстено. Това дете си е на авторката.
Свекървата да си роди още едно и да си го кръсти както иска.

# 56
Затова - детето кръстено на него си, пък бабите и дядовците да пият една студена вода, като не са дорасли да да се радват на внуците си, ако не им носят името.

Има много сбъркани хора. Напълно възможно е свекървата да не си погледне никога внучето от яд, че не е кръстено на нея.
Както и е напълно възможно да го манипулира по този начин.

# 57
  • София
Ариел, това би било страхотно и би решило бъдещи проблеми в младото семейство.

# 58

Ragebait 🤣🤣

# 59
Кръстена съм на баба ми. Подобно на Вашата свекърва е казала ,,цялото име и дословно, иначе...".Не харесвам този манталитет на мислене, дълбоко уважавам хората, които дават свобода на околните. Свекърва ми е доста авторитарна личност, но не е заставяла нито едно от децата си да кръстят дете на нея. Името на детето си го избрахме ние, имахме си варианти за мъжко и женско име още преди да разберем пола. Страхотно беше, че имената, които харесвахме аз и ММ съвпадаха. Така, че адекватен съвет не мога да дам, предвид факта, че не съм поставяна в подобна на Вашата ситуация.
Но мога да говоря като дете, което носи дословно името на баба си. Та какво се получи, баба ми никога не се е обръщала към мен с истинското ми име, винаги с умалително и все съм се чудила, какъв ѝ е бил зорът да иска да съм с пълното нейно име. Всъщност единственият човек, който използваше като обръщение към мен името ми от кръщелното беше баща ми. И се замислям дали баба е била тази, която толкова е настоявала да се казвам така или е било желание на баща ми. Въпроси без отговори, а и без значение.
Леко раждане Ви желая аз и едно прекрасно здраво бебче, другото е бошлаф.

Общи условия

Активация на акаунт