Египет /Тема 19/

• 35 757
  • 517
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
От сега обмислям почивката догодина в Египет.Всеки хотел си има своите плюсове и минуси и все с нещо човек трябва да направи компромис, няма как. Важното е очакванията да са реалистични. Ние бяхме е Jaz Sharm Dreams тази година. Храната, например беше доста еднообразна според нас и имам забележки към хигиената на външните маси в ресторанта, също в самия ресторант е като шумна столова, доста често свършваха чинии и чаши и трябва да се чака на опашка за чиста чаша …дразнещо.. Обаче супер местоположение в Наама Бей, има къде да се разходиш извън хотела след вечеря , оживен район , има и хубава плажна ивица на близначния хотел Джаз Фейроуз. Има и три отопляеми басейна, което хич не е малко в сезон, когато все още не може да се отопли водата от слънцето. Плажа на хотела който ползвахме също е много хубав с риф на крачки от брега,  нямаше никакъв отлив началото на април,не знам как е през другото време. Анимацията беше умряла през деня и вечер нищо особено, не разчитайте на нея. Но с всичко минуси и плюсове бих се върнала отново в този хотел.

# 421
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ла Виста бей. Между Ал Аламейн и Марса Матрух.

Сезонът още не е започнал и плажът е почти пуст.

# 422
А как е разделена плажната ивица между двата хотела? Интересува ме, тъй като сме му хвърлили поглед, та може да го ползваме в някой бъдещ момент...
Разделянето на плажните зони на Sentido и Reef Oasis Beach е почти символично-с една табела и няколко храста😀, но човека от кабинката с кърпите постоянно следи да не се заемат шезлонги от другите В дясната част на плажа има отделно заградена зона за италианците с Veraclub, които си имат отделна анимация и цял амфитеатър за вечерните представления.
Забравих да спомена страхотното еспресо, което се сервира навсякъде в комплекса. Приготвят го по италиански супер късо, та се налага да си поръчваме двойно еспресо😀.
Ходихме до стария град пеша, но не препоръчвам, по пътя няма нищо интересно. Иначе самия стар град е нещо като Капалъ Чарши и няма нищо старо и интересно. Джамията е красива отвън, вътре не сме влизали, че беше по време на Курбан байряма и имаше много хора.
На пешеходно разстояние до хотела има два търговски центъра-Манго маркет и Дахаб център. Мислехме да отидем до Фарша кафе, но така и не остана време.

Последна редакция: сб, 30 май 2026, 10:01 от mistery

# 423
  • Пловдив
И миналата година в Риф Блу бей имаше две места с вечерни анимации .Едната само за италианци( все пак те са 90%) и една за други гости на хотела.Отделно има на трето място жива музика.Но нямаше никакъв проблем всеки да ходи където иска.

# 424
  • Варна
[/quote] Ходихме до стария град пеша, но не препоръчвам, по пътя няма нищо интересно. Иначе самия стар град е нещо като Капалъ Чарши и няма нищо старо и интересно. Джамията е красива отвън, вътре не сме влизали, че беше по време на Курбан байряма и имаше много хора.
На пешеходно разстояние до хотела има два търговски центъра-Манго маркет и Дахаб център. Мислехме да отидем до Фарша кафе, но така и не остана време.
[/quote]

Колко сме различни хората! А аз искам да се връщам всеки път в Стария град. Намирам атмосферата там за много автентична, много ми харесват заведението в скалите с фенерите,  има много хубава  музика, водопад в скалите, магично е …

# 425
  • Sofia
И на нас ни хареса. Ние се разходихме от Фарша до стария град. Няма нищо интересно по пътя, но ни се разхождаше. Следващия път ще си оставим време за заведението в скалите.
Аз не знам колко стари неща са очаквали да видят в Стария град 😁

# 426
Ами нямах големи очаквания, но подведена от името не очаквах всичко да изглежда построено в последните 20 години. Някак много комерсиално и туристическо ми е.
И миналата година в Риф Блу бей имаше две места с вечерни анимации .Едната само за италианци( все пак те са 90%) и една за други гости на хотела.Отделно има на трето място жива музика.Но нямаше никакъв проблем всеки да ходи където иска.
Тук не допускат външни на представленията в амфитеатъра на Veraclub. Вечер можеш да слушаш пиано в Sentido, да се забавляваш с жива музика на централното кафе на Reef-а (на нас ни е любима женската латино банда), да гледаш представленията на откритата сцена или да се разхождаш по уличките на комплекса.

Последна редакция: сб, 30 май 2026, 14:15 от mistery

# 427
Дойде време да разкажа за нашата почивка в Египет, Хургада и Кайро от 16.05.2026 г до 23.05.2026 г. Запазихме през Ориент 99 с програма на Онекс. Избрахме хотел Xanadu Makadi bay - заради отличните отзиви, страхотния пясъчен плаж, високото качество на храна и обслужване. Концепцията на хотела е Ultra all inclusive. Има 4 основни сгради на 3 етажа, най-долния етаж със собствен басейн и къщички с по два апартамента и басейни. Голяма територия, отлично поддържана, голям аквапарк и чудесен плаж. На плажа има ресторанти, бар и всичко необходимо, за да почиваш качествено. Стаята се почистваше и зареждаше с консумативи и чисти кърпи всеки ден, мини бара също. На разположение са 7 ала карт ресторанта, които с резервация посещаваш без заплащане. Само азиатския е платен. WiFi с отлично покритие и бързина. Иначе интернет с Е-sim 5 GB от Airalo - даже ми остана. От плажа тръгват кораби до остров и за гмуркане. Хотела се намира на 25 минути с кола от Хургада, наоколо няма нищо за разходка. На територията има магазини за дрехи, сувенири, аптека, бижута и т.н.
Уговорихме ден за разходка в Луксор с Аладин травелс. Разгледахме гробниците и храма в Карнак, уцелихме най-горещия ден - 48 градуса. Персонала е любезен и усърден.Говорят руски, английски и немски. Последния ден пътувахме 8 часа до Кайро, хотела  е близо до пирамидите и новия музей. Разгледахме и тях и вече много уморени на летището Сфинкс /новото/ се качихме на самолета за София.
В заключение - добра организация, на визите ни взеха 5 долара отгоре. На разходката гида ни постоянно сменя цената от евро в долари и обратно, а курса е различен /за тях е едно и също/. Цените на гробниците в Луксор, ако има възможност сам да си ги платиш на касата, защото завишават доста цената.
Хареса ми почивката, бих избрала за следващ път примерно Шарм ел шейх. Приятни почивки на всички!

# 428
Много благодаря за поста. Ние сме там в края на месеца. Как беше храната в основния ресторант? И дават ли кърпи за плажа/басейните?

# 429
20-30 август все още ли е доста горещо в Шарм ал шейх...?

# 430
Много благодаря за поста. Ние сме там в края на месеца. Как беше храната в основния ресторант? И дават ли кърпи за плажа/басейните?
Здравейте, не знам към мен ли е въпроса ви? Ще отговаря все пак. Кърпи има и на басейна и на плажа. Вземаш/връщаш и срещу долар на служителя идва да ви ги постави и с още кърпи прави възглавнички. Храната беше отлична, всякаква и много. Всякакви меса и риби, готвени зеленчуци, салати, супи, суши, спагети и отделен бюфет за малки деца. Десерти и сладолед, плодове. За закуска - омлет, сирена, палачинки, банички и т.н.
Препоръчвам посещение на ала карт ресторантите.

# 431
Много благодаря отново 🤗

# 432
Здравейте, започвам да чета из темите, защото планирам Египет догодина за Великден и ученическата ваканция края на април. Има ли агенция, която пуска хубави намаления за ранни записвания, черен петък... Искам пясъчен плаж, може аквапарк, чисто и спокойно. Също много искам да видя пирамидите, но се чудя дете на 5 години ще издържи ли автобуса? Обмислях вариант с кацане в Хургада и връщане от Кайро. Повечето хотели, които се препоръчват за 5 звездни, а ние сме с 2 деца и сумата става дебела, за това ще дебна някакви промоции.

# 433
  • Пловдив
Аз в последните години правя резервации точно в седмицата на черен петък с Онекс.Винаги имат намаления.Ако сте с деца по добре вижте хотелите в Шарм Ел Шейх в безветрените зони и хубав пясък.Ако държите на Хургада вижте Десерт Роуз има лагуна и отзивите са отлични за хотела.Аз лично останах много разочарована от Кайро.Имах друга представа за пирамидите.Само музея ми хареса.

# 434
  • Beyond the Frontiers
Няма още оферти за догодина.
Черния петък е добър вариант, но при него обикновенно изключват периода на априлската ваканция.
По мои наблюдения точно за тези дати е най-изгодно резервация по ранно записване октомври/ ноември.

Общи условия

Активация на акаунт