Термин септември 2026г.

• 3 777
  • 141
  •   4
Отговори
# 135
Evelynna,
И аз съм по същия начин.. миналата бременност никакво гадене, а с тази последната седмица бая бедствах. Взех си и аз тоз антиметил да смуча, има верно ефект. От вчера ми е вдна идея по-добре, но си лягам заедно с голямата дъщеря за следобеден сън всеки ден.

П.с. Бях на ендокринолог за моя предиабет. Засега продължавам с нисковъглвхидратната диета като предишната бременност плюс мио+Д-хироИноситол. Не е хормон, но при все още не твърде критични нива подпомага инсулиновата резистентност. Също така ме предупреди, че домашните глюкомери винаги завишават резултатите с 0.5, дори до 1 единица повече. И наистина една сутрин глюкомера премерих 5.6, а в лабораторията 10 минути по-късно глюкозата излезна 5.01

# 136
Добро утро.
От снощи ми се гади много, ама мнооого. Вечер като си лягаме, пием чай - направих си ментов, обаче така и не го докоснах. Никакво желание, даже погнуса. Така си легнах - с гадене и тежест. Вълнение също, защото на сутринта смятах втори тест да си направя. Събуждах се постоянно, не ме свърташе, гади ми се все още, докато не станах о не направих теста. Ами…втората черта е даже по-изразена от първата. Иде ми да се разплача, но не мога. 🫶🏻 май е истина. 🤍🤰🏼
Въпроса е какво да правя с това гадене..нагласих си храна за работа, но от мисълта за нея и .. 🤢 кафе също не искам, нищо не искам.
Ще си запиша час днес, но дотогава някакви бабини деветини да препоръчате против гадене?

# 137
  • София
Надя, радвам се да видя още "зрели" майки!😁

# 138
Надя, радвам се да видя още "зрели" майки!😁
И аз се радвам, че като гледам все млади майчици и се чувствам като динозавър 😅

# 139
Здравейте и от мен, момичета, моят термин по менструален календар е около 27.09 ❤️
Видях двете чертички на 24.01, след което веднага отидох за кръвен, който потвърди положителния резутат. Утре имам час за преглед и вече нямам търпение. Не очаквах, че толкова ще се притеснявам, но само за това мисля... първа бременност ми е. Преди положителния резултат имах бледо розово зацапване на 11.01 и мислех, че ще ми дойде, защото последните месеци МЦ винаги ми предхождаше от зацапвания - предимно кафеникави или по-тъмно червена кръв. За това зацапване не съм се притеснявала, защото още не знаех, но днес имах на два пъти много леко кафеникаво и съм във филма, с болки тип менструални /леки са/. Доколкото четох такъв тип зацапване и болки са често срещани, но това още повече увеличи нетърпението ми за утрешния ден. Само си повтарям, че всичко ще е наред.
Леко бременеене на всички ни и само хубави новини да чуваме за бебчетата!

# 140
Добре дошла. Аз също бях с леки менструални болки, даже все още имам от време на време, но вече са доста слаби и на рядко. Бъди спокойна и мисли позитивно. Разбирам те за притесненията и аз съм с първа бременност и всичко ми е ново. Вярвам, че всичко ще е наред за всички ни.😊 Аз днес бях на втори преглед и чухме сърчицето. Всичко е наред и в норма. Дано да продължава така. 😊

# 141
Добре дошла и от мен! Всичко ще бъде наред 😊
Сега се загледах в снимките на бебето и ми е ясно, че не отговарят на седмицата в която съм, но ми направи впечатление, че до този, момент е вървяло все с 3 дни назад, а от днешния преглед с 5. Има ли място за притеснение?

Общи условия

Активация на акаунт