Брой продукти за устна хигиена

• 629
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • SF
Но трябва и конец или орален душ, ако конецът ви е неудобен.

# 16
Имам проблем с щитовидната, който удари и във венците. Това, което има ефект при мен е интердентални четки за всички места, в които може да се бръкне + конец за зъбите, които са плътно един до друг.
Интерденталните четки много добре масажират венеца и стимулират кръвообращението. В тесните пространства, в които не може да влезе друго, конецът почиства двете допиращи се повръхности.
Вода за уста ползвам само след регулярното почистване на зъбен камък. Преди всеки ден, но прочетох съвет от една съфорумка, която е дентален специалист в чужбина, там ги учели, че не трябва да се изплаква пастата за зъби - плюе се, колкото може и след това не се плакне нито с вода за уста, нито с обикновена вода. Ето това просто правило тотално промени живота ми! Стоматологът ми беше изумен от промяната.

Използвах известно време и зъбен душ, разказа ми играта, направо ми разклати допълнително зъбите и спрях. Може би за здрави става, при мен беше кошмар. На Филипс беше.

Така че зависи от целите, състоянието на венците/зъбите и разположението им.

# 17
  • SF
Да, според нуждите и удобството, но междузъбните пространства също трябва да се почистват, а четките не са достатъчни за това.

# 18
Интернетална четка за много тесни пространства по препоръка на моя стоматолог ползвам тази

Не е с телче вътре, тънка е и на мен ми върши добра работа.

# 19
Да, според нуждите и удобството, но междузъбните пространства също трябва да се почистват, а четките не са достатъчни за това.
Точно междузъбните пространства имам предвид - според големината им се избира подходящия инструмент.

# 20
За мене лично ефективните продукти за устна хигиена са соник четка, зъбен душ и вода за уста. Конците и интерденталните четки не почистват. Зъбният душ е ефективен не само за междузъбното пространство, а и върху самите зъби , особено кътните, предвид формата им. Бих го избягвала само ако имам проблеми с отдръпване на венците, защото е много силен.

# 21
Ползвам базова електрическа четка за зъби и зъбен душ. Конец и интердентални четки никога не съм ползвала, понеже нямам абсолютно никакви разстояния между зъбите и просто няма къде да бъдат навряни. Вода за уста съм купувала по-скоро инцидентно. Иригаторът го ползвам за удоволствие и масаж, може би дори за да не остана по-назад някак си. Проблеми със зъбите нямам, но го отдавам на генетика, а не че правя нещо повече или по-правилно. Макар и в детството си да мразех апаратчето за изправя не зъбите, към днешна дата смятам, че е изиграло роля да нямам дентални проблеми. Смятам, че поддържам адекватна устна хигиена спрямо моите нужди.

Появата на тази тема именно днес ме учудва най-вече заради това, че тази сутрин под някакъв случайно попаднал ми пост във фейсбук масово хора споделяха, че мият зъби веднъж в седмицата; че навремето бабите и майките им са си миели зъбите със сода и това е достатъчно като причина да не ползват днешните отровни пасти за зъби (сериозна съм - действително има хора с такива разбирания); че масовата реклама на миенето на зъби е от 30 години и цели увеличаване на продажбите на ненужни вещи като четки и пасти... Абе пълен потрес!

# 22
  • SF
Веднъж седмицата???
Абе в кой век и в коя държава живеят тези хора? За зъбен камък сигурно не са и чували.

# 23
Мда, и като решат един ден да си почистят зъбния камък, защото внезапно са им цъфнали проблеми, се оказва, че само зъбният камък им държи зъбите на място. И се влиза в един омагьосан кръг - твърде болни зъби, лечението е недостатъчно, оплаквания от изедниците зъболекари, налагат се протези, те са скъпи, още оплаквания от изедниците зъболекари, а накрая човек едни фъстъци не може да хрусне спокойно.

# 24
Моят стоматолог ми се е оплаквал, че има пациенти, които се явяват за преглед и лечение с неизмити зъби. Смятах, че засилва нещата, защото на всеки се е случвало да се оплаква от работата си и честно: не го приемах насериозно. Въпреки, че не рядко ми се е случвало да се отвратя от смрадлив дъх и ужасяващо изглеждащи зъби на хора, с които се разминавам в ежедневието. Просто, това, което прочетох сутринта наистина ме шокира и ми отвори очите, че хората, които са скарани с елементарна хигиена, са наистина, наистина много. И че причините за това се коренят изцяло в домашното възпитание и личния пример на родителите.

Моля се само да не попадна на някой пост на тема "Миене на ръце", че вероятността да науча нещо, което не искам да знам, е голяма Scream

# 25
  • София
Един ден се заговорихме в офиса за грижата за зъбите и изброих всичко, което ползвам - сравнително базова Sonicare, зъбен душ, вода за уста. И една колежка с искрена почуда ме попита проблемни ли са ми зъбите, че се грижа за тях "чак толкова". Отговорих, че нямам проблеми, точно защото се грижа "чак толкова".

# 26
  • софия
Тъй като всичко в устата ми са корони, импланти,  при това много на гъсто, за мен незаменим е зъбният душ. Интерденталните четки ми нараняват венците, ползвах на лакалут, но се отказах. Конец също не обичам.
А  с душ и задължително разтвор не се натрупва плака и дори ако се забавя с почистването, стоматологът не открива проблем.
Не разбирам как  струята вода може да е по-травматична от острия конец или Интерденталните четки.

# 27
Това, с немиенето на зъбите, ми звучи като извинението за избягване на ежедневното къпане: “Къпя се само в неделя и сряда, защото иначе ще настина.” Последното съм го чула лично от реален човек и все си мисля: “А каква е гаранцията, че няма да настинеш в неделя или сряда?”
Та така…

Аз влизам с въпрос — има ли измежду вас човек, който има алергия от флуора в пастите за зъби? Аз съм с нетолерантна към флуора, получавам периорален дерматит.
Споделете, моля, ако знаете безфлуорни пасти за зъби. Тези, които знам аз са на Веледа и Л’ангелика.

# 28
  • София
Parodontax имат серия без флуор. Bilka също.

# 29
Аз не съм с алергия май, но ми беше много приятно да ползвам хомеопатичните пасти на Билка. Не ми оставят усещането, че съм се мила с индустриален препарат. По принцип не ми правят впечатление силни препарати и имам много негативно мнение за хомеопатията, но тези пасти са добри.

Общи условия

Активация на акаунт