Брой продукти за устна хигиена

• 628
  • 31
  •   1
Отговори
Здравейте! Трябва ли да ползвам конец за зъби, интердентални четки и устен иригатор (зъбен душ) едновременно, или трябва да ползвам само едно от трите?

# 1
  • София
Заложете на зъбен душ, тогава може и да пропускате другите.

# 2
  • IC 1101,Abell 2029
Точно обратното е.За предпочитане са конците за зъби и интерденталните четки.Ползвал съм ги заедно със зъбният душ,но той се развали.Сега без него няма никаква разлика от тогава когато го ползвах.Според мен не си заслужава парите.

# 3
  • София
Зъбен душ вади каквото, не може да извади нищо.
Проба и развален душ не значи нищо.

Аз ходя на дълбоки кюретажи на 4 месеца, дълбоко подвенечно почистване. Ползвам четка, душ, паста Praeva за майка си и баща си пари и въобще на мен, няма човек, който може да ми дискутира за устната хигиена. От здравна гледна точка. Просто няма.

# 4
Е хубу, че няма кой да ти дискутира на тебе. Зъбен душ не може да махне твърда натрупана плака, може да махне само остатъци. За това комбинацията от конец, четка и душ е оптимална. Не се препоръчва замяна на обикновения конец със зъбен душ. Ако човек няма някакви сериозни проблеми конец и четки са достатъчни. Зъбен душ е ефективен при брекети, мостове. Комбинацията е ефективна.

# 5
Проблем със зъбите не съм имала никога. Мия зъби редовно, разбира се, ползвам вода за уста (в момента с прополис), но това са най-елементарните и задължителни неща за устна хигиена. С конците нещо не се справям, не ми вършат много работа. Аз ли не правя нещо като хората, не знам. Много е важно, ако има натрупан зъбен камък да се чисти, защото и венците могат да кървят от него, както се беше получило при мен.
Относително е да се каже дали трябва да ползвате и трите, зависи от нуждите, от здравето на устната кухина и т.н. Най-добре се консултирайте със стоматолог, като първо Ви прегледа.

# 6
  • София
Е, как не вади твърди остатъци зъбния душ ?
Аз не знам зъби как не вади Laughing

# 7
  • SF
Зъбен душ или конец са задължителни в ежедневната хигиена, но кое от двете е според предпочитанията на човека. Някои се справят добре с конеца, други  не умеят да почистят добре с него.
Лично аз съм с електрическа четка на Филипс и зъбен душ.
Не е задължително четката да е с много функции, защото всички вършат една и съща работа - да почистват зъбите. Не използвайте агресивните им функции, както и турбо режимите. Не съкращавайте времето за четкане, което са програмирали производителите.
След четкането за мене е по-приятно да ползвам зъбен душ. Когато пътувам, рядко го нося и тогава си ползвам конеца.
Ако почиствате добре междузъбните пространства, няманикакво значение с кое от двете го правите, само да не ръчкайте с клечки за зъби.

# 8
Проблем със зъбите не съм имала никога. Мия зъби редовно, разбира се, ползвам вода за уста (в момента с прополис), но това са най-елементарните и задължителни неща за устна хигиена. С конците нещо не се справям, не ми вършат много работа. Аз ли не правя нещо като хората, не знам. Много е важно, ако има натрупан зъбен камък да се чисти, защото и венците могат да кървят от него, както се беше получило при мен.
Относително е да се каже дали трябва да ползвате и трите, зависи от нуждите, от здравето на устната кухина и т.н. Най-добре се консултирайте със стоматолог, като първо Ви прегледа.
При мен е много тясно между зъбите и ползвам от тези т.нар. Лири, които са пластмасов държач, на който е захванат конеца. Зъбен камък чистя 1-2 пъти годишно и ходя на професионално почистване 1-2 пъти, което включва дълбоко почистване на джобовете.

# 9
  • SF
Сменя се лъкчето на всеки зъб, не се почиства с едно лъкче цялата уста. Конецът също се навива така, че на всеки зъб да се вкарва чиста част от конеца. Почистваш, навиваш около пръста и почистваш с нова част.
Кариесът е заразен.

# 10
И моите зъби са много на гъсто разположени, явно и за това не мога да се справя.

# 11
  • София
Моят стоматолог препоръчва зъбния душ пред конците за зъби и интерденталните четки, защото вторите две често се използват неправилно и хората си докарват повече проблеми, отколкото ползи.
При мен най-добре работи комбинацията от ултразвукова четка за зъби, зъбен душ и вода за уста Eludril. Извън професионалното почистване два пъти годишно, разбира се.

# 12
  • SF
Водата Елудрил, ако е червената, се ползва за 14 дни, 2 седмици, не се ползва за по-дълъг период.

# 13
  • София
Водата Елудрил, ако е червената, се ползва за 14 дни, 2 седмици, не се ползва за по-дълъг период.

Така е. Аз използвам розовата, по препоръка след почистване на зъбен камък използвам за 7 дена червената.

# 14
  • Пловдив
И моите зъби са много на гъсто разположени, явно и за това не мога да се справя.
И моите явно. Откак един път имах чувството, че едва ли не ще си изкъртя зъб в опита да извадя конеца, не смея да повторя.
Ползвам само вода за уста освен четката и пастата.
Интердентална четка - рядко, че от нея пък ми кървят венците.

Общи условия

Активация на акаунт