Скраб за скалп

• 666
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
След посещение при фризьорка, която ползва скраб, за пръв път и аз си купих такъв и го ползвам веднъж седмично преди измиване.
Моят е Rene Furterer Head Spa Scrub, черна опаковка, с растителен въглен.
Ползите, които виждам, са повече обем и приятно освежаващо усещане непосредствено след измиване.
Все пак цената ми се струва висока за такъв тип продукт. Бих продължила да ползвам скраб, но ще се оглеждам и за други марки.

# 16
# 17

Вие какъв ефект виждате от скраба на тази марка?

# 18
Има шампоани със салицилова киселина, които имат подобен ефект на скраб. Ползвала съм Doori Honey Therapy. Не знам дали има някакво подобрение, но маха пърхота и горната част на скалпа цялата се излющва. Действа при себореен дерматит.

# 19
Има шампоани със салицилова киселина, които имат подобен ефект на скраб. Ползвала съм Doori Honey Therapy. Не знам дали има някакво подобрение, но маха пърхота и горната част на скалпа цялата се излющва. Действа при себореен дерматит.

Ако горната част на скалпа се излющва, тогава, докато се лющи, не се ли създава ефект все едно човек има пърхот, докато тези люспи паднат?

# 20
Аз съм със себорея (мазен пърхот, залепващ по скалпа) и си ги имам люспите, като мина с шампоана той ги отлюспва и падат. После минавам с обикновен шампоан, за да почистя падналите люспи. И скалпа е чист.
Но да, създава се впечатление за повече пърхот. Ползвала съм и други шампоани със салицилова киселина - същия ефект, целият скалп се бели и горния слой пада. А от Еlseve (пак шампоан със скраб ефект) пък получих косопад.

Аз лично не бих използвала скраб или такива шампоани, ако не бях със себорея. Голяма занимавка е.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 11:51 от Ppp17

Общи условия

Активация на акаунт