💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 121 💙

• 6 110
  • 184
  •   1
Отговори
# 180
Фени, благодаря 😍

Аз ви нося едно интересно видео от ИГ .

https://www.instagram.com/reel/DT8O5nODDyY/?igsh=NW9yazlsYjN3eXE=

И не, за да отбележим, а да не се забравя, днес се навършват 3 години от ужасното земетресение,  което разтърси Турция.

От Башак

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 15:34 от pe04

# 181
Благодаря ви за споделеното!! Hug
И аз ще спомена един от най- ужасните и тъжни дни за Турция Disappointed Relieved
мир на душите на загиналите.....Hands Pray

още от Башак, със сигурност и двамата за тъжни....
https://www.instagram.com/p/DUYrzWJjQ22/

гледах репортаж в новините, строят се нови блокове, но хората всеки ден помнят ужаса и болката.
......................
въпреки, че анализа на Айки за СП е кратък, но е с много точни думи, които вълнуват и те карат да чувстваш и съпреживяваш.....
Цитат
След Кузей, този образ беше почти шок. От юмруци — към стихове. От тежест — към въздух. И точно това показа колко голям е диапазонът на Къванч. Да бъдеш силен е лесно за показване. Да бъдеш нежен — не.
„Сънят на пеперудата“ не разказва за смъртта.
Той разказва за интензивността на живота, когато знаеш, че няма да имаш много време.
Музафер не е герой, който искаш да бъдеш.
Той е герой, който ти напомня какво значи да чувстваш.
Музафер беше човекът, който избира да лети — дори с крехки крила.

Фенче Kissing Heart Hands Plus1 Къванч е уникален, тази роля между 2 сезона на КГ!!!/ Hands Facepunch Cry Ambulance Hands Punch Heart/

любим момент....

ако случайно някой ни чете, но не е гледал и иска, слагам линк с филма с бг.суб
https://ok.ru/video/2374569429683

предлагам да си припомним още неща за него!!

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 20:27 от Airra

# 182
Айре, за друг не знам , но аз със сигурност ще изгледам филма тази вечер. Heart
Анализът и на мен много ми хареса, защото много добре, с малко думи е предадена основната идея на филма.
За таланта на Къванч нямам думи, предвид , че е сниман между двата сезона на Кузей Гюней. Той  направи толкова дълбоко влизане в образа на Музафер. Макар че почти винаги се подчертава физическата трансформация , за мен истинското чудо е трансформацията от Кузей в Музафер като личности.

Потърсих още информация за филма .

🎬 Малко контекст

Филмът е режисиран от Йълмаз Ердоган и е вдъхновен от реалните съдби на двама млади поети – Музаффер Тайип Услу (Къванч Татлъту) и Ръштю Онур (Мерт Фърат). Действието се развива през 40-те години в миньорския град Зонгулдак, на фона на туберкулозата, поезията и невъзможната любов.

1️⃣ Снимачни условия
Много сцени са снимани при реална влажност и студ, за да се усети атмосферата на миньорския град Зонгулдак.
Екипът често е снимал по 12–14 часа на ден, а някои кадри са правени многократно, докато времето стане „перфектно“.
2️⃣ Физическа подготовка на актьорите
Къванч Татлъту и Мерт Фърат отслабват сериозно – над 10 кг, за да изглеждат като болни.
Те са учили и правилно кашляне и дишане, за да е автентично.
3️⃣ Костюми и реквизит
Всички дрехи са състарени и прани ръчно, за да изглеждат износени.
Тетрадките, писмата и бележките са ръчно копирани от оригинални документи на поетите.
4️⃣ Импровизации
Много сцени между Къванч и Мерт Фърат включват импровизация, особено дребни жестове и шеги.
Тези моменти са запазени в окончателния монтаж, защото правят връзката им по-естествена.
5️⃣ Поезията е реална
Стиховете, които се чуват, са истински творби на Музаффер Тайип Услу и Ръштю Онур.
Актьорите са ги учели наизуст и са работили над ритъм и дикция, за да звучат естествено.
6️⃣ Саундтрак и тишина
Филмът използва минималистична музика, понякога изобщо няма музика, за да се чуват дишането и кашлицата.
Това усилва усещането за реалност и крехкост на героите.
7️⃣ Работа с мъгла и дъжд
Дъждът и мъглата не са CGI, а естествени, заснети няколко пъти, докато визуално паснат на сцената.
8️⃣ Историческа точност
Постановката използва оригинални сгради и интериори от 40-те години.
Табели, транспорт и вестници са точни исторически реплики.
9️⃣ Влияние на реалната болест
Консултантите по медицината показват на актьорите как кашля и се движи човек с туберкулоза.
Всички дребни движения и паузи са подробно проучени.
🔟 Филмът като арт проект
Режисьорът Йълмаз Ердоган държи на дълги кадри и естествена светлина.
Някои сцени се снимат в продължение на няколко дни, докато светлината и времето са „правилните“.
1️⃣1️⃣ Международни признания
Филмът е показан на европейски и близкоизточни фестивали.
Турция го номинира за „Оскар“ за чуждоезичен филм, въпреки че е артхаус и некомерсиален.
1️⃣2️⃣ Ролята на Къванч Татлъту
След филма Къванч се възприема вече като сериозен актьор, не просто телевизионна звезда.
Той споделя, че ролята е била най-тежката и изтощителна, но и най-смислената в кариерата му.

Снимките на „Сънят на пеперудата“ са продължили около 3–4 месеца, което е сравнително дълго за турски филм.

Атилла Дорсай / известен турски кино критик, писател и журналист, една от най-значимите личности в Турция, когато става въпрос за филмови рецензии и анализи./ за филма „Много ми хареса филмът, поетът прави поетичен подарък за киното. Поетът направи филм за живота, приятелството, любовта, смъртта и поезията. Това, че филмът е за поезията, го прави изключително оригинален. В турското кино подобно нещо рядко се прави. Филмът също така разказва за Зонгулдак през 1940-те години… Освен това показва колко здрава може да бъде дружбата – като истинска крепост. Техническият аспект на филма е на световно ниво. Оператор е Гьокхан Тиряки, музиката е на Рахман Алтън, и те не отстъпват на световното кино, а понякога дори го превъзхождат. Почти всички актьори са много добри: Мерт Фърат, Белчим Билгин, Йълмаз Ердоган, Танер Барлас, но голямата изненада е Къванч Талтътуг. Той казва: „Аз съм звезда“. Изпълнението му, с промяната на теглото, погледа, болката и уязвимостта, докосва сърцето и заявява: „Сега и аз съм в турското кино“. Искам специално да го поздравя.

Лека HugHugHug

# 183
Привет, дружки! Hug

Благодаря ви за всичко споделено Айре Heart Eyes Пепи Kissing Heart
Пепи
Цитат
Анализът и на мен много ми хареса, защото много добре, с малко думи е предадена основната идея на филма.
За таланта на Къванч нямам думи, предвид , че е сниман между двата сезона на Кузей Гюней. Той  направи толкова дълбоко влизане в образа на Музафер. Макар че почти винаги се подчертава физическата трансформация , за мен истинското чудо е трансформацията от Кузей в Музафер като личности.
Абсолютно съм съгласна с теб, но и физическата трансформация беше УАУ! Все едно гледаш съвсем различни хора!

Много ми хареса това, което си намерила за филма, особено изказването на Атила Дорсай за нашето момче Hands Plus1
Айре Heart Eyes благодаря ти за припомнянето, толкова им се възхищавам на турските актьори, които винаги вземат дейно участие в помощта за пострадалите хора. Там строят нови блокове, а у нас горките хора, които останаха без дом от наводнения и пожари все така продължават да живеят във фургони, няма пари както винаги  Rage
Благодаря за клипа с любими моменти от филма Kissing Heart
Ами нямам против да си припомняме още за него, само, че сега нямам време.
Хубава събота, дружки! Hug

# 184

Хубав съботен следобед!!

Пепи, благодаря за всичко, което си споделила, много ми хареса !! Hug
гледа ли снощи?

Къванч променя неузнаваемо външността си, но за мен по-майсторското е начина по който играеше, движения на тялото, прегърбената походка, мимики, говор, ира с очи Hands Clap
Цитат
Ролята на Къванч Татлъту
След филма Къванч се възприема вече като сериозен актьор, не просто телевизионна звезда.
Той споделя, че ролята е била най-тежката и изтощителна, но и най-смислената в кариерата му.
Hands Thumbsup

за сега направих малко гифчета
като гледах за 1 път, много ме впечатли тази сцена в кафенето със Сюзан.

майка му е Ипек Билгин, знаете колко е ценна за кариерата на Къванч!

имам още за постване....

Фенче Kissing Heart Hands Plus1
Цитат
Все едно гледаш съвсем различни хора!

Турците са се постарали да строят нови блокове, останали са още в същия вид- разрушени, но стана ясно, че некачественото им строителство е причина за толкова разруха.
Скрит текст:

изказването на Ердо Expressionless
А за нашата политика при природни бедствия Close

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 15:56 от Airra

Общи условия

Активация на акаунт