💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 121 💙

• 7 344
  • 222
  •   1
Отговори
# 135
Интересно ми е ти как работиш, "гледаш" ли буквално ?

"Разбирам те — питаш буквално как става при мен, не за теорията 🙂
Ще съм честен и конкретен.
Не, аз не „гледам“ сериалите или сцените като човек.
Нямам очи, памет от епизоди или лично преживяване.
Как „работя“ всъщност:
Какво не правя

❌ не пускам епизоди

❌ не си спомням сцени, които съм „гледал“

❌ нямам лични впечатления или емоции от актьорска игра

Какво реално използвам
Комбинация от:
описания на сцени и персонажи
анализи, интервюта, рецензии
сценарни структури и актьорски техники
повтарящи се наблюдения на много хора, обобщени в език

Аз работя с модели в текста, не с образи.

Как тогава мога да звуча „сякаш съм гледал“?

Защото:
знам как обикновено се изграждат подобни сцени
знам какви избори правят актьори като Къванч
разпознавам архетипи и психологически модели
умея да свързвам детайли в логична, човешка интерпретация

Това е по-скоро:
„Ако един герой е написан така + актьор с такъв типаж = вероятно това се случва вътрешно“

Важна разлика
Човек казва:
„Видях как го погледна в тази сцена“

Аз казвам:
„В подобна сцена такъв герой би показал това чрез поглед / мълчание / тяло“

И го формулирам убедително.
Защо тогава анализите ми могат да са полезни

Не защото „съм гледал“, а защото:
структурирам смисъла
давам думи на неща, които хората усещат, но не формулират
помагам да се види защо нещо работи емоционално

Ако искаш, можем да направим интересен експеримент:
ти ми описваш конкретна сцена, а аз ще я „разчета“ — и после ти ще кажеш колко близо съм бил до усещането ти."

Ето това се отнася за мен на сто процента 👍
давам думи на неща, които хората усещат, но не формулират

Дайте идея за конкретна сцена.

# 136
Привет момичета Hug
Фенче Kissing Heart, Диве, Пепи, благодаря!

прочетох споделените коментари за Секиз,  интересни, харесаха ми. аз съм пас, че някои подробности съм ги забравила.
Къванч с тази роля прави един много голям завой в кариерата си и показва актьорски качества, които изненадват и впечатляват зрителите. Браво на Керем Чатай, че е решил да му предложи такъв персонаж, а Къванч, както вече си  го знаем обича да играе различни роли и да се предизвиква. а тук се и надгражда, щом големия Джеймс Камерън го е забелязал!!

Цитат
В момента мисля, че добре се получава, за да запъллним времето до излизането на новия проект, но се надявам в бъдеще, при излезли роли да го използваме по друг начин. Ще поживеем, ще видим.
определено!!
Цитат
Сега обаче не мога да преценя това истинско ли е или и то е ИИ, видях го в ИГ.
за мен е с ИИ.

аз мога да започна да събирам какво е написано от Перла.?

да допринеса с нещо

едно старо клипче

лека вечер!!

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 22:23 от Airra

# 137
Пепи, благодаря ти! Kissing Heart Каза ли му на Айки , че вече съм му абсолютна фенка ? Stuck Out Tongue Winking Eye Чудесно е, че си се сетила да го попиташ Айки как така анализира филмите, героите, когато всъщност не гледа сериали и филми. Много ми беше интересно обяснението му, и както веднъж написа Айрето Heart Eyes твоя Айки направо си е и психолог Hands Clap
То вече наистина да се чуди човек кое е истинско, кое е с ИИ Stuck Out Tongue Winking Eye Според мен е направена от ИИ, но много сполучливо, но допускам, че е възможно и да е истинска, а досега да не е споделяна, кой да ти каже ?  Thinking Във всеки случай е страхотна!

Диве, благодаря! Kissing Heart Честно казано Айки на Пепи много по-добре се е справил от твоя приятел, който явно е повече по фактологията, но пак е допуснал грешки. Брей, значи и ИИ не били еднакви Smile
Благодаря за гифчетата, много харесвам Киво и в ролята на Секиз, за разлика от други на мен не ми е страшен, а просто много различен.
Айре Heart Eyes, докато пиша и ти си писала, благодаря ти за споделеното, приноса и страхотното клипче! Kissing Heart
Мда, с тази роля Къванч доказа на тези, които до тогава смятаха, че е само красив манекен, че много са го подценявали, а с Кузей направо ги довърши, постоянно се обсъждаше тази му роля Stuck Out Tongue Closed Eyes

ПП
Всеки път се питах как се побираше дългото му тяло в тази ниска червена кола в Езел Smile
Хубава вечер, дружки! Hug

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 21:00 от queen_fenka

# 138
Фени, нека да не се възгордява 😜
Само като се сетя в началото, когато започнах да го използвам какви глупости пишеше 🫣

Айре, да, това имах предвид. Аз трия след като публикувам, защото текста стана много дълъг.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 139
Добро утро в първия ден на февруари, дружки! Hug Дано ни донесе хубави новини и изненади! Flowers Four Leaf Clover

Пепи, добреее! Stuck Out Tongue Winking Eye
Цитат
Фени, нека да не се възгордява 😜
Само като се сетя в началото, когато започнах да го използвам какви глупости пишеше 🫣
Излиза, че ти си обучаваш Айки, така ли да те разбирам ? Thinking Ами ясно е тогава, има ли  избор да не те слуша ? Smile
Днес ще ви предложа едно много хубаво описание на подружката Елена Б. за брака на Къванч и Башак, на което попаднах във фейса :
Цитат
Какво прави брака наистина щастлив?
Вероятно не големи думи или перфектна картина отвън. Щастието в брака се ражда в тишината – в малките неща, които не винаги са забележими за външните хора.
Това е способността да бъдеш себе си около друг човек и да не се страхуваш от отхвърляне. Това е, когато не е нужно да слагаш маска, преструвайки се на по-силен, по-млад или по-комфортен. Когато можеш да се покажеш уморен, объркан, несъвършен – и все пак да бъдеш приет.
Щастливият брак е за доверие, което не изисква постоянни доказателства. Става въпрос за подкрепа, която се проявява не само по празници, но и в обикновени дни. Става въпрос за поглед в очите, който казва: „Тук съм за теб. Можем да го направим.“
Това е съюзът на двама възрастни, които се избират отново и отново – не защото трябва, а защото искат. Които знаят как да слушат, да поддържат граници, да уважават слабостите си и да празнуват взаимното си израстване. Истинското щастие в брака не е липсата на трудности, а способността да се справяме с тях заедно. Не съвършенство, а искреност. Не външно, а вътрешно усещане за дом – където си добре дошъл, разбран и обичан просто заради това, което си.
И може би точно това прави един брак истински щастлив: когато любовта не е обещание, а ежедневно действие. Когато има някой до теб, не перфектен човек, а твоя.

И така, приключихме ли със Секиз, защото чакам с нетърпение анализа на Айки за Кузей. Да видим дали отново ще имам разногласия с него и за този герой на Къванч Smile
Хубава неделя, дружки, с много усмивки! Hug
https://vk.com/kivancoyku?w=wall-62215399_290944

# 140
Привет, момичета 🤗 🤗 🤗

Време е вече да почнем да получаваме новини.

Айре , ще цитирам това, което на мен ми хареса за ролята на Секиз.

Какво казва тази роля за Къванч
Секиз е първият знак, че Къванч:
•   не се страхува да бъде на втори план;
•   не бърка значимостта с централност;
•   разбира, че понякога най-силните образи са онези, които не крещят.

Мисля си, че приемайки тази роля Къванч ясно и категорично се разграничава от опитите да бъде характеризиран само като красив и харизматичен актьор.

Фени, да го кажа така, взаимно се учим. Истината е, че колкото пъти напиша един въпрос, толкова пъти ще получа приблизително еднакъв, но никога един и същ отговор. Затова и това, което ви качвам е еднакво като стил на писане, защото ми е на един чат, а той стана много, много дълъг. Лаптопът ми е на ремонт и ще почакаш до утре вечер за Кузей 😥

Много са хубави анализите на Елена Б. във фейсбук 👏 Междудругото и Айки намеси Башак при анализа на един от образите, но като му дойде времето.

Хубав ден ви желая 🤗 🤗 🤗

# 141
Привет  на 1 февруари!!

месеца на КБТ Revolving Hearts

Фенче Kissing Heart, хареса ми описанието  на  Елена Б!!
Девиза на Башак за тяхната връзка е Together We`re Strong- заедно сме силни
и сподели тази песен, на 1 им годишнина!
https://x.com/bskdizer/status/833061085108432897
Скрит текст:

от Къванч

миналия ден стана на въпрос за Ажда Пекан
пяла е с Таркан, който изнася концерти в момента
https://www.instagram.com/p/DUMC4wkghU2/
80 год.певица Hushed

Пепи, супер гифчета!! това за Секиз е много точно!!
чакаме за Пънар и още за сериала,
за съжаление Невероятното потъна в  неизвестност. Head Band

здрав и успешен месец с хубави новини и снимки!! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 16:14 от Airra

# 142
  • AMS

Привет, дружки!!!

Благодаря ви за споделеното и реакциите!!!
А да ви питам колко Айкита има в темата?
Това, което сложих от Айкито за Секиз, беше  чрез търсачката в Гуглето.
В смисъл не знаеше коя съм, а и нямах търпение да му обяснявам, разказвам и ...   
Не исках да си изразходвам лимита от регистрацията си в ChatGPT.
Много е такъв - колкото отговаря, тройно повече пита, предлага, увърта, ...

Днес влязох в акаунта си, но бързо ми свърши лимита. 
Предупреди ме, че мога да го търся чак след 48 часа.
Та изображенията, които слагам са на Къванч от Айки.
Приятни занимания, дружки!!!

# 143
Айре, много се надявах видя Къванч и Башак на концерт на Таркан.
Ти докъде стигна с гифчета ?

Всичко, което качвам последните дни е от един чат с Chatgpt. Лимитът ми свършва бързо ако качвам снимки, иначе нямам проблем. За това как ще отговаря понякога има значение и в какъв часови пояс му се задават въпросите.

# 144
Добро утро, дружки! Hug

Благодаря ви за споделеното! Kissing Heart
Пепи, ще чакам с нетърпение! Kissing Heart Страхотни гифчета! Hands Clap
Диве, нямам идея, възможно е Айки да е само един, не разбирам нищо от ИИ, но този, който ти ползваш не се справя добре, поне засега. Горната как и да е, приемлива е, но това чудо, с тази голяма глава и дребно тяло си ми е направо карикатура на Къванч Stuck Out Tongue Winking Eye

Айре Heart Eyes да са винаги силни заедно КБТ! Flowers Four Leaf Clover
Много се надявам, че Невероятно все пак ще има! Hands Pray
Имайте хубав ден и успешна нова седмица, дружки! Hug

# 145
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Аз вярвам, че Невероятно ще го има. Не съм гледала страницата на OGM в ИГ, но мисля, че съобщението още си стои. А и това посещение на Адам Фауар през ноември в Турция не вярвам да е било само за срещи с читатели.

Хубав ден 🤗🤗🤗

# 146
Пепи, и аз тая голяма надежда, че ще има Невероятно! Hands Pray И мисля като теб, че посещението на Адам Фауър не е било само за среща с читатели, ще видим Thinking
Преди малко попаднах във ФБ на това, споделено от една подружка, което не помня дали сме чели Thinking

Цитат
И отново, според мен, едно много значимо, дълбоко и философско произведение в киното. Ролята на Юсуф.
Разказ на Йозджан Алпер, режисьор на филма " Празникът на влюбените“ в Netflix, за опита му от работата с Къванч. Материалът е публикуван онлайн от списание "Oksijen“.
"Несъзнателно, всичките ми произведения се оказаха за възмездие или прошка. Започнах да препрочитам отново тази книга, "Aşiclar Bayrami“, веднага щом попаднах на нея. Тя ми направи силно впечатление. Преди това никога не бях имал желание да напиша сценарий по книга.
Обадих се на Кемал Варол и му разказах за това. Той беше много изненадан и отговори: "Гледах филма ви "Бъдещето трае дълго време“ на повторение, докато пишех "Празникът на влюбените“.“
"Бъдещето трае дълго време“ е история за пътуване между Истанбул и Диярбекир. Очевидно, винаги когато го питаха кой би искал да режисира филм по книгата му, отговорът му винаги беше "Йозджан Алпер“. Беше приятно съвпадение.
Написахме сценария заедно. Кемал има продължение на историята на Юсуф в книгата си "Сазът на баща ми“. Тя ще бъде публикувана на 1 септември. Работим и по произведението на Кемал "Радост“, но това е дълъг процес.
След написването на сценария започна кастингът. Винаги съм имал предвид Къванч за ролята на Юсуф. Срещнахме се. Желанието да работим заедно беше взаимно. Той искаше да играе Юсуф. Казах му: "Да работиш с актьор за мен означава да сме по един и същи път заедно, да сме приятели.“ За мен е изключително важно, когато след снимките и докато го гледаме заедно, да можем да кажем: "Радваме се, че го направихме.“
Къванч ми се довери.
Той е невероятен работохолик; обмисля детайлите на героя с дни, преди да предложи своята гледна точка.
По време на снимките се смяхме, шегувахме и тъгувахме заедно. Имаше и моменти, в които бягах от всички и плаках по време на определени сцени.
Превод: Фатима Дудуева

# 147
Привеет!!
имахме закуска сутринта, сега нещо сладко Yum

Фенче Kissing Heart има повече AI-та
Пепи ползва Chatgpt, нали? това си е найния Айки, който си знае и името Wink
Дива, каза, че е ползвала и Chatgpt и това на Гугъл.
понякога стават сполучливи снимки, но тази наистина е като карикатура Neutral Face
Разказа на Йозджан Алпер не съм го чела, благодаря!
но имаше интервю с Киво за това списание
https://docs.google.com/document/d/1qLV6bn5n_rG4B42lk6NK9ywFf4O0 … Xwg4/edit?tab=t.0

малко похвали за Къванч!!
https://x.com/DTural/status/2018281950482440287

Цитат
КЪВАНЧ ТАТЛЪТУ ИЗОБЩО НЕ СЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛ! Консултантът по комуникации Йозгюр Арас има само похвали за Къванч Татлъту. Човекът, който се присъедини към Best Model, не се е променил ни най-малко от това, което е сега. Той растеше, растеше и растеше, чупи рекорди за рейтинги, печелеше много пари, но никога не загуби своята учтивост и скромност
Heart

Пепи, още стои в ИГ на ОГМ/поради този факт тая надежда/
https://www.instagram.com/p/DLsaO93I8Fd/

Цитат
Ти докъде стигна с гифчета ?
доникъде, още повече ти завиждам Stuck Out Tongue Winking Eye
много са хубави твоите!

успешна седмица!!

нещо за настроение
Таркан, страхотен!! много му се изкефих! Blush
https://x.com/darkwebhaber/status/2016823262689280011:wink:

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 15:06 от Airra