Подготовка за малкия човек - тема 31

• 25 205
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Per Perego Prima Pappa Follow Me има легнало положение за новородени, има и регулиране на височината. Но не мисля, че има толкова висок стол/шезлонг, в който бебето да седи/лежи на два метра от земята. Те дори кухненските маси не са толкова високи.

Мисля сте объркали височината или аз не съм ви разбрал правилно. 🤷‍♂️

# 676
Здравейте, има ли столче за хранене, което да може да е люлка/шезлонг за под 6 месеца, но на височината на столчето - тоест да не трябва да се слага на маса и да заема място на нея, за да е на моя височина бебето (на 2м. в момента)?
https://anexbaby.com/bg-bg/home/anex-ozy
Аз този вариант съм разглеждала. Най-вероятно има и на други марки, но не съм запозната.

# 677
На 2 месеца е в момента казва😀

# 678
  • Melmak
Може ли списък на лекарства за домашната аптечка, които вие ползвате и са нужни? Бебето ще прави 2 м и нямам нищо. Чета, че след ваксина вдигат температура. Ползвате ли cool patches и какви?

# 679
Куулпач, в аптеката като кажете знаят.
Панадол и/или нурофен (нурофена е за след 3 месец). Свещички при температура, ако не приема през устата.
Арника при синини, ухапвания
Физиологичен разтвор
Марли, памук
Спирт, риванол
Термометър
Фенистил капки и маз
Микроклизмички мелилакс
Лепенки за рани
Капки за колики (камилия колик, газ бимби и тн).
Занзи (за лятото против насекоми ще го пробвам)
Мазило за зъбки (това за по-натам при теб)
Клечки за уши със стопер бебешки - ползвам ги за много неща и винаги взимам с нас.
Аспиратор за нос
Неомицин спрей
Контейнери за фецес; контейнери за урина и колектори
Спрей за нос с морска вода)
Мисля, че това е, което имам аз за моето бебе, някои от нещата са купувани във времето.

# 680
Не е задължително да вдигне температура след ваксина. Нашата ЛЛ ми е казвала да давам Панадол, ако вдигне. След поставяне на ваксината слагаме лепенки Cool Patch на местата, където е поставена. Върху  cool patch-a слагам лепенка, защото те не закрепват добре и падат. Сменям ги на 3-4 часа. На следващият ден, ако има подутина слагам компреси от риванол сутрин и вечер. Намокрям едно памуче и слагам където е топчето. Върху памука слагам лепенка, която залепя и от 4те страни. Риванола много цапа и после не се изпира.

Аз имам и Биозин кидс, който давам при настинка, както и  осцилококцинум. Но това е по препоръка на ЛЛ, а и моята вече е на годинка. Най-добре е да питате ЛЛ за базови неща.   И аз бях накупила доста неща, но така и не ги ползваме. Например спрея с морска сол, както и свещичките за запек. Сега добавих и пробиотик в чантата с лекарства.

Последна редакция: ср, 27 май 2026, 17:02 от Пълнолуние

# 681
Здравейте, има ли столче за хранене, което да може да е люлка/шезлонг за под 6 месеца, но на височината на столчето - тоест да не трябва да се слага на маса и да заема място на нея, за да е на моя височина бебето (на 2м. в момента)?
Cybex и Stokke имат такива столчета. Ние сме се спряли на Cybex Click&Fold.

# 682
Cybex и Stokke имат такива столчета. Ние сме се спряли на Cybex Click&Fold.

Ние имаме Stokke Tripp Trapp, но бюджетният на Hauck също изобщо не е лош. Аз съм супер доволна.

# 683
Не бих взимала клизмички за всеки случай. Аз например никога не съм ползвала. Мазила за зъби аз изобщо не бих давала, защото е лесно да се предозират. За зъби през деня съм давала студени неща да дъвче, а през нощта - ибупрофен

# 684
клизмички, капки за колики и тн са строго специфични и далеч не всяко бебе има нужда от тях...

при ваксина нашият педиатър препоръчва кулпач (за деца) и панадол/ нурофен (малка доза)...

иначе за комари --  занзи.. доста силно мирише, но това ни препоръча педиатърът..
задължително добра слънцезащита.. важно за всички бебета, а при по-светличките е нужна дори и в облачни дни (звярът се роди март, педиатърът каза да не си помисляме да излиза без слънцезащита)
в аптечката имахме джинджира спрей, sos крем (на so simple), кулпач, панадол...
бяха ни казали и рехидрато бейби и диарео фемили да имаме, но не ни се наложи да ги ползваме въобще първите две години.
фенистил на капки,  фенистил гел

# 685
Аз имам клизми за всеки случай. Дано не ги ползвам, но все пак, предпочитам да имам под ръка. Не че няма да отида до аптеката при спешност, но ..

Аз си имам Панадол, Нурофен, физиологичен разтвор, Неомицин спрей, Банивал крем (той е момченце), Камилия Денто бейби, Дентокинд (гел за зъби), термометри няколко, колектори за урина, лепенки, кул пачове, сприт, риванол, Фенистил, Занзи спрей, Сенсиал капки за нос. Май е това, за което си спомням.  Някои от нещата ги ползваме и ние, например Сенсиал капките, Фенистил, риванол, спирт, Неомицин.

За колики аз вече писах, че давах Абоколикен и Омни биотик панда.

# 686
В ама това е аптечка😀 и на мен не ми трябва спирт ама имам. И още много неща. Това са си работи; които е хубаво да имаш, ама да не ти се налага да ги ползваш. Не навсякъде има аптеки денонощни.

# 687
Сега като го казваш, в града, в който живея - нямаме такава. Та, това е да.

# 688
Аз имам
-Спирт
-Риванол (личната каза да го държа в хладилника и след ваксина да сложа хладен компрес на мястото)
-тампончета
-лепенки
-Куул патч
-Панадол бебе
-Нурофен за деца (3+ месеца, но той ни спасява, защото отказяа Панадол, а е вдигал и държал над 39⁰)
-Банивал (и ние сме с момче)
-Фенистил капки
-физиологичен разтвор
-Стеримар бебе (не обича да му капя от физ разтвора, но много си обича спрея)
-термометър
-

Вече след едно боледуване с Розеола, едно изгаряне, стомашен вирус, то официално ще си поддържам в резерв
-Дефламол (както го държах и за секунда се просегна и си залепи пръстите на котлона), много се радвам, че си имах наличен, за да мога с нещо да реагирам
-стерилни незалепващи пластири (това отново заради изгореното)
-Рехидрато (след стомашен вирус и обилна диария, 6+ месеца)
-Ентерол сашета
-Хидрасек за кърмачета
-Отипакс
-Омнибиотик панда
-в началото и Абококикен - основно с тях беше за коликите

Щяхме да пътуваме и имах съмнения, че малкият е настинал - личната ни изписа, и каза да си държа в аптечката тези, в случай на настинка или докато пътуваме, защото в моя роден град, при нашите, също няма денонощна аптека:
-Калциевият глюконат
-вит.Ц
-Атусин Бебе

За зъби:
-Калгел (с лидокаин е, ползвам го само вечер при излизане на зъб, защото много тежко му избиват, успокоява го колкото поне да успее да заспи)
-Бочко за зъби - с него мажа основно
-от Дм гризалките за охлаждане

След ваксини основно студен компрес с Риванол и Куул патч съм слагала, нашият от всички ваксини вдига над 38⁰. На две от тях и над 38.5⁰, та съм давала Панадол, но ако е под 38⁰ не съм давала.

Та това за първите 12м при нас, всичко без калциевият глюконат и Атусин се наложи да влезе в употреба. Може и нещи друго да е имало, но тези са основните.

Последна редакция: ср, 27 май 2026, 22:32 от genome

# 689
Това Занзи видях, че е за успокояване след ухапване. А ползвате ли нещо против ухапвания от комари и гадинки?

Общи условия

Активация на акаунт