Подготовка за малкия човек - тема 31

• 25 189
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
За мен съм ползвала Parakito (гривничка) и мисля и на малката да взема. И то е със силна миризма, но за мен има ефект.

# 691
Това Занзи видях, че е за успокояване след ухапване. А ползвате ли нещо против ухапвания от комари и гадинки?

занзи предпазва също. ние главно за протекция го ползвахме.. ако нещо ни ухапе (и мен и детето), мажем с фенистил... иначе ни стават 'плюски'.. големи, твърди и сърбящи.. понякога чак болезнени..
докато беше бебе и ние ползвахме занзи, вместо спрейове против насекоми за възрастни...

# 692
  • София
Момичета, не се ли притеснявате, че това е някаква химия (особено, ако мирише силно)?

# 693
Занзи е с масла, не е с химия.
За другите не знам. Гледах ги днес и се чудех ако намажа ръцете и ги лапне в някакъв момент..

# 694
не мажете ръце... крака, рамене, кръст, врата отзад, евентуално докоснете лактите.. не пръскайте директно...имайте предвид и че стои леко мазничко в началото..
и ме прекалявайте... мирозмата е наистина доста силна

# 695
Здравейте, има ли столче за хранене, което да може да е люлка/шезлонг за под 6 месеца, но на височината на столчето - тоест да не трябва да се слага на маса и да заема място на нея, за да е на моя височина бебето (на 2м. в момента)?
Cybex и Stokke имат такива столчета. Ние сме се спряли на Cybex Click&Fold.

Ние имаме Stokke Tripp Trapp, но бюджетният на Hauck също изобщо не е лош. Аз съм супер доволна.

Може ли линк на Hauck, защото намирам няколко вида?

# 696
# 697
Аз имам клизми за всеки случай. Дано не ги ползвам, но все пак, предпочитам да имам под ръка. Не че няма да отида до аптеката при спешност, но ..

Аз си имам Панадол, Нурофен, физиологичен разтвор, Неомицин спрей, Банивал крем (той е момченце), Камилия Денто бейби, Дентокинд (гел за зъби), термометри няколко, колектори за урина, лепенки, кул пачове, сприт, риванол, Фенистил, Занзи спрей, Сенсиал капки за нос. Май е това, за което си спомням.  Някои от нещата ги ползваме и ние, например Сенсиал капките, Фенистил, риванол, спирт, Неомицин.

Банивал крем за какво е,кога се ползва ?
Четох в нета не ми стана ясно

# 698
Аз намерих и този https://www.babyartikel.de/prod/hauck-hochstuhl-babyliege-ab-geb … -set-melange-grey

Общо взето от каквото проучих и видях от вас, има 1-2 електрически люлки на височината на стол за хранене, които в България ги няма.

Тук намерих една с механично люлеене и регулируема височина на кикабу, но е с доста тежка и широка основа, без колелца. Та май и аз ще взема милкшейка - той не идва чак толкова ниско във варианта люлка - някъде на височината на дупето на възрастен, та не е да е съвсем на земята детето. Просто на село сме с камък, който държи много хлад и лятото, та не исках да е ниско. Благодаря за идеите!

# 699
Семира, аз не бих взела такъв стол. Този, който пуснах аз, се използва с години, докато детето стане достатъчно високо, за да седи на нормален. Иначе ще дадеш едни пари и после ще се чудиш пак какво да купуваш и да подлагаш.

# 700
Разбирам, да, но в случая има значение и размер и мобилност, харесва ми, че е на колелца и лесно мога да си го бутам из къщата, докато е малък. За лятото за люлка за село ще ми е супер. Като порасне и за София ще го мисля пак Simple Smile

# 701
А, е щом това са част от критериите, добре.

# 702
Някой да препоръча удобна раница за количка (и по възможност бюджетен вариант)?

Имам чанта на Чиполино, но ми е много неудобна. С три разделения е, но отдолу не са зашити и всички вещи се разбъркват. 🫣🤷‍♀️

# 703
Ние сме с тази на киккабу, беше от болницата, в която родих.  Много сме я пълнили😀 здравя е доста, наскоро само забелязах леко разшиване на едната презрямка и я дадохме на шивачка, казала е, че са най-здравите раници😀.
9 месеца беше така. Сега още ще ни изкара.
На основната количка имаме чанта като дамска, но ми е изключително неудобно да се протягам за спирачката и да я бутам постоянно.
https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fcdn.baby.bg%2 … ekHSggQAhgBIAIoAQ

# 704
  • В твоето съзнание...
А тази раница къде я слагаш, в багажното ли? Понеже аз имам същата, ама не ми е удобно да виси на дръжката.

Общи условия

Активация на акаунт