Отговори
# 105
  • София
Аз принципно правя разлика между шлифоване и моделиране. Първото е "заглаждане на ръбовете", второто е превръщане в нещо съвсем различно. Иначе в една здравословна връзка е нормално и двамата да си поизгладят чертите, но това е взаимен, не едностранен процес. Едностранните процеси не предполагат партньорство, а подчинение.

# 106
Стиковане му се вика.
С някои хора лесно и леко се получават нещата, сякаш сте естествен екип.
Никого не ща да шлифовам или заглаждам – не съм дойка, не съм възпитател, не съм майка. Енергията ми е ценна, както и времето. Ще се занимавам аз възрастен човек да променям. Мерсаж, ако не ми пасва, всеки по пътя.

# 107
(лична информация)

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 09:34 от .Hazel.

# 108
Проблема с тези "особености" е, че с времето нарастват и когато преминат границата на търпимост, мъжът се превръща в неблагодарник, който не може да оцени всичко, което му даваш.
Накратко - намира си друга, с по-малко или по-поносими "особености".
...
Същото се отнася и за двата пола - някои мъже се считат за дар божий и ама как някоя жена може да не ги харесва.

Както и обратното е вярно - и жени, и мъже търпят някакви странни партньори / партньорки, да им се чудиш, но е факт, мъчат се с години и не се разотиват по живо, по здраво.
Дебрите на човешката душа... Simple Smile

# 109
  • SF
Значи не знам какво включва това моделиране. - да се подстриже, да  махне татусите, да запише магистратура, да започне да плаче на филми?

# 110
А защо трябва да се прави подобно нещо. Преди това не се ли събираш с този човек, защото ти харесва всичко в него и не те дразни като диша, яде, движи си. Нон сенс.

# 111
  • SF
А защо трябва да се прави подобно нещо. Преди това не се ли събираш с този човек, защото ти харесва всичко в него и не те дразни като диша, яде, движи си. Нон сенс.

Не знам. Аз не казвам, че трябва. Питам какво се има предвид с "моделиране".
А ако си го харесала с татуировки и брада, а след време той реши да ги премахне и да се обръсне, ще го зарежеш ли?

# 112
Не, разбира се, но това няма общо с моделирането. Това е негов избор.

# 113
  • Обран бостан ;)

Не знам. Аз не казвам, че трябва. Питам какво се има предвид с "моделиране".
А ако си го харесала с татуировки и брада, а след време той реши да ги премахне и да се обръсне, ще го зарежеш ли?

А не може ли това да мине за "особености" на мъжа. Wink

п.п. Абе, къде е Ариел ?

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 15:42 от Al_Bundy

# 114
  • SF
Не, разбира се, но това няма общо с моделирането. Това е негов избор.
А ще мога ли да разбера кое има общо, с моделирането, щом си наясно с терминологията? Аз не съм.

# 115
В началото на темата се дадоха доста примери, явно не си я чела.
Да моделираш човек е да опитваш да го оформяш по собствен тертип, вкус, начин на мислене и поведение. За мен това, както казах и в предишни постове, граничи с безумие.
За други е съвсем нормално да даваш наклони за пушене, начин на хранене, спорт, професия, дрехи, външност. Подчертавам, тъй като съм с много високо ниво на лично пространство и индивидуалност, за мен би била недопустима намеса, както от моя страна, така и от страна на партньора. Това е моделиране.
Манипулирането е друг вид намеса и тя минава през психиката и въздействията върху нея. Тогава се касае в много случаи за тормоз.

# 116
  • Бургас
За мен не е нормално да се дава наклон и за пушенето. Това си е мой личен избор. И ако един мъж ме е избрал с цигарите няма никакво право да ме натиска да ги отказвам. Дори и под формата на загриженост. Аз напълно осъзнавам колко са вредни, колко ми струват и т.н.

# 117
Добре де, не ти дава наклон, но ти забременяваш и въпреки това не ги отказваш (апропо това трябва да се случи още с решението да имате дете). Какъв му е хода тогава?

# 118
  • SF
Да я изхвърли или да я набие?

# 119
Това не е наклон, а си дава мнението човека. Това са някакви крайности – коя жена ще пуши бременна? Ромка? Наркоманка?

Общи условия

Активация на акаунт