Kажете моля ВИ как готвите пилешките дробчета?

  • 21 319
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 221
Дробчета, лук, гъби, домат, червен пипер, черен пипер, горчица и малко вода - в тавичка хубаво се разбърква и се запича във фурната.

# 31
  • Countryside
  • Мнения: 12 166
Задушавам дробчетата, слагам им ситно нарязан лук, морков, гъби, малко брашно и червен пипер, сол, зърна чер пипер, разреждам с вино - за да стане сос и продължавам задушаването докато стане готово за ядене Hug
И аз така ги правя, само че допичам във фурната  Peace
Другия ми вариант е със сметана - пак така - задушават се с малко чесън, подправки на вкус, малко гъбки, стафиди по желание, после сипвам течна готварска сметана и малко синьо сирене става вълшебно  Crazy

# 32
  • Мнения: 375
У нас се ядат най-много панирани, но ги надупчвам с вилица, защото се надуват и пукат:-)

# 33
  • Мнения: 159
Аз ги правя в гювечета в микровълновата,стават супер бързо и лесно.Дробчетата се измиват и овалват в брашно и сол.Ако обичате лук на дъното на всяко гювече се слага ситно нарязан лук,след това дробчетата,щипка черен пипер и кимион,по две лъжици кетчуп на гювече,лъжица олио и кафена чашка вода.После в микровълновата за 10мин на макс(моята е 800вата).
Който иска да пробва.
Тази рецепта ми хареса. Ще опитам. Благодаря!!!

# 34
  • Пазарджик-Панагюрище
  • Мнения: 225
На мен ми харесват и дробчета и воденички по селски.Запържвам ги с повечко едро нярязан кромид лук.После прибавям пасирани домати от консерва.Докато къкрят слягам няколко зърна черен пипер и 1-2 зърна бахар,дафинов лист. PraynigТака се дава страхотен аромат на дробчетата.Пържат се докато изври водата от доматите.Преди да сваля слагам нарязан на ситно магданоз.При поднасяне поръсете и с настърган кашкавал. Добър апетит Wink

# 35
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
Дробчета за 13минути: В една чиния се забърква смес от равни супени лъжици брашно и червен пипер, добавя се малко сол и 1/2ч. л. сода за хляб.
След което почистените и измити дробчета се овалват едно по едно в сместа и се подреждат в тавичка с предварително разтопено масло,отгоре може да се залеят с малко олио , за да не изсъхват много.Пекат се в загрята фурна за 13мин.(може и една ,две мин. повече).  chef

# 36
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
СОДАТА ЗАЩО СЕ СЛАГА?
Дробчета за 13минути: В една чиния се забърква смес от равни супени лъжици брашно и червен пипер, добавя се малко сол и 1/2ч. л. сода за хляб.
След което почистените и измити дробчета се овалват едно по едно в сместа и се подреждат в тавичка с предварително разтопено масло,отгоре може да се залеят с малко олио , за да не изсъхват много.Пекат се в загрята фурна за 13мин.(може и една ,две мин. повече).  chef

# 37
  • Мнения: 663
Дробчетата с повечко лук, че така ги обичаме всички ги слагам в тавичка, подправям на вкус - сол, черен пипер и т.н. После заливам с бира и във фурната. От бирата дробчетата стават по-меки и дори като изстинат са си вкусни.
  bouquetБлагодаря,ще пробвам, задължително  Grinning

# 38
  • Мнения: 3 360
Последно ги правих по форумска рецепта-в тавичка с лук,чушка,гъби и червено вино/може да се добави малко шунка и кисели краставички/Стана невероятно bowuu

# 39
  • Мнения: 6 105
Пилешките дробчета първо задушавам с около 50-100гр. олио и  половин чаена чашка вино или вода (ако нямам вино). След като виното/ водата изври слагам около 2-3 средно големи глави лук нарязан на едро, пожелание мариновани гъби и пиперки- зелени и червени. Оставям още малко на огъня за да се задушати останалите продукти и махам. Много обичам пилешките дробчета, това е една от любимите ми храни.

# 40
  • Мнения: 5 001
Аз точно днес готвих дробчета с ориз.Аз малко ги кипвам(когато ще са с ориз),за да им излезе кръвта.После задушавам лук,слагам ориза и като стане прозрачен прибавям дробчетата,сол чер.пипер,гюзум(джоджен) и доливам с гореща вода.След като попие ориза по желание може да се позапече  в тавичка във фурната.

# 41
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
Ще споделя  рецептата, по която аз правя пилешки дробчета.  chef
ДРОБЧЕТА ЗА 13 МИНУТИ
В чиния сипвам брашно като за паниране, добавям червен пипер (поне една супена лъжица), 1чаена лъжичка сода за хляб и сол(на вкус според
количеството на дробчетата).
В тавичка разтопявам едно малко масло(125гр.), овалвам дробчетата в горната смес и подреждам в тавичката.
Слагам във фурната и пека за 13 минути(може и две- три минути повече Laughing).
Аз обикновено ползвам разфасовки от около половин килограм, така че за около килограм дробчета ще трябва повече масло(поне един пръст да е
мазнината в тавата).
Стават много пухкави и мекички.В къщи много ги харесваме.
Бон апети. Peace

# 42
  • Мнения: 2 005
Много бързо стават в тавичка във фурната с малко черно пиперче, солчица , олио и биричка Joy

# 43
  • Мнения: 17
Ето и една рецепта от мен. Дробчетата стават вкусни и не са сухи.В дълбок съд слагам дробчетата, нарязан на ивици лук, босилек, дафинов лист, ч.л. горчица, ч.л. кетчуп, малко соев сос, сол, черен пипер и съвсем малко лют червен пипер. Ако не обичате пикантни ястия, то може да пропуснете лютото или да прибавите ч.л. мед. Добавям и половин кафена  чашка олио и доливам бира или бяло вино. Така дробчетата престояват 1-2 часа.После направо се изсипват в тавичката и се печат в загрята фурна.Опитайте, може и да ви хареса.

# 44
  • София
  • Мнения: 37 870
Пържа ги или ги пека -  овалвам  ги в брашно+черен пипер.
Стават много хубави. Посоляват се когато са изпечени/пържени/
   

   

Общи условия

Активация на акаунт