Третичен дим за детето

• 1 272
  • 101
  •   2
Отговори
# 75
  • София
В някои държави пушенето Е забранено и в домовете, когато домът е част от кооперация, а не самостоятелна къща.
Точно по здравословни причини, заради останалите живущи.
Има сериозни глоби.

# 76
  • София
Ясно е. Иначе можеше да каже, че не иска пушачи около детето си. И съвсем да ги отреже.
Пък и не знаем какви баба и дядо са и дали са от грижовните или не. Авторът не е дал информация.
При желание може изобщо да не си пушат вътре, може възрастните да гостуват на младите, може младите да преспиват в хотел наблизо (стига да не са някъде в някое село без комуникации) и детето да е по цял ден с баба си и дядо си, може да водят детето някъде на почивка (в хотелите е забранено пушене в стаите) и т.н.
Стига да има желание, а не просто навиване на ината.
И аз мислех, че вече няма хора, които си димят по къщите, но явно все още има.

Мебели и килими се перат, но то се набива в дърво, в подове и стени.  Има проучвания и от тях се вижда какво и как.
Не става дума за толерантност, а за грижа.
Защо пък грижата за здравето да е търсене на теле?
Не ми е ясна тази логика, че всичко е вредно и още едно отгоре няма да навреди. Още повече за малко дете.
Какъв хотел? Бабата живее на село...

# 77
  • София
По селата има къщи за гости.
Освен ако не е от замиращите села с 50 жители.

# 78
  • София
Ми то и там може да се пуши знаеш ли... Зависи кое е селото, ако не е туристическа дестинация или в близост до такава хотел или къща за гости абсурд да има.

# 79
  • София
Не, не се пуши. Освен в някоя дупка.
Пък и бабата си решава дали внучето или цигарата в центъра на стаята ѝ е по-важна.
Само в ромски къщи съм виждала по разни клипчета да се пуши в помещенията през последните 15-20 години.

# 80
  • SF
Ако се забърше прах, наслагванията се махат. Сега, че вътре в дървото има миризми и наслоявания - детето няма да ходи да ближе и да си завира носа. В неговата къща мебелите сигурно са пропити с парфюми и ароматизатори, което също не трябва да се диша.
В кухнята, където живее детето, със сигурност има изпарения, които са пропити в мебелите.
Това дете нали не е болно от нещо, за да трябва да се държи в изолация? Догодина ще отиде на детски рожден ден в заведение, в детски клуб, който може да е бил пушалня и да е пропит с какво ли не. Не само в дома на бабата и дядото ще се среща с този проблем. Ще изкарва часове и на други места, където е пушено.

# 81
  • Sofia
Ясно е. Иначе можеше да каже, че не иска пушачи около детето си. И съвсем да ги отреже.
Пък и не знаем какви баба и дядо са и дали са от грижовните или не. Авторът не е дал информация.
При желание може изобщо да не си пушат вътре, може възрастните да гостуват на младите, може младите да преспиват в хотел наблизо (стига да не са някъде в някое село без комуникации) и детето да е по цял ден с баба си и дядо си, може да водят детето някъде на почивка (в хотелите е забранено пушене в стаите) и т.н.
Стига да има желание, а не просто навиване на ината.
И аз мислех, че вече няма хора, които си димят по къщите, но явно все още има.

Мебели и килими се перат, но то се набива в дърво, в подове и стени.  Има проучвания и от тях се вижда какво и как.
Не става дума за толерантност, а за грижа.
Защо пък грижата за здравето да е търсене на теле?
Не ми е ясна тази логика, че всичко е вредно и още едно отгоре няма да навреди. Още повече за малко дете.
Напротив авторът е дал информация за бабата и дядото - чисти се и се пере преди да дойде внучето и не пушат вътре в негово присъствие. Едва ли щяха да си дават тоя зор, ако не ги интересуваше детето.

А ако трябваше да ходя по хотели, за да си посещавам родители, щях да го намеря за адски обидно и изобщо нямаше и да си правя труда.

Едно е възрастните да дойдат на гости, друго е внучето да отиде при тях. Ако те дойдат на гости, едва ли снахата щеше да е много съгласна да й висят на главата цяла ваканция примерно.

На почивка водят хората, които имат средства. Едва ли стандартните баба и дядо от село Горно Нанадолнище могат да си позволяват подобни екскурзийки.

Да, набива се в дърво, подове и стени - това няма да се промени, дори и да пушат навън.

# 82
  • София
Не, не се пуши. Освен в някоя дупка.
Пък и бабата си решава дали внучето или цигарата в центъра на стаята ѝ е по-важна.
Само в ромски къщи съм виждала по разни клипчета да се пуши в помещенията през последните 15-20 години.
Искам да ти кажа, че и по заведенията У Софето се пишу с една завеска (която отделя стая от пушачи от стая за непушачи). Не знам къде ги гледате тия клипчета.
П.С: И не, не говоря за нощно заведение.

# 83
  • София
Има всякакви заведения. В качествените не се пуши изобщо.

А алтернативата на пропити с никотин мебели не е задължително да са ароматизатори. Нито с близане се поема NKK.

Почнаха свободните съчинения за онеправданите и бедни баба и дядо с еднички радости цигарите и внучето.

# 84
  • София
Въпросът е, че е забранено да се пуши в заведения, дискотеки и прочите освен ако няма обособена зала (това с пердето е пълна пародия, нали). Не знам до колко сте запознати със законите в България. Та щом такова заведение може - значи и бабината къща дето я дават за гости също може. Сега не съм ходила във всички не мога да кажа как седят нещата ама възможно е и да има такива.
Не може да си изолираш детето колкото и да искаш, а като гледам то и не ходи там камоли за едно приспиване. Така, че темата се изчерпва ако все пак бащата не влезне да разясни някакви неща. Да се окаже, че той или маминка са пушачи, че тогава би било интересно.

# 85
  • София
Не знам дали бабата и дядото са онеправдани, но детето със сигурност е. Майката много вреди на детето си със стъкления похлупак.
Както казах в началото - пировите победи на майката. Жалко е, че са за сметка на детето.

# 86
  • Sofia
Почнаха свободните съчинения за онеправданите и бедни баба и дядо с еднички радости цигарите и внучето.
Бабата на мъжа ми беше на почти минимална пенсия и пушачка. Пушеше вътре. Ходили сме с децата при нея - тогава се съобразяваше и пушеше навън.
Нямаше финансовата възможност да си позволи да пътува. Такъв е случаят на не малко пенсионери (ако бабата и дядото са пенсионери) и не разбирам защо се пренебрегва този факт.
Реалността е, че не всеки може да си позволи да заведе внучето някъде на почивка, особено старите хора от селата.

# 87
  • София
Запозната съм със законите професионално и подобни изолации с пердета не са законни. Просто някой си плаща, за да си затваря друг очите. Тези, които посещават въпросните заведения, също не се впечатляват, щом не подават сигнали. Даже изпарителите са забранени, но всеки втори е налапал такова, вкл. в затворени помещения.
С този начин на мислене, който виждам в темата, не ме изненадва.
Аз прочетох, че ходят. Не, че не ходят. Явно четем различна тема.
Дали родителите са пушачи няма значение, когато не пушат около детето и в дома, в който живеят и спазват определена хигиена.
Според научните изследвания е достатъчно да изчакат 10-15:Мин след пушенето навън и след това да се измият (ръце, лице, зъби) и сменят дрехите си.
Моята свекърва пуши от 70 години (на 85 е) процедира така. Няма как да навреди на никого, освен на себе си.

# 88
  • София
Как ще няма значение? Целуваш детето тоя никотин полепва по теб, дрехите ти, пръстите ти...Определено ако ще се заяждаме за цигари най-добре да си непушач, нали много си обича детето?

# 89
  • София
Още по-зле е да целуваш детето с никотиновата уста и да го прегръщаш с дрехите, с които си пушил.
Ама това си е до човек.

Общи условия

Активация на акаунт