Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 30 486
  • 669
  •   5
Отговори
# 645
  • Euskal Herria
Мики, магазинът е испански. Имат физически в Аликанте и онлайн за Испания и Португалия.
Аз съм доволна, от 8 години пазарувам само от тях:
https://www.mykaramelli.com/
Пращат информационни бюлетини, различни оферти, намаления, когато има - редовно получавам имейли.

Да се допълня - проверявам и още два сладкарски магазина, абонирана съм и за техните бюлетини, но досега не съм поръчвала от тях. Този, за който дадох линк, най-добре отговаря на търсенията ми - и като цена, и като обслужване и като качество на продуктите.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 16:50 от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

# 646
Мики, за всеки случай се оглеждай, ако нещо те усъмни и е на необичайно ниска за продукта цена - точно с производител на хранителни не съм говорила, за там даже не бих се замислила по изброените от теб причини. Бяха за текстил и козметика, големи производители. Иначе и аз си купувам отвсякъде, но когато видя прекалено ниска цена, малко се отдръпвам.

# 647
  • In transit
Яна, благодаря. Ако се появи доставка за към България свиркай. Grinning
Скрит текст:
Има доста испански сайтове, които доставят до тук, но този не е от тях. Simple Smile
Един от любимите ми испански сайтове е Pampling. Редовен спонсор съм им. Joy

Кубратова, ще се оглеждам... по принцип доста се оглеждам и проучвам преди да купя нещо. Hug

# 648
Голям мазаляк падна, момичета 😅
Измазах я един слой Филаделфия, бял шоколад и краве масло в съотношение 1 към 1 към 1, а централно сложих пудинг бял шоколад разбит с масло и розова боя. Стегнах я в ринг с джобове за документи, че 15 см височина ацетатната лента ми свърши😆 а от плоската страна напъхах шпатулата за измазване точно 23 см е широка и я подпрях с чаша, да не стане Кулата в Пиза. Иии утре ще умувам как да я декорирам, тоест нощес. Имам още 300гр бял шоколад, сметана и бейби макарони от лидъл.🤔

# 649
  • под тепетата
Мда, не ти е било скучно! Остави си време и да подремнеш, пък ние ще стискаме палци да стане красиво творение! За вкусното сме сигурни!

# 650
  • In transit
May, сигурна съм, че ще стане много хубава. Ти си майстор. Почини си малко и я помисли. Hug

# 651
MayGodBless ще сътвори страшна красота за малката принцеса Two Hearts а мен понеже ме няма в декорирането за 6-месечинката на детето направих карпатка и френския шоколадов сладкиш, който Роца показа.

Карпатката:
Скрит текст:

Френския сладкиш:
Скрит текст:

Както може да се види естестика при мен не се гони, а вкус Smile Карпатката е по рецептата, която повечето тук сте ползвали, а именно на cooking with a smile. Реших да я направя чиста, защото за пръв път я правя. Но много ме сърбяха ръцете да сложа сладко и най-вероятно следващия път ще сложа, за да видя как ще се получи Smile

Роца, аз отново искам да ти благодаря че сподели рецептата за това шоколадово превъзходство! Като видях, че е произведение на Cyril Lignac се зачудих малко от къде ми е познато това име и след 2 дена ми светна, че като бях в Париж с приятели отидохме в неговия магазин за шоколад, за да пийнем така известния френски топъл шоколад Smile Много мили спомени ми върна Relaxed

За по-нататък съм си харесала една друга полска торта и бялото тирамису, което Mikkey сподели. Чак я сънувам тази торта бяло тирамису Satisfied

# 652
Може ли да споделите рецептата за този френски сладкиш.

# 653
Разбира се. Веднага я споделям. Роца я беше споделила, но доооста странички назад вече 😅

https://marmottesetchocolat.blogspot.com/2018/03/gateau-au-choco … rpone-de.html?m=1

# 654
  • In transit
ni.tray, чудесно си се справила вкусово и естетично.

# 655
  • Deutschland/HE
Разбира се. Веднага я споделям. Роца я беше споделила, но доооста странички назад вече 😅

https://marmottesetchocolat.blogspot.com/2018/03/gateau-au-choco … rpone-de.html?m=1

В колко см форма я направи?

# 656
Тоя шоколадов сладкиш ми стои поне на три страници отворен от празниците още и все не му идва ред, сега го отворих на четвърта, дано го срещам често, че при отворени над 150 страници, може и да не се засечем скоро, ако и 2/3 от времето ми да минава на компютъра  Simple Smile
Чудесни са станали и двете, нищо им няма на вида, а на вкус съм сигурна, че са страхотни.

# 657
Алуминиевата формичка е с размер 19х29 като трябваше да променя малко грамажите, иначе оригиналната рецепта е за форма 20х20 или кръг 22см.

Много ви благодаря, Mikkey и Кубратова! ❤ На всички се харесаха и двете, но карпатката определено е фаворит.

Между другото приемам предложения за торта за Свети Валентин 😃 Като разбира се да не се изискват декораторски умения 🤣 А и ако може да е без ядки и шоколад понеже ММ не може да консумира в момента. Аз съм харесала нещичко, но все пак искам да видя какво бихте предложили 🤗

# 658
Аз за Св. Валентин хем искам да избягам от клишето "ягоди", хем ги обичам, но не бързам да купувам пресни, че зимните ми опити да намеря свестни все са неуспешни (и е логично)...та също съм в раздвоение. Може би ще направя нещо шоколадово със сушени малини или все пак ще ползвам ягоди, още не съм се вдъхновила - може да е нещо съвсем трето и неочаквано и за мен.  А най-после бих работила и по поръчка на ММ - каквото пожелае - това ще е. 

# 659
  • In transit
Ягодите в момента изобщо не са опция. Вчера ги заглеждах, първо, че бяха много зелени и дървени, второ цената им излизаше към 25 евро килото. Аз бих заложила на нещо с шоколад, малини или Червеното кадифе.
За Св.Валентин съм решила да направя мусови сърца с шоколад и малини, а отгоре да ги залея с огледална глазура, най-вероятно бяла или червена. Ще видя какво ще сътворя накрая. Grinning

ni.tray, може да пробваш тези мъфини "Червено кадифе", сочни са, лесно се правят и ще се справиш с декорацията. Може да импровизираш.

Общи условия

Активация на акаунт