Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 30 591
  • 672
  •   4
Отговори
# 660
Ако не трябва да има шоколад и ядки може би една Павлова, независимо дали във форма на торта или на руло ще е подходящ десерт за празника.
Ето и още няколко предложения от мен - 1 , 2 (тук ядките могат да се пропуснат) , 3 , 4

# 661
Който харесва Австрийското брашно на Evoo вече го има в Била.

# 662
Момичета и Пейч, това е финалният резултат 😁🩷

Остана ми малко розов крем (половин пош), но реших да не претрупвам повече, пък и ако не остане, няма да ми стигне😁
Утре само ще забода розов блестящ топер Half way to One 🫶

Ni.tray, аз вече ти казах, но още веднъж: страхотни са ти Карпатката и Шоколадовия сладкиш🏆🤤, още по-сладък е поводът за тях🫶😍 взимам идея и аз за шоколадовия, ще се пробва!

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 13:57 от MayGodBless

# 663
  • под тепетата
Разкошна се е получила, MayGodBless! Чак съжалявам, че по мое време такива отбелязвания нямаше. Да ти е здрава, ящна и поспалива момата!

# 664
MayGodBless, присъединявам се от сърце към пожеланието на Биляна! По-хубаво за една малка дама не може и да се каже  Yellow Heart
П.П. Личи си как остарявам с всеки ден - разглеждам преди малко на Мики сайта и се задълбочавам в един пай с гъби и сирена. Странично на лентата виждам обзорна статия за Св. Валентин и отклонявам малко вниманието си от пая. Върху една от снимките обаче виждам надпис 60 + - и механично си казвам "Гледай ти, вече и рецептите с ограничение за възраст, какви ли ще са...това ще го чета наесен, като ги навърша." Ама съм и послушна, не посмявам да отворя преди 60 + Simple Smile Пък то било броят на снимките и хем не за пръв път го виждам, но не знам защо в момента го възприех за възраст...щото пак ме боли зъб сигурно Disappointed Relieved

# 665
Екстра е! Може да ни снимаш и разрез.

# 666
Ехе, MayGodBless,
Голяма красота. Да ти е живо и здраво и благословено момиченцето.

# 667
  • Бургас
Разкошна нежна торта се е получила! Браво, Мау!
Да ти е здрава и щастлива дъщерята!

# 668
Много благодаря за предложенията! Hug
За съжаление ММ не харесва червено кадифе иначе мъфинчетата изглеждат трепач! Определено ще ги направя някой път.
А от тортите втората изглежда уникално вкусно и съм сигурна, че на ММ ще му хареса, но може би ще я оставя като опция за рождения му ден. Сетих се, че от много време искам да направя hallonbullar и сега ще е точния момент Smile Тъкмо ще имат и леко естествен розовочервеникав цвят заради малините вътре.

Миналата година за колежките правих линцери сърца и още едни сладки, за които не мога да се сетя, а не намерих и снимки .. Sweat Smile А преди 2г също съм правила сърца сладки като тогава си играх с цветове и украса. Много ги глезя колежките, ама много си ги и обичам Smile

# 669
  • In transit
May, разкошна торта! Да е честита малката принцеса. Heart Eyes

Кубратова, ще падна от смях с теб. Joy Май имаш нужда от почивка от работата, че от Коледа не си се спряла. Hug

# 670
MayGodBless, браво! Чудесно си се справила! Тортата е вкусна и красива! Да си я хапнете с удоволствие утре! 🥳

Кубратова, ужасно е да те боли зъб, съчувствам ти Sad Преди година точно, един мъдрец така ми разказа играта. Половин шише от някаква специална ракия (после разбрах Sweat Smile) на ММ замина да се жабуря, едвам изкарах до сутринта. Взимай мерки и бързо да ти минава. Hug

За Св.Валентин сте се разписали.. ММ нали не обича сладко, затова съм решила да му направя любимата салата в ринг от сърце. Няма какво да го мъча с разни торти Simple Smile

# 671
Моля да помогнете с рецепта - искам да направя сладкиш, сиропиран със сок от портокали/мандарини. Има едни кексове с консистенция като реване, стоят пръхкави и са идеални за сиропиране.

# 672
Аз не ям обилно сиропирани сладкиши  (включително реване, саварини, толумби и прочие) и не правя, та не ме считай за особено меродавна, но не виждам пречка да направиш сладкиша с тестото на реване напр., а да сиропираш с каквото решиш, в това число и с портокалов сок. Така ще си сигурна, че текстурата на тестото е подходяща за сиропиране. 

Общи условия

Активация на акаунт