🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 15 143
  • 365
  •   3
Отговори
# 330
  • Кърджали
Оооо заради беснеенето и паленето, в Туитър наричат Адил терорист. Много често попадам на такива мнения там.
То и заради неадекватни /вярно, според мен неадекватни/мнения и истерии вече почти тотално спрях да влизам в Туитър.

# 331
  • Дубай
Адил  е в правото си да беснее - човека е постоянно под натиск,но на мен лично понякога тази саморазправа ми идва в повече.

# 332
Цитат
Ако не беше стреляла Есме, Адил щеше да стреля. Адил не е убиец, но единствения, който може да убие е Шериф.
Аааа, "щеше" е пак в сферата на вероятностите. До сега сме свидетели само на спонтанните стрелби на Есме - два пъти. Blush
Адил може да убие Шериф само при неизбежна самозащита или за да защити Елени и Есме. И то ако онзи психопат стреля. Доколкото съм схванала характера му и идеята на този образ, той е наясно с това какво представлява възмездната справедливост (Око за око...). Както вече беше посочено, той има граници. В наказанията му има реципрочност. Наясно е с разликата между Шериф и другите, и какво преживяват Ширин и внуците й. Абе... може и да изглежда като ходеща бомба, но никак не е глупав и неуправляем. Аз го асоциирам с праведния Ной (в Исляма - пророка Нух) в преливащото от страсти  Черно море. Особено като гледам неспособността на правосъдието в сериала. Като че ли... спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Thinking

# 333
Здравейте,момичета
Всичко сте казали /благодаря/,даже се е заформил лек спор по повод избухливостта на Адил
Има начин,при едно по-обстойно проучване да се спре Шериф
Есме би могла да разкаже на прокурорката/и без това тя си търси престъпление да оправдае присъствието си там/,затова как Шериф е продал детето и
Така,или иначе,това ще се разкрие,но,като че ли важното им е да не научава Адил,за да не започне война, а не виновникът да бъде наказан
Има и доказателства за опита за убийство на Елени,пак подтикнат от Шериф-ако притиснат Севджан,тя ще го повлече заедно със себе си
Искам да кажа,че на изнудването,може да се противостои с изнудване,но Есме е решила да търси пистолет...
Като,че ли Шериф не може да изфабрикува друго престъпление за Адил
А Шериф защо не предава Адил и пистолета,с който той ужо е убил Бану?
Изобщо,всичко стои на стендбай и чака някак си да се размине,или да се оправи от самосебе си
Аз за сега не виждам никакво развитие при Оруч и Елени...Там ми е трудно да харесам двойката.Според мен,актьорът,играещ Оруч се справя доста по-добре от актрисата,играеща Елени
Исо и Фадиме са много сладки и много ярки като образи
На мен серията ми хареса,въпреки някои наивности в сценария
Само не разбрах,защо сега Адил тръгна да отмъщава?
На сцената на пазара с малката Фадиме,всички бяха доста спокойни и само напомниха какво се е случило заради тази вражда
Защо Есме не се е развела през тези години и да се върне при Адил?Защо сега?
С всяка изминала серия,образът на Илве ми става все по-противен....Истинската предателка е тя,защото вече няма причина да причинява това на Адил,но продължава да го прави

# 334
Какви са ни усмихнати, големи сладури ✨😁😍

# 335
Най-логичното е всичко, което е направил Шериф да стигне до прокуратурата- за поредица от престъпления в годините. Само случаят с Елени е достатъчен. И не само Шериф, в ОПГ- то по кражбата и продажбата на дете са и Зарифе и Хиджран, нищо, че се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.
Но, както казваш, Вал- сериал да става.

Още "бонбонки" за феновете от официалната страница на сериала: Grinning

И тази снимка е от официалната страница, Улаш я сподели.

Във ВК четох обяснение, мисля, че помня авторката от един исторически сеиаал, и тогава превеждаше и обясняваше. Ето какво пише:
"Sevdalı"- това е чувство, по-дълбоко от любовта. На турски език „aşk“ означава просто любов: влюбеност, романтика, страст.
Но „sevda“ е много по-дълбоко чувство. Това е любов, която съдържа копнеж, болка, лоялност и чувство за съдба. Затова  „sevdalı“ не е просто „влюбен“. Това е човек, който обича с цялата си душа и сърце, любов, от която е невъзможно да се избяга.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 16:24 от oncee

# 336
Е, даде, аз го казах това за сериал да става. Аз посочих, че с леки престъпни наклонности са Елени и Оруч, с малко повече са Фадиме и Исо. А другите са си ОПГ. Като хванеш Адил, Гезеп, Еюпхан, Амирум, Гьокхан, Шериф, Бехчет, Зарифе, Хиджран, Есме, Севджан,  та даже и Мелина. То ако вземе прокуратурата да прибира ще ги прибере наред. Да, с различни присъди, ама пак ще са в затвора. Ще останат само Елени, Оруч и Ширин, те ще им ходят на свиждания. 😀
Може Исо и Фадиме да са само с условна присъда. 😀

# 337
И Емине ще им ходи на свиждане.

# 338
Мисля си, че някой малки грешки и пропуски в сценария в началото сега ще направят голям проблем и трудно ще е  излизането от ситуацията. Според мен по неправилен начин подмениха ДНК теста чрез съзнателното макар и по принуда участие на Илве. Можеше пак тя да изчете резултата, но друг да подмени съдържанието в плика. След това избързаха с разбирането от Есме, а тя не трябваше да се договаря с Фуртуна да смекчи първо сърцето на Адил и после да казва. Защото докато дойде после още куп беди се изсипаха и нещата вече са без контрол и стоят като лишени от смисъл.
Може сега Оруч като вече не е лекар, да има повече време да следи за поразиите на чичо си и да ги предотвратява, едновременно с това като събира и доказателства против него. Иска ми се и Гьокхан да излезе скрита лимонка и да мине на страната на добрите. Въобще смятам, че за да мръднат от мястото където са спрели, някой герои трябва да си тръгнат, а други да бъдат развити. Я виж Мика хем е като статист с реплики, хем важен за сюжета. И може да свърши нещо полезно, ако спре да слуша Мелина.

Моментите, които най ме впечатлиха в епизода бяха два:
Когато Адил разговаряше с Елени как се лекува гангрена и безмълвните Исо и Фадиме в общата спалня.

# 339
Момичета, хрумна ми нещо искате ли да направим класации на героите? Малко да разнообразим групата ? Може всяка да даде предложения за една или друга класация и така да видим победителите ?
Например най-забавен, най-мразен, най-хитър, най-подмолен, най-симпатичен, най-мил, най-глупав, най-чувствителен, най-смел, и така нататък?
Всяка ще може да си дава своите номинации и накрая ще видим победителите ? Може да има мъжка номинация и женска номинация.
Ако сте съгласни, кажете.
Може да стане интересна класация ☺️

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 15:47 от Mimya

# 340
Е, даде, аз го казах това за сериал да става.
Mimya, извинявай, че не съм те посочила.
Сега виждам, че с Novalove сме писали почти едновременно и сме публикували една и съща снимка на младите и порасналите Есме и Адил. Мисля, че има още една, ще я сменя в поста си от по-рано.

# 341
ExKely, тези два момента и на мен ми бръкнаха в душата.
Mimya, аз съм за.
най-забавен-
най-мразен-
най-хитър-
най-подмолен-
най-симпатичен-
най-мил-
най-глупав-
най-чувствителен-
най-смел-
най-разрушителен-
най-потаен-
Сложих  ги  едно под друго, за да може, който иска да  участва само да копира и  да пише имена. А и добавих  още две. Който се сети за още НАЙ да пише.

# 342
Най-обичащ
Най-плачещ
Най-променящ се
Най-подъл
Най-жесток
Най-неясен
Най-противоречив
Образ, който не знаем да харесваме или не

Само идеи са, да има от какво да избираме.Blush

Забравих да кажа нещо. Според мен Оруч няма да загуби лекарския си лиценз. И вероятно точно Адил ще му помогне. Как- не знам.

# 343
Супер, нека ако някой друг се сети за класации най-допълни.

# 344
Аз като че ли  не съм много съгласна с тази класация
Всеки приема образа на героя според собственото си светоусещани,или житейски опит
С изключение на Шериф,който е клиничен случай,всички останали са пълнокръвни образи и реагират според разбиранията,или отговорността,която е на първо място в дадена ситуация
Ето,например,Оруч причини толкова болка на Елени,но в същото време пожертва себе си за нея.В коя графа да го сложи човек?
Илве,която е недолюбвана от мен-къде да я сложа,като със сигурност тя няма да издържи и ще разкаже всичко
Елени остава най-невинният герой в приказката,но тя пък някак пърха като пеперуда,без да задълбава в нещата/така чувствам образа,който героинята предава/
И Гезеп не ми е най-оправдан образ,първо за това,което е направил като млад и второ като непримирим побойник с граната в ръка
Затова не мога да класифицирам категорично образите на героите
Във всеки момент очаквам някой да се промени,да бъде избелен,или да се обърне на 360 градуса мнението ми за него

Общи условия

Активация на акаунт