🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 18 709
  • 485
  •   14
Отговори
# 450
Катя, фрага е от  Онче, аз нямам заслуга.
Онче, Катя, благодаря. Много тежък удар за Есме  е това.
Между другото  днес  в  Х прочетох предположение, че Гьокхан може да е преминал на страната на Кочари  и да е нещо като троянски кон.

# 451
Все повече се убеждавам, че ще крият тайната до края на сезона. Ето, Елени откри че има и по-важни неща от това да я научи веднага и ще чака Адил да я открие. Но той пък сега ще е зает да се оправдава за Балла и така...
Исо печели приза "най-голям стоик". Реално неговото положение е най-сложно. Оруч воюва с чичо си открито, докато Исо трябва да играе и в двата отбора, а Зарифе го чака от засада. Трогнах се от признанието на Оруч защо иска да сложи край на враждата. Дано доразвият историята, а не я оставят с просто споменаване.
Но Есме загуби посоката, с това криене. А казването на истината в момента, когато Адил предстои да стане обвиняем хич не е добре и така ще я караме още известно време.
Да, Гьокхан го дават доста колеблив, дано има защо.
Но не разбрах след като Микаел вече работи за Кочари защо мълчи и не казва истината?

# 452
Мика може да е троянския кон на Мелина.
Но Илве как не я е срам още да мълчи и да не казва истината.

# 453
Най-силен момент за мен в тоя епизод беше Елени отговаря на предложението на Шериф.
Шериф - сигурен, че ще спечели гласа й, защото познава жените. Е да, ама познава жените от селата, сковани от страхове. Насреща му обаче беше едно свободно същество, което го натика в миша дупка барабар с предложението  му. Детенце на пръв поглед, но ... знае как да се справя с изнудване и да реди приоритети. Адил обаче знаеше как тя ще реагира и не трепна, докато я чакаха за отговор. И толкова по-болно  ми стана от последвалата сцена с Оруч... Ужасно е това слугуване на отвратителни предразсъдъци.

# 454
А на твоя въпрос - Адил слушаше песента със слушалки.
Остава да се надяваме Ели да попадне по някакъв начин на песента и сама да научи. Blush Както майка и разбра, така и тя, може да направят този паралел.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 23:56 от oncee

# 455
Най-силен момент за мен в тоя епизод беше Елени отговаря на предложението на Шериф.
Шериф - сигурен, че ще спечели гласа й, защото познава жените. Е да, ама познава жените от селата, сковани от страхове. Насреща му обаче беше едно свободно същество, което го натика в миша дупка барабар с предложението  му. Детенце на пръв поглед, но ... знае как да се справя с изнудване и да реди приоритети. Адил обаче знаеше как тя ще реагира и не трепна, докато я чакаха за отговор. И толкова по-болно  ми стана от последвалата сцена с Оруч... Ужасно е това слугуване на отвратителни предразсъдъци.

И  за мен това бе най-силната сцена, и най-болното място. Оруч дали заради предразсъдъци, дали за да отдалечи Елени от себе си, за да не страда, когато разбере тайната, дали от страх че ще го намрази още повече, дали заради всичко това, но в него момент той я срина. Сигурно и него го болеше колкото нея, че да не и повече. Спомних си и че той й каза, че ще я обича отдалече.
Интересно каква ще е реакцията на Елени, когато Севджан отиде да живее в конака на Фуртуна.

# 456
Шериф беше силно изненадан от отговора и характера на Елени. Grinning Той не е свикнал да му отговарят така. Но това дете е подобрена версия на жената, в която е болезнено и обсесивно влюбен, но така и не може да има въпреки всички манипулации и мъжа, когото мрази от дъното на душата си, но никога не може да победи. Това дете носи всичко хубаво от трабзонските гени на майка си и баща си, но е расло в европейска страна.

Излезе рейтингът, сега пък има в другите две категори покачване, а в първата- лек спад. Нормално. Като за такъв епизод- даже много добре.

И корицата на списанието с фотосесията на Улаш и Дениз.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 10:25 от oncee

# 457
Изненадана съм от рейтинга и то положително, много негативни коментари прочетох из социалните мрежи...

Корицата на списанието е повече от невероятна 😍

Oncee, много красиво описа Елени ❤️

# 458
Браво за рейтинга! Hands Clap Blush
Очаквах го аз, но ме изненада повишението в АВC групата, съществено е. Ами, първи са във всички групи и то убедително.

# 459
За мен снощния епизод беше много муден, много скучен, пълнеж. Да, имаше малко хумор, но до там. Нямаше го онзи трепет, както при първите епизоди. Самият епизод беше епизод на Адил, той игра силно, емоционално. Но някак вече сериала се разводни. Това оръжие и Балъ щом вече ще бъдат намерени, би трябвало да има сериозна развръзка.
Хиджран пак се показа като хищна хиена, дано да си получи заслуженото. Друг герой, който за мен пропада със скоростта на светлината е Оруч. Така разби сърцето на Елени по един безсърдечен начин. Добре си правеше като странеше от нея, а сега ѝ даде надежда и я удари в земята.
Есме жива да я ожалиш, направо се вкара в такъв кошмар, че последната сцена направо я срина тотално. Адил може да бъде много жесток. Но всичко това би трябвало да са предпоставки за сюжетното развитие и да се разбере истината за Елени.
Шериф много от вас казват, че е психично болен. Не, не мисля. Той е социопат, при тях няма патология на психиката, има мозъчни структурни изменя, но те са вродени, тоест не се лекуват. Освен това се проявява в личностова  характерова патология, което определя, че той не е за лудницата, а е за затвор до живот. Понеже си носи наказателна отговорност. Смисъл той е в съзнание за това, което върши. Той не обича Есме, той е обсебен по нея. Това не е любов, това е мания.
За Гьокхан не мисля, че е на страната на Кочари. Да, колеблив е, ама не мисля, че ще предаде скоро Шериф.
Другият герой, за който бях сигурна за неговите действия  е Севджан, те с Шериф са си лика прилика. Разликата е, че единия е социопат, другия е нарцисист. Ще има да въртят своя мръсен бизнес заедно.
И сега  наистина в най-неизгодна позиция е Исо. Отвсякъде е атакуван, то не от Адил, то не от Фадиме, то не от Еюпхан, то не от Зарифе и като разбере Шериф ще го погне и той. А той е най-невиният.
Ще разбера какво си казваха с Фадиме в този епизод след превода, но се вижда, че Исо малко стъпка по стъпка желае да се доближи до Фадиме, то и тя поомекна малко. Химията между тях е страхотна. Искам Исо да набие хубаво този Еюпхан. Междудругото на  Ердем страшно много му пасва ролята на комедиен герой.
Да, Елени за първи път постъпи като възрастен, не като дечко. И тук Шериф съм сигурна, че я набеляза пак да я елиминира.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 10:24 от Mimya

# 460
За рейтинга- може би защото тази серия като че ли е предвестник на някакво раздвижване.
Ясно стана, че има развитие по случая с Бали и оръжието. В Х четох коментари, че е възможно Гьокхан да не обвини Адил. Първо ми звучеше невероятно, знаейки колко е верен на Шериф, но после се замислих за някои неща. Като се появи пред Шериф след плена и той го попита как са го пуснали, Гьокхан смутолеви нещо, че разбрали, че няма да го предаде и някак замаза нещата. Възможно е докато беше в плен в онази стара църква, да се е случило нещо- например да е разбрал истинската история на произхода си. Отдавна се говори, че всъщност не е изоставен от родителите си, а те са убити от Фуртуна и после са го взели и отгледали като момче за всичко. Та ако е научил това, е възможно да изиграе номер на човека, който го е лъгал цял живот. Би било интересно такова развитие.
Във фрага показаха само намирането на тялото на Бали, беше оградено с полицейска лента и видяхме прокурорката, от която си отдъхнахме предишната серия. Blush Гьокхан държеше оръжието и някак загадъчно се усмихваше.

# 461
Цитат
Това дете носи всичко хубаво от трабзонските гени на майка си и баща си, но е расло в европейска страна.

Онче, страхотно казано и много точно. Елени, наистина притежава една такава сила от която да се страхуваш. Спомняте ли си как надви Бехчет и го "хвърли" в кладенеца. А видяхте ли лицата на всички, когато Елени сложи на мястото Шериф. Зарифе бе изумена и възхитена, а Исо се обърна усмихвайки се, ами гордостта в очите на Адил и Гезеп, а Оруч и Есме останаха онемели, а уж я познават.

Цитат
Така разби сърцето на Елени по един безсърдечен начин. Добре си правеше като странеше от нея, а сега ѝ даде надежда и я удари в земята.

Mimya, снощи Оруч и моето сърце разби. А сега като те чета пак ми се разбива сърцето. Добре, Оруч може да се чувства един вид недостоен за Елени, но постъпи много жестоко. Сякаш си поигра с наивността на едно дете, защото Елени по душа е едно дете, което въпреки всичко му вярва. Елени му каза, че няма да бъде до него нито в радост, нито в болка, но тя всъщност отиде при него в най-трудния му момент и застана до него не го остави сам, а той какво направи накрая, каза си думата и си тръгна.
Иска ми се да се появи някой, който да я хареса(не Мика, там се видя, че той няма шанс) и тогава да видим дали така ще постъпва или ще ходи като кученце след нея.

# 462
Малко да се посмеем с кандидатките /засега/ за Адил. Satisfied
Чичо Амирум е във вихъра си. Не разбрах точно във фрага, но май каза, че едната искала 5 деца. Joy Всъщност тази по средата е принос на Зарифе.

Най-упоритата и дългосрочна кандидатка, разбира се, е Хиджран. Smiling Imp Но не ми се започва за нея сега. Не само им открадна всичко преди 20 години, продължава да краде. Образно казано, след 20 години успя да бутне Есме в онази пропаст.
Но да не си развалям с нея съботното настроение, излизаме сега, че е чудно време.Nature High Brightness

# 463
А и забравих, Днес  нашата прекрасна Елени има РД

и с мама и татко

Между другото, характера на Елени много точно е описан като за родена на 7.февруари.

# 464
Цвети, и аз си представям някои друг, който да хареса Елени и да започне да я ухажва. Някой симпатичен, директен, смел. Дано да направят това. Все пак е редно да има баланс. Адил ревнува Есме от Шериф, Есме, ревнува Адил от Хиджран, а сега и от всяка кандидатка. Единственият нарушен баланс е при двойките Фадиме/Исо и Елени/Оруч. Исо ревнува Фадиме от Еюпхан, ама по-нататък е редно да се появи кандидатка за Исо и Фадиме да започне да ревнува лудо. Същото се отнася и за Оруч, редно е да ревнува и той. Той Мика наистина е изпята песен и наистина е куче на Мелина, което е пуснала като къртица сред Кочари.
Иначе ми се иска да сравним начинът, по който ревнуват Исо и Оруч. В първите епизоди Оруч, когато ревнуваше от Мика беше едно пасивно, едно малко насилено. Не беше естествено, нямаше го онзи мъжки плам на ревност. Докато Исо, завалията, само дето не удуши Еюпхан. От него блика такава ревност, такива светкавици светят от очите му, че на моменти е страшно. Той още в началото го вадеше тоя поглед. А сега направо не се сдържа. Това ми направи силно впечатление и в онзи момент, който направо му стана лошо, когато Фадиме каза, че не на кое друго момче не е обяснявала така. И друго, докато Исо инстинктивно все иска да се доближи до Фадиме, Оруч не е така. Дори в началото, когато не беше, нито сгоден, нито предател. А Исо непрекъснато скъсява дистанцията с Фадиме. Все се гледат толкова отблизо, а ръцете на Исо направо си действат без да слушат ума. За мен що се отнася до любов Исо е по-открит, по прям. Докато Оруч е пасивен.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 15:39 от Mimya

Общи условия

Активация на акаунт