🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 13 320
  • 313
  •   15
Отговори
# 285
Ей, аз на майтап предположих, че  Адил ще се ожени за Хиджран. Но Адил  във  фрага говори да му търсят  мома да се жени. Значи може и да не е Хиджран, но все пак на инат да се ожени.

# 286
Мдаам, съгласна съм, слабичка серия, утре ще има стрелки надолу.
И... въпреки че се опитвам да разбера героите, най-вече Есме, въобще не я разбирам. Хеле това накрая - "Аз не съм слаба, аз съм майка!"

# 287
  • Дубай
Честно казано, го разбирам Адил... На човека му писна....
Майтапа настрана, но и на мен от няколко серии ми върви мудно сериала - това еднообразие и пасивност от страна на сц. ми лази по нервите... Не може двадесет серии  Адил и Елени да не разбират истината  впредвид факта, че всички почти знаят.За Илве! Започна вече досадно да става.

# 288
Явно всички сме на една вълна. Разочарована съм от серията и от фрага. Подозирам, че планират разкриването на тайната да е в края на сезона, което ще им доведе загуба на високия рейтинг.

Есме, че не е права, не е, но и Адил е твърде краен. Както казват по модерно му, липсват му "soft skills". Цяло чудо е, че е толкова успешен бизнесмен при такава липса на умения за водене на преговори.
Оруч, колкото и да не ми харесват неговите действия, смятам че е следващият най-неоправдан след Есме. Пази майка си от синовен дълг - нали е мъжът в къщата, след смъртта на баща си. Това пък му коства любовта и личното щастие. Съчувствам му, не мога да кажа заслужи си го.
Дълъг ще е пътят на Исо и Фадиме.
Както каза Онче, забравихме вече защо крият тайната. Може би това е и целта, после да не се чудим защо така се развиват нещата.

# 289
  • Кърджали
Поне засега да, потенциалната булка не е Хиджран. Аз и не вярвам Адил да тръгне наистина да се жени. В гнева си и болката си казва големи думи, които после му се налага да преглътне.
Разбирам и Адил и Есме, но не знам Есме как очаква от него че ще знае че пазят някаква тайна от него и ще седи тихо и кротко. Човека 20 години е живял с една болка, сега всеки ден му сервират нови болки и "аман, ако разбере тайната, ще се ядоса." Той така или иначе е кълбо нерви. Кажете му, та да се свършва.
Не мгат да въртят тая плоча с тайната до края на сезона. На хората им писва тотално. Накрая рейтинга от 15 ще стане 1.5... Че няма да стане чак толкова, няма, но ще има срив ако не се вземат в ръце сценаристките и не мръднат малко тази история.

# 290
Нека има стрелкички надолу, да се отрезвят малко сценаристките. Че с тези високи цифри на рейтинга се главозамаяха и ето, започнаха да разтягат и да нервират и най-големите фенове.
Алекс, нали "Ти разкажи, Черно море" е на същите сценаристки. Там героят на Улаш стига ли до женитба с някоя друга?
Питам, защото сценаристите си имат някакви техни подходи, рамки, теми, не знам точно как да го нарека.

# 291
Онче, не. Ама той и тук ги плаши само, та белким мръднат малко, щото са се закотвили и не мръдват.

# 292
  • Кърджали
Само първия сезон на "Ти разкажи, Черно море" е на същите сценаристки. /Втория и третия са писани от друг, то тези сценаристки май са известни с това че почват проект, но не го довършват/.
Сгодяват го в началото героя на Улаш /но съвсем в началото, малко като Оруч/, но не се стига до женитба, даже сравнително бързо развалят годежа - за три епизода. Там нещата се развиваха бързо, нямаше такова влачене и в момента наистина много ме изнервя.

# 293
Благодаря за отговорите, Кате и Алекс! Hug
Че си бях помислила- тъкмо Есме ще се разведе, а Адил ще се ожени или сгоди и хайде отиде още един сезон. Satisfied Чак смешно ми стана.Grinning
Да, тук започнаха да влачат нещата. А какви динамични бяха първите епизоди!

# 294
Ами, като нищо прокурорката да разбере тайната първа и тя да каже на Адил. И дано да е по-скоро, че търпение не ни остана.
Гледам във фрага, Исо май пак ще го хвърлят под стадото.
А Есме хич не мога да я разбера. Как смята да смекчи сърцето  на Адил  като постоянно пази тайните на Фуртуна. Те го побъркаха този човек.
А, и за Оруч ми е жално и милно. То с такива роднини врагове не ти трябват. Те сами ще го закопаят.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 01:09 от cvetansk

# 295
Да, муден епизод, ама това ще само предвестник на буря. Ще има развитие сигурна съм. Да, беше слабичък епизод, еднообразен, само с пълнеж, без същество. Аз заради това знаех, че Адил ще накара Оруч да каже, че е заплашил Елени. Това беше за мен ясно. Както е ясно, че няма да се жени Адил. Моето мнение е, че другата серия ще се разбере истината, но от другите герои, Фадиме и Гезеп. Има един детайл, Гезеп още си обича тази Хиджран, за съжаление. Ще я изперат нея и май ще я дават на него.
А за Исо и Фадиме, то е ясно. Там беше кратко, но стойностно. Исо вече си я обича. Фадиме е привлечена, ама не го разбира.
Оф изгледах и фрагмана, ще стане ясно за Еюпхан. Охх... Ужас.
Само дето от него не разбирам наказват Еюпхан или пак Исо. Но видях, че Исо дърпа Еюпхан към козите.
Ама, ако пак иска да хвърлят невинният този път Исо, просто ще се разочаровам от този сериал. Това е пълна глупост.
Сега видях, че Еюпхан  и още някой дърпат Исо към козите, пълен абсурд. Разочарование, ако стане така.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 10:10 от Mimya

# 296
Рейтингът - има и покачване, и спад.

# 297
Здравейте, момичета Simple Smile
Ами покачването е в тотала и е мижаво. Спадът е в двете много важни групи и е сигнал. Пак са на 1-во място в тези групи, но... само с ревове, викове и резки движения няма да е задълго. Главните герои са в безизходица и са изцяло взривени от емоции. Е, не може два часа и половина да се гледат емоции. Тази сутрин погледнах фрагмана с буквички... не съм заинтригувана... Unamused
Чудно ми е, Младият вълк дали ще напише нещо сега.

# 298
За мен този епизод е изваждането на травмите на героите. Травмата на Адил, който е загубил любимата жена, травмата на Фадиме, която е загубила родителите си, отвличането, което я унижи. Травмата на Есме, че не може да бъде с детето си, травмата на Исо, че е наранил невинно момиче, травмата на Оруч, че предава любимата жена, заради безсъвестните му роднини. Травмата на Гезеп, че е излъган от любимата жена. Травмата на Елени от липса на майчина обич.
Въобще епизод с много наситени емоции.
Най-безсърдечни си остават Шериф, Зарифе и Хиджран. Триглавата ламя са те. Те заслужават да бъдат хвърлени под стадото, после влачени от кон.
Най-красивият момент беше, когато Исо сваляше воала и после го помириса и целуна преди да го хвърли в печката.
Все повече ме печели, и след този фрагман, вече е на първо място сред любимците ми. Пред Адил, който вече прекалява с неговата справедливост. Пълен абсурд. Исо, който трепери на Фадиме, Исо, който гледа Елени като сестричка, Исо, който мисли и за Адил, Исо, който е готов да се хвърли пред Шериф. Ако го направи това да хвърли Исо под стадото, става същият като Шериф този Адил. Най-мъжки, пак ще повторя, от този епизод се държа Исо.

# 299
Mimya, много хубав коментар.
И за мен Исо спаси епизода.
Предполам, че отлив на зрители ще се усети следващата седмица, обикновено така става.
Между другото аз във фрага Еюпхан въобще не го забелязах и даже се зачудих Исо защо е там и защо пак ще го хвърлят на животинките. Сега като го отбелязахте ми е по-логично, че и Еюпхан наказват така, както Исо, за същото престъпление.
Просто цялостно ми се видя по-слаба серия, но си имаше пак хубави моменти и естествено актьорска игра на ниво.
Когато Есме се разбушува, направо на мен ми стана зле от нейната болка. Сцената с Исо, Фадиме и воала беше много прочувствена и някой ден, когато тя му позволи да докосне косата и'  ще значи много повече.
П.п.
Някъде видях спойлер, че Севджан ще намери пистолета, използвайки Бехчет.

Общи условия

Активация на акаунт