🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 13 589
  • 320
  •   11
Отговори
# 300
Да, и аз чакам този момент, когато Фадиме ще се скрие от болката в прегръдките на Исо, а той ще я погали по косата.
И аз в първия момент си помислих, че хвърлят Еюпхан, ама после върнах няколко пъти и видях, че дърпат Исо натам. А и успях да видя превод на руски и там ми стана ясно, че заради тази тайна, която крият Адил ще хвърли Исо под козичките.
И сега едно смешно нещо. Онзи Микаил пак се появи само за цвят за две минути и си тръгна с Кочари. 😀
За Севджан, след вчера съм сигурна, че тя ще се съюзи с Шериф, заради пари.

# 301
Не ми се вярва пак да хвърлят Исо под стадото. По-скоро ще е само да уплашат родата му, за да разкрият тайната. Може би дори ще се получи. Прави  впечатление, че тук ако не заплашваш или да изпълняваш заплахите, никой не разкрива нищо в нормален разговор.
Mimya, много хубаво усещане на епизода.
А, да попитам, има  ли някаква символика/традиция  в  това  Исо  да  хвърли булото в огъня.
Исо е един от най-човечните герои в сериала, но и при тях с Фадиме ще има голям разрив, след като се разкрие истината, защото Фадиме ще разбере, че  и той е знаел.
Аз лично в момента дори вече не намирам смисъл да пазят тайната. Той Адил, за да я научи ще сътвори повече отколкото ако му я кажат. Уж ги е страх от наказание, ама той вече ги наказва за мълчанието, ако знае едва ли ще е повече. Както е тръгнало Фуртуна ще са наказани два пъти вместо само веднъж и да се свърши.
Севджн много зло ще сътвори, за което после може и да съжалява, но ще бъде късно. Няма да се учудя в даден момент да отиде да прави  компания на майка си в затвора.

# 302
Знам, че вече споделихте рейтинга, за което благодаря, но тази снимка е много красиво направена 😍

Аз още не съм гледала епизода, но ми е много тъжно за Есме и Адил, яд ме е и на двамата. Тя мълчи, той руши... После как ще зарастват тези рани?! След 20 години пак са в същото положение 🥺

# 303
Цвети, не мисля, че има някаква символика от естеството на обичай, май по-скоро просто един вид "тази сватба е фалшива, ти ми докосна плитките, сега докосна и булото ми, изгори го". Дано да не го хвърлят Исо, нека да е само заплаха. Този добряк не заслужава това, а Фадиме иначе как се моли да Адил да не го прави това. Браво на нея. Пропуснах да споделя, че ръкостискането на Фадиме и Исо беше доста чувствено. Тая сцена показа такива искри. Такива имаше само между Адил и Есме, сега и при тези двамата съпрузи.
Голяма химия имат тези герои, аз ги забелязах още в началото като я отвличаше, там като ѝ махаше предпазния колан.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 13:53 от Mimya

# 304
# 305
Момичета, току-що като гледах серията и осъзнах нещо. Сега Исо като е женен за Фадиме, а тя е леля на Елени, то Исо става неин чичо 😀. А ако Елени се ожени за Оруч, Исо на Елени ще бъде едновременно девер и чичо. Така, а Оруч ще бъде девер на Фадиме, а тя хем негова снаха, хем негова леля. Егати обърканата история. 😀
Има и още Адил е щурей на Исо. А на Оруч тъст. 😀

# 306
  • Кърджали
Не мисля, че отново ще хвърлят Исо под стадото. И е излишно и никому ненужно повторение, и Исо ми е единственият с работещи мозъчни клетки и сърце от Фуртуна. Според мен е моментен изблик на Адил /който не разбра че с изнудване няма да се получи/ иможе би повода Исо и Фадиме да се върнат във Фуртуна, та Адил този път да се ядосва и на себе си, че заради импулсивните му действия Фадиме сега също живее във Фуртуна.

# 307
Току  що изгледах серията и докато не съм забравила. Докато бяха пред болницата Адил, Гезеп и Илве ми направи впечатление,  че Адил се съмнява в  Илве. А и каза, че въпреки всичко което знае и ДНК теста той  продължава да чувства, че Елени  му е родната дъщеря.  Дори попита  Илве, защо е така  и  тя бързо  се изнесе.
Като  изгледах серията с БГ субтитри, определено не  ми се видя толкова  скучна, колкото нощес.

# 308
Аз още не съм гледала серията с превод, но и аз бързам да кажа нещо.
Мнение от Х- възможно е Шериф да направи нещо на Севджан. Този, който го беше писал в Х смята, че ще я убие. Но аз мисля, че едва ли ще я убие. И не че на него ще му пука и ще има морална дилема, не. Но ако я отвлече и я  скрие, ще има два коза- Севджан няма да може да каже тайната на Адил, освен това ще бъде нов начин да манипулира Есме. Защото Шериф разбра, че тя е вече на ръба и всеки момент може да каже истината. А ако я манипулира със сестра и- хубава-лоша, сестра е, може да позадържи нещата. Неслучайно имаше сестринска сцена. И неслучайно шериф се обади на Севджани поиска да се срещнат.
Защо го пиша- не че много ме интересува Севджан, а защото това може още да забави казването на истината. Пък на нашите сценаристи това им е целта, колкото и да ни ядосва това. Satisfied

А, Цвети, прочетох за Ердем- наградата му била за дебютант. Учудва ме, той има други успешни роли преди Морето, не е дебютант. Достатъчно е да споменем "Жар птици", там беше от основните герои.

# 309
Не, няма да го хвърлят и аз така мисля Алекс. И аз се опитвах да подредя хронологически фрага. Първо се появява Зарифе у Кочари, нещо става, Адил пощурява, заплашва Зарифе с Исо, отказва се, понеже Фадиме го моли. Исо и Фадиме отиват в конака на Фуртуна и тогава е онзи диалог между Фадиме и Зарифе.

# 310
Момичета, нося ви един коментар от Х на туркиня, по повод разрива на отношенията Елени Есме Интересен и  честно казано  е  точен.

Цитат
И това... е единственото нещо, за което Елени е права: „Истината, която криеш в името на мира, е да откъсваш един по един хората, с които ще споделиш този мир.“
Но има голяма грешка. Елени не е ядосана на Есме, че крие тайната от нея. Може би щеше да е права, ако беше така, защото щеше да има право да каже: „Не можеш да скриеш нещо, което ме засяга, от мен.“ Но е ядосана на Есме, че е разстроила Адил. Има нещо, което се опитвам да следя от самото начало, без да се спирам твърде много на това. Историята на Есме и Елени не придоби достатъчно дълбочина, преди да се превърне във физическа интимност. Наистина вярвахме, че има истинска връзка между Адил и Елени, но Елени и Есме прекарваха много малко време заедно, докато Есме не научи, че бебето ѝ е живо, и нямаше откровен разговор или споделяне, което да ги сближи. Само нощта, в която спаха заедно в бараката, и ароматният им спомен... После изведнъж Есме и Елени бяха постоянно в прегръдките си. Честно казано, тези сцени ни стопляха сърцата, докато гледахме, но беше като да се спускаме надолу без спирачки. Сега фактът, че Елени може да се откаже от Есме толкова лесно, ни натисна спирачките и ще продължим да се търкаляме надолу още известно време.

По отношение на Севджан. Шериф на няколко пъти предупреди нея и майка й с думите "Откъде толкова смелост да заплашвате човек лежал 20 години в затвора" Според мен не са думи хвърлени на вятъра. Севджан ще си изпати жестоко от Шериф, но в момента тя не вижда нищо друго освен пари. За  нея тази тайна в  момента  е  начин да припечели  и  се  оплита  с  все  опасни хора. И ако Адил не би й сторил нищо, заради обещанието си към майка й, то Шериф ще я изяде и изплюе без да му мигне окото. Не мисля, че ще я убие, но може да направи дори много по-лоши неща. И  да, чрез нея може да държи Есме в подчинено  положение. Тя Есме я обича въпреки лошотията й.

# 311
Интересен коментар за Елени–Есме, благодаря, Цвети. Hug

Защо ми се струва, че Адил подозира Илве? Някак многозначително я гледа и натъртено и задава въпроси. За начолото на серията говоря, пред болницата, още съм там.

# 312
И на  мен така  ми  се  стори Онче, затова го  написах,  че после  ще  го  забравя.

В  Х има  много хубава  дискусия за Адил и  Есме, и Хиджран, и отношението на Елени
Ето части  и  от нея:
Цитат
Въпреки че Адил не можеше да намери честен начин, Севджан каза, че ще разкаже тайната, а Елени, заради тази тайна, пусна ръката на Есме и все повече се убеждаваше, че Хиджран е нейна майка. Адил искаше да научи тайната от Есме и дори я убеди, че е прав... Ако тази сцена не се беше случила, Есме щеше да го държи за ръка онази вечер. Защото, прочетено отзад напред, изречението гласи: „Ако не дойдеш в имението ми, ще продължа да го храня с твоята болка, сълзите ти, мъките ти.“ Точно както Адил е импулсивен герой, Есме е също толкова реактивна. Воден от най-силната емоция, която изпитва в този момент, Адил прави първото и най-лошото нещо, което му идва на ум; Есме прави нещото, което ѝ е казано, че не може да направи, не може да отиде, не може... Адил е контролиран от себе си, а не от Есме; Есме е контролирана от всеки, който се опитва да я контролира...

Цитат
Да, Есме започва да губи невинността на това, че е права. В този епизод трябваше да видим нещо, което поне да затвърди причината ѝ да пази тайната. Дори заплаха срещу живота на Елени би била приемлива. Дори един празен блъф би бил приемлив, но единствената причина, за която се държи, започва да се разпада.

Чакайте, направо ще пусна линк към публикацията и коментарите под нея.
https://x.com/seymaolabilirmi/status/2017535253305340176

# 313
Да, съгласна съм и аз, че причината да не казва, вече се обезсмисли. Както по-горе бе споменато, сега като знае, че крият от него даже може да е още по-опасен. Есме вече няма причина да мълчи. Може би освен това, че Шериф все я изнудва с този пистолет. Един вид мълчи не само да не стане убиец Адил, но и да не влезе невинен в затвора. Малко се обърка нишката. Но от всичко най-не разбирам защо Есме мълчи и пред Елени. Да, отношенията между Есме и Елени се развиха бурно и сега се отвори голяма дупка, която след това ще стане пропаст. Все си мисля, че единственият, който ще разбере Есме е Фадиме, която ще се сближи с нея. Но научаването ще стане повод за разрив между Фадиме и Исо. А за Оруч и Елени е ясно, че ще има още по-голям разрив, та той представи Хиджран за нейна майка. Предателство голямо.
Ох, наистина вече това пазене на тайна вече се изхаби.
Сигурно ще се повторя, но единствените, които внасят свежест са Исо и Фадиме. С тяхното уж не се харесват, а единият все иска да докосне другият. А другият пък се обижда, че че го нарекоха другар от казармата. Това споглеждане, това странно чувство, което имат между тях. Добре че са те, иначе щеше да стане същинска версия Черна любов.

# 314
Mimya,  като спомена Исо и Фадиме,  се сетих, че видях, че Младия  Вълк доста  бързо  е  написал  статия  за тях от  вчерашния  епизод. След малко ще я пусна на  преводач и ще  я донеса.
Сега още един интересен пост от Х

Цитат
Този образ не е случаен. В този епизод двете връзки, за които Есме може да се държи, убежището, което търси, ще достигнат точката на скъсване. Есме ще остане като тази руина. Но докато една построена от човека сграда може да остане недокосната, способността да се въздигне отново е отличителен белег на човечеството. Този епизод ще бъде този, в който Есме започва да се възстановява от собствените си руини. Това е казано от Шуле Гюрбюз: „Понякога човек трябва да изгори къщата си и да я гледа как гори.“ Докато Есме наблюдава огъня, тя ще види слабостите, които я разпалват.

Прави  ми впечатление, че този епизод е много обсъждан  сред  турците, въпреки, че  на нас много не ни хареса.

Общи условия

Активация на акаунт