🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 15 252
  • 365
  •   3
Отговори
# 345
Да, така е, но просто всеки ще си сложи своето предложение на една или друга класация и после ще видим. То ясно, че има герои, които могат да обхванат няколко класации.
Засега това са класациите.
Най-забавен-
Най-мразен-
Най-хитър-
Най-подмолен-
Най-симпатичен-
Най-мил-
Най-глупав-
Най-чувствителен-
Най-смел-
Най-разрушителен-
Най-потаен-
Най-обичащ
Най-плачещ
Най-променящ се
Най-подъл
Най-жесток
Най-неясен
Най-противоречив
Най-алчен
Най-състрадателен

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 17:45 от Mimya

# 346
Вал, аз например ще сложа един герой на 1-2/3 Най, ако според моето виждане определения образ е най в повече от една категория.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 17:07 от cvetansk

# 347
Добре,да опитам тогава-
Най-забавен-Гезеп,Исо,чичото
Най-мразен-Шериф,Мелина Миряно,майката на Есме,Севджан
Най-хитър-Мелина Миряно,Шериф
Най-подмолен-Шериф,Мелина Миряно
Най-симпатичен-Исо,Фадиме,Оруч
Най-мил-Елени
Най-глупав-Бехчет/май така се казваше/
Най-чувствителен-Есме,Елени,Фадиме
Най-смел-Адил,Есме,Гезеп
Най-разрушителен-Гезеп,Хаджиран
Най-потаен-Еюпхан,Гьокхан
Най-обичащ-Адил,Исо,Оруч,не мога да не сложа Шериф/той си обича по свой начин Есме,Есме,Еюпхан,Фадиме,Елени,Хаджиран/и тя обича по свой начин Адил/
Най-плачещ-Есме
Най-променящ се-Оруч,Исо
Най-подъл-Шериф,Зарифе,Севджан
Най-жесток-Шериф,Севджан,Зарифе
Най-неясен-Илве,Микаил,Гьокхан
Най-противоречив-Оруч,Шерин,Илве
Най-алчен-Севджан,Бехчет,майката на Есме
и ще добавя
най-ненужен образ /поне за сега/-прокурорката

# 348
Ето я моята класация разделила съм я в две категории мъжка и женска:
Най-забавен- Мъж: Исо   Жена :Фадиме
Най-мразен- Мъж : Шериф  Жена: Зарифе
Най-хитър- Мъж: Шериф   Жена: Хиджран
Най-подмолен- Мъж: Шериф  Жена: Мелина
Най-симпатичен- Мъж:Адил   Жена: Есме
Най-мил- Мъж: Исо   Жена: Елени
Най-глупав- Мъж: Бехчет Жена: Мухсине
Най-чувствителен- Мъж: Исо  Жена:Елени
Най-смел- Мъж : Гезеп   Жена: Фадиме
Най-разрушителен- Мъж: Шериф   Жена: Мелина
Най-потаен- Мъж: Еюпхан Жена: Илве
Най-обичащ- Мъж: Исо  Жена:Есме
Най-плачещ- Мъж: Адил  Жена: Есме
Най-променящ се- Мъж: Оруч Жена: Елени
Най-подъл- Мъж: Шериф   Жена:Хиджран
Най-жесток- Мъж: Шериф  Жена: Зарифе
Най-неясен- Мъж : Гьокхан Жена : Хиджран
Най-противоречив Мъж : Оруч   Жена:Хиджран
Най-алчен- Мъж: Бехчет  Жена: Севджан
Най-състрадателен- Мъж : Исо  Жена-Елени
Най-ненужен образ-Мъж : Микаил Жена-Фериде
П.п Исо ми е топ на мен от класацията 😀

# 349
Ето и моята класация

Най-забавен- Исо, Гезеп, Началника
Най-мразен- Шериф, Севджан, Хиджран, Зарифе
Най-хитър- Хиджран
Най-подмолен- Мелина, Шериф
Най-симпатичен- Нико
Най-мил- Елени, Емине
Най-глупав- Бехчет, Четин
Най-чувствителен- Елени, Фдиме, Есме, Исо Оруч
Най-смел- Адил, Гезеп
Най-разрушителен- Гезеп
Най-потаен- Еюпхан. Гьокхан, Мика
Най-обичащ- Адил, Есме, Емине, Елени, Фадиме, Исо, Оруч
Най-плачещ- Есме
Най-променящ се- Хиджтан, Зарифе
Най-подъл- Мелина, Шериф
Най-жесток- Шериф, Зарифе,  Хиджран
Най-неясен- прокурорката,  Илве, Ширин
Най-противоречив- Илве, Ширин
Най-алчен- Севджан, Бедрие
Най-състрадателен- Емине
Най-ненужен образ- прокурорката

# 350
Най-накрая ви настигнах, бях назад с два епизода.
Не съм чела всичко, което сте писали, но срещнах някои мнения, че това пазене на тайна, вече става малко протяжно и съм съгласна. Получава се едно постоянно въртене в кръг.
Защото тук вече не говорим просто за тайна, а за колективно мълчание, в което всеки има „добра“ причина да не говори. Само че резултатът е един и същ-  всички страдат. Разликата е кой избира страданието си и кой го понася без избор.
Есме мълчи, защото иска да пази Адил -това е любов, но и страх. Тя поема болката доброволно, убедена, че така прави добро. В този смисъл Елени е права, като каза,че  нейното е страдание е по избор. Тежко, но все пак избрано.
Адил обаче страда, защото е държан в неведение. От него се крие истина, която пряко го засяга. Той плаща цената на решения, които не е взимал. И тук вече мълчанието не е защита, а лишаване от право да реагира.
Не знам защо, но ми се струва, че и Адил, и Елени вече усещат тайната, дори без да я знаят. Това прави мълчанието още по-жестоко, защото не ги пази, а ги оставя сами, с тревогата и с недоверието.
И може би най-тъжното е, че всички мълчат уж заради мира, а всъщност мълчанието го руши отвътре. Защото мир без истина е само пауза пред следващия взрив.
Затова репликата на Елени не е обвинение, а диагноза. Тя не отрича болката на Есме, но ясно казва- любовта не трябва да боли другия вместо теб.
По- късно ще се опитам да се включа в класацията.

# 351
Здравейте, много интересна класация! Ето ги и моите отговори:

Най-забавен- Гезеп, както и Зарифе има някои комични попадения
Най-мразен- Шериф и Мелина
Най-хитър- Хиджран, Зарифе, Мелина
Най-подмолен- Шериф и Зарифе
Най-симпатичен- Есме и Адил
Най-мил- Елени
Най-глупав- Бехчет, майка му и сестра му
Най-чувствителен- Елени и Исо
Най-смел- Адил и Гезеп
Най-разрушителен- Шериф
Най-потаен- Гьокхан и Илве
Най-обичащ- Адил, Есме, Ширин
Най-плачещ- Есме и Ширин
Най-променящ се- Исо и Фадиме
Най-подъл- Хиджран, Шериф и Зарифе
Най-жесток- Шериф, Зарифе
Най-неясен- чичото
Най-противоречив- Оруч
Най-алчен- Севджан
Най-състрадателен- Емине, Исо, Елени
Най-ненужен образ- Микаил

# 352
Я да видим каква класация ще направя и аз. Blush

Най-забавен-  Исо
Най-мразен- Шериф, Хиджран
Най-хитър- Шериф, Хиджран
Най-подмолен- Шериф, Хиджран
Най-симпатичен- Есме, Адил, Исо
Най-мил- Елени- но имам забележки след последната серия, Исо
Най-глупав- Бехчет и аркадаша му, забравих как се казва
Най-чувствителен- Фадиме
Най-смел- Гезеп, Адил
Най-разрушителен- Шериф
Най-потаен- Гьокхан
Най-обичащ- Адил, Есме
Най-плачещ- Есме
Най-променящ се- Фадиме
Най-подъл- Хиджран, Севджан
Най-жесток- Шериф
Най-неясен- прокурорката
Най-противоречив- Оруч
Най-алчен- Севджан
Най-състрадателен- Емине, Исо
Най-ненужен образ- прокурорката

Топ отрицателните ми са Шериф и Хиджан
Топ положителни- Есме, Адил, Исо

# 353
Oncee, и аз също съм така топ положителни ми са Исо и Адил. От жените Есме и Елени. От отрицателните ми са Шериф при мъжете и Хиджран при жените. Иначе при категорията най-симпатичен сложих Адил единствено, защото не харесвам мъже с руса коса. Иначе като герой Исо ми е топ. Ако беше с по-тъмна коса ще да съм се влюбила в героя 😀
Иначе Ердем на мен ми прилича на един български актьор, а именно Даниел Върбанов. Аз виждам голяма прилика иначе. 😀

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 14:25 от Mimya

# 354
Елени ме поразочарова последната серия, та затова не съм и дала някои призове. Grinning
Ще кажа защо. Твърде бързо се отказа от Есме- нехарактерно за нея. Досега я показваха като ангел, алтруистичен и помагащ човек. Точно спрямо Есме прояви друго. Твърде бързо и отмиля.
И още нещо, коео силно не ми хареса. Даже като лекар не се заинтересува от нея. По принцип сцената, в която Фадиме каза на Адил колко е зле Есме и че е в нервна криза и никой не реагира, а най-спокойно си продължиха подготовката за празника, никак не ми хареса. Не че никой не реагира- направиха някакви физиономии и дотам, Адил рече, че Есме сама трябвало да реши. Добре, нека сама реши, но Фадиме казва, че тя е в силен шок, не помня думите, но описа ситуацията. А Елени, която е готова да спаси и на-големия неприятел, даже като лекар не се замисли дали е добре тази жена. Хайде, да приемем, че рязко вече не я харесва заради въпросната тайна, но нали тичаше на всеки да помага. Как даже не се обади на човека, когото доскоро считаше за много близък, човекът, който цяла нощ говори с нея по телефона, за да не е сама и проявяваше любов и загриженост към  нея.
Някак всичко това не е характерно за Елени и ми беше освен неприятно и доста странно.
Да не споменавам, че през цялата сцена червената коса по домашному се вееше около тях, това даже не ми се започва.

Междувременно официалната страница пуска разни весели снимки зад кадър. Значи представете си какво ще е във втория фраг. Scream Satisfied

# 355

По принцип сцената, в която Фадиме каза на Адил колко е зле Есме и че е в нервна криза и никой не реагира, а най-спокойно си пордължиха подготовката за празника, никак не ми хареса. Не че никой не реагира- направиха някакви физиономии и дотам, Адил рече, че Есме сама трябвало да реши. Добре, нека сама реши, но Фадиме казва, че тя е в силен шок, не помня думите, но описа ситуацията.

Съгласна съм... Тази сцена ми беше много тежка. Нещастието на Есме на фона на празника в Кочари, че ѝ Хиджран там с цялата си наглост разправя, че такава ѝ била съдбата и се чувства като част от семейството. 🙂 Само на Газеп и Фадиме не се обидих 😁

# 356
Онче, точно затова имам чувството, че Елени се досеща нещо.
Твърде сурова беше с Есме.
Другия вариант е да ни подготвят за реакцията и, котато разбере истината.
Наистина, беше твърде рязка и се държеше нехарактерно за нея. До този момент Елени беше изграждана като човек, който не изоставя, който търси обяснение, който първо се тревожи, после съди. Особено спрямо Есме жената, към която тя има емоционална, почти инстинктивна привързаност. Да отстъпи толкова бързо, без разговор, без опит да разбере, без онзи характерен за нея вътрешен конфликт, това ми се струва, че е подготовка за нещо.

# 357
Ами момичета, тя им каза и на двамата с Оруч - докато не заговорите за тайната, не искам да ви чувам, нещо такова беше. Освен това, бая дълго търси родителите си и вече знае, че тайната е свързана с нея. Абе, бащичко. Grinning

# 358
Нез, и без да и дойде наум за Хипократовата клетва! Много нехарактерно за Елени.
Кате, за тайната- да кажем ОК, ама Елени е лекар! Хукна да спасява Зарифе, а сега си стоеше спокойно  и после пълнеше торбичката.
Novalove, да, Гезеп и на мен ми хареса в тази сцена, каза нещата с ясните им имена.  
А Фадиме, освен че е емпатична и бе свидетел на кризата на Есме я разбира добре, защото тя също има тайна, която не иска да сподели с брат си.

# 359
Онче, това, че Елени разбра, че Есме е много ядосана и плаче, не означава, че има нужда от лекарска помощ.
Според мен тук Хипократовата клетва няма нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт