🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz 🌊Teмa 3

• 19 588
  • 513
  •   1
Отговори
# 495
Адил е нужен на Шериф за заплахи срещу Есме. Убие ли Адил Есме ще си тръгне от него завинаги. Заради това не го убива. Ако се разведат, или тя си тръгне от него е възможно да иска да го убие. Един вид да не е тя с него и да се отърве от врага си. За мен гениалността не се наследява. Тя е индивидуална личността черта. Наследява се определени черти от характера, но самият висок интелект е индивидуална характеристика. Много гениални хора идват от обикновени семейства, с обикновени родители, и обратно децата на гении не блестят с интелект. Елени е взела хитростта от Адил, директността му и чувствителността му. От Есме е взела смелостта, ината, привързаността към любимите хора.
Истината ще излезе някак от самосебе си. За мен няма как да не включат темата за песента.  Като нищо Елени да чуе песента на Есме и така да се замисли. А Есме да ѝ каже. Песента отново ще е главно действащо лице.
Исо наистина е в много тежка ситуация. От една страна тези тайни, от друга травмата, че е наранил Фадиме, от трета, че се влюбва в нея. От всички той пострада засега най-много, това с хвърлянето под козите беше ужасно. Като разбере Адил за това, че Шериф е искал да убие Фадиме, не знам дали ще го приеме Исо като герой, въпреки, че той го направи, за да защити Фадиме. Иначе химията между Адил и Исо е голяма. Малко по малко Адил вижда, че Исо е доблестен младеж.
И сега нещо друго, вчера се спомена, че на 7 февруари Елени има рожден ден. Това откъде излезе? Понеже аз си спомням, че на дипломата ѝ пишеше 25.05.2005 г.

# 496
Мернах някъде,че Ава има рожден ден тези дни..
Да не би да ползват кадри от празнуването в сериала?

# 497
В някой от първите епизоди го казаха, че РД на Елени е на 7.02 После  ще отида да потърся в кой по-точно.
Ава имаше РД в края на миналата година, октомври или ноември май беше. Правиха й дори парти екипа.

# 498
Мисля, че Елени имаше рожден ден– вчера, на 7 февруари. Имаше очаквания за празнуване в сериала, то не е късно в следващата серия да има нещо.
От официалния акаунт пуснаха публикация, в Х я видях-
https://x.com/tasacakbudeniz/status/2020122096135770200?s=20

# 499
Някъде в първите епизоди, когато Оруч видя дипломата на Елени на стената се видя 25.05.2005. Възможно е това да е датата, която Мелина е написала, а февруари да е истинската, но съм сигурна, че беше май месец официалната дата.
Сега видях, че не е 25 май, а 15 май.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 10:53 от Mimya

# 500
Гласувах "сами ще научат" защото, ако научат от друг, не се знае по какъв начин ще е поднесена информацията.
Иска ми се Есме да каже "дъщеря ни е жива". Иска ми се, ако го научи от друг, да е от Кочари, а не от вражеския лагер... но предполагам, че ще чуе това от разговор.

# 501
Иначе доста се говори за това, че Адил ще разбере в 20 епизод. Нещо имаше, че сценаристите нарочно са го направи ли така. В края на 9 епизод да разбере Есме, а в края на 20 епизод Адил. Това е защото Елени е родена в 9:20 часа.

# 502
Иначе доста се говори за това, че Адил ще разбере в 20 епизод. Нещо имаше, че сценаристите нарочно са го направи ли така. В края на 9 епизод да разбере Есме, а в края на 20 епизод Адил. Това е защото Елени е родена в 9:20 часа.

Ооо, това ще е много готино, пък и още една символика с 20-те години отнети от Адил 🥺

# 503
Да, то може да се види и от друг ъгъл 9 месеца в утробата, 20 години копнеж по изгубената дъщеря.
Иска ми се да споделя и едно друго виждане, с което не знам дали ще се съгласите. Макар и зли Зарифе и Хиджран показват някаква човечност. Има доста моменти, в които се вижда това. Ама Севджан и Шериф са си отвратителни. Тая Севджан не показа човечност през всичките 17 епизода. А Шериф си го знаем.

# 504
Мимя, каква е тая "някаква" човечност? Щото на мен при споменаването на думата "човечност" веднага в съзнанието ми излиза опита за отравяне на Севджан на братовчедките.

# 505
  • Кърджали
Вчера беше рождения ден на Елени.
Ава имаше рожден ден някъде есента. Бяха го отбелязали на снимачната площадка.

# 506
Мимя, каква е тая "някаква" човечност? Щото на мен при споменаването на думата "човечност" веднага в съзнанието ми излиза опита за отравяне на Севджан на братовчедките.
Не съм казала, че са ангели, а че проявяват в определени моменти човечност. Мога да изредя някои. На първо място Зарифе, когато разбра за мнимата смърт на Елени видимо се разстрои, даже самата тя се изненада от себе си, следващият момент е този от последния епизод, когато тя неволно нарани Фадиме и веднага съжали и разбра грешката си. Хиджран, когато Елени се сбогуваше с нея, наистина се разчувства, докосна я това. Следващият момент, когато беше ранен Оруч тя се разплака в колата, като видя как Елени прегръща Оруч, ами когато Елени каза, че е дошъл истински пациент тя се зарадва, твоя си пролича, когато Елени я прегърна и тя се усмихна, не го направила нарочно, все пак Елени не я гледаше тогава.
Пропуснах сълзите на Зарифе по време на танца на Фадиме и Исо, да, тя е майка, но по това се вижда, че не е психопат като Шериф и нарцисист като Севджан. А другия момент, в ретроспекцията като даваха на младата Есме да кърми бебето си, Зарифе се измъчваше от срам и съвест, ясно го показаха.
И да, показват човечност, не са безчувствени.
Алекс, значи все пак 15.05 е датата, която Мелина е сложила за раждане на Елени?

# 507
Според мен Зарифе и Хиджран имат някакви проблясъци на човечност, но в същото време са  и много далеч  от  човечността.  А  за Шериф и Севджан  там  думи нямам.

# 508
Да, Севджан е ужасна, хайде Шериф е ясен. Ама тя е просто кошмар. Да гледаш как сестра ти страда за бебето си, рожбата си и ти най-гнусно да се пазариш, използвайки тая трагедия на майка и дете, за мен тая трябва голямо наказание. Освен това тя си няма никой освен Есме и Емине. Значи Есме може да я прикрива за опита за убийство, а тя не може да застане до сестра си и да ѝ помага. Честно казано Зарифе да я беше отровила.

# 509
Споко,  тя  може  да свърши  по-зле  и  от отровата на Зарифе. Обаче до тогава  още ще има  да ни лази по нервите. Тя ми е най-дразнещия герой.

Общи условия

Активация на акаунт