Усмивките ни греят вече, чакаме на Янче второто човече!

• 19 015
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Тъкмо щях да пиша, че тук приемат деца, които до 30.10 са навършили 3г. Ели е права, че само от "Европата" ще е дошло това  Mr. Green
Чакаме Янче и Бояна с нетърпение днес в нашите редици  Hug

# 136
е , да де , ама не е редно според мене.  така децата ни са онеправдани. не , че не мога да си го гледам , но за детето е по добре да ходи на градина....щура работа .

# 137
  • 42.016399,23.101179
Еййййййй, Минимо а  сигурна ли си че директорката на ДГ не те връзва. newsm78
Нас ни записаха за градина преди 1 месец, пред мен директорката разписа на молбата "ОДОБРЕН" никое време не е в момента та да се издават такива наредби. Sad
Мойто свеки нали работи в яслата и ми каза че тази година за първи път няма да изписват децата на 1 юни, като другите години а директно на 1 септември и то всички дечица родени 2004г. Даже предупредиха майките да си запишат децата на градина защото изключения няма да правят,  т.е. да оставят деца родени 2004г в яслата. #Crazy
Пък и не съм чула по медиите никъдеда са казали нещо подобно.
 Laughing

# 138
Марси, директорката е пьрва дружка на майка ми и сьм сигурна , че е така както ни каза. то това се знаеше още от миналата година - на яна учителката ми го беше казала. може би при вас няма толко деца записани и затова не е имало проблеми. тя по принцип каза , че може да ни пази место за декември , но само ако няма много записани деца. а при нас всички градини са фул , а тази кьдето ходи яна е най фул от всички. значи заповедта е следната - ( видях я лично)-  пьрво приемат децата по местоживеене , после децата на самотни майки , после тези които имат братче или сестриче в градината и после, ако остане място тези родени след 15.09.  така , че мартин няма никакьв шанс да го приемат  Naughty а за другите градини сьм ужасно закьсняла да подавам молба за прием  newsm78
 а за яслата нямаме проблем - тук се ходи докато детето не навьрши 3-год. , т.е. мартин ще си ходи без проблеми до декември на ясла.

# 139
Здравейте мdмчета,аз общо взето не пиша,повече чета тук.
Нашият бате Йони е с варицела и сега си стойме в къщи затворени,той милият ми не е свикнал така и го хващат бесните. Вече не му излизат нови пъпчици и тези които ги има завяхват. Леко я изкара сравнително,2 дни беше с Т 37. Сега ще видим с бебка какво ще стане,казаха,че щом като е на кърма има моя имунитет и няма да се зарази но ще изчакаме и ще видим.
Замислям се дали да не вземем колело с 2 гуми и 2 малки помощни. Дали не са още малки?Това лято като ще е на 2 и половина годинки не знам дали не е още малък. Вие как мислите и ще взимате ли такива колела или пък вече си имате. ще изчакам да прочета вашето мнение за това.

# 140
  • София
Привет.
Веси има колело от 1 месец, точно такова. Кара го без никакъв проблем, даже е като торпедо. Вече само с него излизаме, не иска нищо друго, така че смело купувайте за тези, които обмислят колелото.

Янче няма ли да се включи?

# 141
Мониии, верно ли бе? Сигурна ли си? В сайта на МОН ли трябва да я търся тая заповед? Там нищо не намерих между другото. Имаш ли идея кой номер е, от коя дата  Thinking Утре ще се занеса до нашата детска градина да питам кога ще излязат списъците и дали знаят нещо по въпроса. Ако е така - увисваме ... Трябва да търся друг вариант.
Между другото има резон в такава заповед макар и на пръв поглед да звучи несправелива особено след като не се предлага по-приемливо решение на проблема.
В сайта на Господарите не може да няма телефони за контакт.

Елексирче, браво за колелото. На мен ми се струва много невъзможно това с помощните гуми. Дара има колело с три гуми. Признавам, че не съм полагала големи усилия да я науча да го кара, но все още не може да му върти педалите. Смятам, че това е задължение на баща й  Wink Вие няма ли някой ден след ясла да ни се обадите да се видим на някоя площадка?

Нас напоследък ни избива на "труд и творчество". Правим някакви неща от хартия и подръчни материали. Някои стават много красиви, а и на Дара много й харесва. Гепвам идеите естествено от разни сайтове.
Пробвали сме тези:
пица: http://www.makingfriends.com/preschool/paper_pizza.htm
снежанка - http://zanimavki.dechica.com/snowwhite/snoww.htm
джуджето - http://zanimavki.dechica.com/dwarfs/dwarf.htm
днес е наред патето - http://zanimavki.dechica.com/chicken/chick.htm
Правихме и апликации с листа и клонки от един руски сайт - рибка, коте, таралеж и мишка, а за децата от музикалната ни група сме приготвили едни жабки оригами, защото там пеем една песничка "квак-квак". Такива ми ти работи...
Вие с какво се занимавате освен с ровкане у песоко???

Последна редакция: ср, 09 май 2007, 14:42 от Смайли

# 142
  • София
И Ванеса има на 3 колела, но също не умее да върти педалите. Дори не се и опитва. Сяда тежко на колелото и разпорежда "Мамо, бутай ме". Презира всякакъв вид спортуване, на майка си се е метнала  Mr. Green

Смайли, браво за труда и творчеството. Аз първо, съвсем нямам мерак за подобни красоти, нито ми идват отръки, и второ, посмъртно не мога да си представя Ванеса да изтърпи някой друг да реже, лепи и прочие неща. Не позволява и на никой да й показва как се прави нещо, а от друга страна няма търпение да изчака да приключи какъвто и да е процес. Нервира се, хвърля нещото (каквото и да е) и почва да крещи истерично "Не мога".

Така че се очертава да си отгледам мързеливо тюфлече без никакви артистични и креативни умения и склонности  Mr. Green Еми, то крушата не падала по-далече от дървото...

Някой чувал ли е Янче? Как се справят тричките у дома?

# 143
  • София
Ааа, ние сме в яслата до 7-8. Добре, че вратите на двора не се заключват. Няма тръгване.
За колелото - не съм я учила. Видя едно дете как кара и започна от раз. Явно си има заложби детето, ама на майка си не се е метнало по тази линия със сигурност Simple Smile
Това за детската градина ме хвърли в музиката направо. Ужас! Днес ще ходя да питам директорката, че направо ми стана зле. Ми че тя на 4 години ли ще тръгва на детска?!? Смайли, следобед ще питам директорката и ще докладвам, ако ти още не си я питала. Нали и вие бяхте се записали в "Радост"? Ама че гадост.

# 144
Елексирче, имам подадени молби и в Радост и в Брезичка. Ще се надявам на инфо и от теб! Утре ще питам в Брезичка тогава.
Ми да дойдем да ви видим в яслата тогава, тъкмо Дара ще свиква с обстановката Simple Smile Звънни ми: 0887301222.

Миме, и у нас е борба кой да вземе ножицата, кой да лепи и прегъва. Затова тя си има нейна ножица и лепило, аз изрязвам, а тя - лепи - каквото стане, такова, ако ще й най-голямата щуротия да се получи.
Между другото намерих един сайт с упражнения по изрязване и съвсем начални умения по писане - хоризонтални, вертикални и диагонални черти, уж точно за двегодишни. Ако някой се интересува, ще го пусна да го разгледате.

Попаднах случайно и на potty training charts. Аз го имах като идея, даже съм купила стикери звездички от сергиите за великденска украса, но нямах представа как точно да го реализирам. Времето се затопля и е въпрос на дни да махна памперса.
Шоши, вие до къде сте с памперса? Има ли още някой /из/останал като Дара и Ванеса?

# 145
Дани е с помперс и не върти педалите на колелото,поне не ме кара да го бутам!

И аз съм в чуденка по повод на тази заповед,щото не може да даваш на една майка 18лв майчински и да не й п одсигуриш място в ДГ!Но аз си правя изводи и следващият път  ще гледам да родя преди 15.09!
Ако не ми вземат детето сега,то ми е любопитно догодина в коя глупа ще го турят,дирекшън във 2-ра,или с 3 годишните,при положение,че ще бъде на 3год и 9 мес,а нали знаете каква разлика има между децата в тази възраст!
То и на мен ми е интересно какво става с Янче ,Мая и Бояна,ама едва ли й е до нас в този момент...нормално!

# 146
Таз серсемка е влизала у форума и ни е подминала гадното русо същество, крие си ги , особенно онова дребното - вчера обеща да го снима и да ни пусне първи снимки у дома, гадна малка кърмачка smile3515 breastfeeding

# 147
Крисооо, тва КГБ-то пасти да яде! Как пък разбра, че е влизала?
Аз вчера привечер се чух с тях, Яна звучеше весела и доволна. Дребното уж започнало на 3 часа да се буди та й завидях. И на мен ми обеща снимки на кака Мая и Бояна защото си представяте колко са сладки двете, ама ще чакам.

Юле, къде ги тия 18 лв., душко?! Аз не ги взимам, т.е. не ми ги дават!
Чакам един болничен от ФЕВРУАРИ да ми платят, още го няма. На арменския поп да се оплача - това ми е единствения вариант. Псува ми се ...
и дано не излезе вярно това за градините, но пък от друга страна - нашите дребосъци ще ходят заедно с тези, които тогава ще бъдат на 3 години и 9 месеца - разликата е голяма. Не знам кой е по-добрия вариант - с по-малките или с по-големите  Thinking

# 148
Смайли, доникъде не съм с памперса. Ще му дойде времето и на него, сега с тоя корем абсолютно не мога да се занимавам  Grinning Браво за творчеството, и ние днес цял ден рисуваме и строим кули, че навън не спря да вали. Макар че поджапа  в градината де, това й е кеф от класа  Mr. Green Малко й остана да излочи водата от локвите  hahaha
Ако трябва аз да избирам, дали с по-малки или с по-големи на градина, бих избрала по-големите. Така научават нови дяволии, иначе почват да се правят на бебета. Тук май няма 1ва, 2ра и тн. групи...Заедно са си децата напрекъснато.
Свалихте ли новите филчетата от поредецата Бейби Айнщайн- Бейби Шекспир, Нютън, Ван Гог, За числата, МкДоналд..Или са нови само за мен? Grinning На Ди още цялата поредица й е много любима.

# 149
  • София
Абе тука съм ама нямам време Simple Smile))
Почнала бях вчера да ви пиша и пак нещо се случи и отече... Simple Smile

Ние сме много добре. Аз съм пълна с енергия ( немога да разбера откъде, направо съм изненадана от себе си), малкото яде на 3 часа (само си го направи!!!) а през другото време спи, кака Мая много й се радва и се държи в общи линии прилично. Засега сме си една семейна идилия да видим докога...
Тука докато ме е е нямало майка ми и баба ми преподредили цялата къща и нищо немога да си намеря, та днеска цял ден оправях и имам още толкова...  Бях ги помолила да изгладят на бебето дрехите - изгладили полвината и то не от всичко, та днеска я строявах баба ми да глади...  Simple Smile И ги гоня с Мая да обикалят площадките ние да сме си на спокойствие с мишката тука. Мая е с конюнктивит и затова не е на ясла. Чакам понеделника с нетърпение за да тръгва пак.

Щяхд а пиша още нещо ама забравих. Сега ще попрегледам темата и пак ще се включа.

Общи условия

Активация на акаунт