Усмивките ни греят вече, чакаме на Янче второто човече!

• 19 018
  • 285
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Сетих се Simple Smile
ЧРД на Раичка на голеееми патерици! Simple Smile

Също момичета мои мили исках да ви благодаря за цялото внимание и подкрепа, които имах от ваша страна. Искам да ви благодаря за това, че бяхте с мен в този наистина тежък момент, защото яко се бях ошашкала и сдухала. Това че повечето ми се обадихте и ме поздравихте наистина ми подейства много добре. Обичам ви многооооо! И бяхте прави не е чак толкова страшно, ама определено продължавам да не съм фен - не задруго а просто заради самата операция, защото се чуствах кошмарно тогава и единия час след това.

# 151
добре дошли на Янче и Бояна вкъщи! Янче, супер е, че се чувстваш така бодра!

А колкото до пренареждането на къщата - докато аз бях в родилния дом, нашите цяла жива котка разкараха от къщи (е, официално тя беше на баща ми, ама те не си я взеха при себе си)  Mr. Green

за заниманията - ами ние се занимаваме по-малко, отколкото ми се иска, и отколкото съм способна  Wink главно рисуваме с разни материали, един-два пъти сме апликирали... в градината май правят такива неща също и това ме радва, но и там не се престарават...
навън - не ровим всъщност много в пясъка, любимото е ритането (и то доста професионално май) на топка... доста и обикаляме улиците просто.... за колелото - нямаме още с помощни, май на него, какъвто е дребен, или колелата са му далече, или кормилото; другото предпочита да го бута с крака, но за щастие сам, има и такава количка за бутане...

днес бяхме на фризьор - и двамата бяхме подстригани, той се държа перфектно, много съм доволна, макар че отново ми липсва дългата му коса!

# 152
нЕЛКА,ТО И АЗ НЕ ГИ ВЗИМАМ ТИЯ НЕЩАСТНИ 18 ЛВ,не за друго,просто съм на мнение,че многото пари ще ме развалят и не смея да рискувам! Joy
Добре дошла ,Янче!Hug Как всички дрехи да са изгладени при положение,че твоите помощнички през цялото време да ти преподреждали къщата?Ще ги строяваш,разбира се!
НЕВИ,честита ви нова прическа и браво на юнака за примерното поведение!Дано и мамата де се е държала подобаващо! hahaha

От тази КРИСИ никой не мое да се скрие,бате!Е това е да си жена на полицай,и теб те хващат професионални/тълкувай детективски/ изкривявания!

# 153
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
На мен ми се обадиха вчера от едната градина където сме подали молба да ми кажат, че до края на седмицата трябва да попълня декларация, че молбата ми е валидна иначе няма да я приемат. В другата градина /която е по-хубава и искаме там да я запишем/ списъците излизат през юни

# 154
  • София
На мен ми се обадиха вчера от едната градина където сме подали молба да ми кажат, че до края на седмицата трябва да попълня декларация, че молбата ми е валидна иначе няма да я приемат.

Т.е.? Не ми е много ясно какво искат от теб... Няма да приемат молбата? Или няма да приемат Габи? Абе тея на луди ни правят вече! Аз тръпна да видя списъците. Тези дни ще намина да видя какво става и с нашата градина. Казаха края на май че ще са готови ама де да ги знам...
Деска, забравих да кажа, че много се радвам за това че теста на Теди е отрицателен. Ти продължаваш ли с диетата?
Да ви питам също - кога обикновено започват коликите? И също има ли определен момент дето ако не започнат дотогава, то значи, че няма да има?

Алекс, скъпа как се казваше доцентката за очите, защото утре ще звъня да записвам час че ми писнА от тея конюнктивити един след друг. Днес говорих и с педито, като беше тука за дребната и каза че според нея е от яслата ако не поддържат добра хигиена, но може и да има нещо и наистина е по-дддобре да я заведа поне да съм спокойна. А и малкото е гуреливо - то пък от болницата... Изобщо сме къща пълна с гуреливци.

Казах ли ви, че Мая е на диета? Снимки утре на двете, защото неразбрах Мартин къде ги е свалил и дали изобщо ги е свалил.

# 155
Янче, радвам се, че сте добре  Hug Уф, завиждам ти вече, да знаеш! Искам и аз да си гушкам една здрава беба вече пък! За коликите нещо ми се върти из главата, че към 10я ден почват  newsm78 ама не знам, защото Диана я подмина това щастие.
Кажи сега, като минала по 2та пъти-плюсове и минуси на нормалното и секциото? Арника Д12 ли ти даде хомеопатката и по колко пъти? Аз отсега съм се подковала с нея, 3по7 дневно ми каза акушерката да взимам след раждането.

# 156
Янче казаха, че молбата отпада ако не потвърдя до края на седмицата.

Продължавам с диетата - без краве сирене, мляко и кашкавал, яйца, шоколад, бадеми и цитруси.
Хапвам по-малко козе сирене и овче мляко

# 157
Искам да ви кажа, че Яна е най - хвалената родилка в Тина Киркова, всички акушерки от ВИП-а са казали, че толко печна майка не са виждали - дете при нея, без добавки, без хък мък и тн и много са я коментирали, не ме питайте обаче от къде знам Laughing
Деси ама Теди има ли някаква вече диагноза, има ли още обриви Thinking
Баце ви, сутринта му викам - ставай за детска градина пич - той жално жално - мамо, няма да ходя, болен съм, имам мноооого сополки, децата болни на детска не ходят. Викам - колко време ще имаш сополи, той ми вика - цял живот Crazy

# 158
  • София
Ха добро утро.
Янче, добре дошла. Давам по ред:
За очичките на Бояна - или слъзния канал, или стафилококи. Ако имаш възможност я заведи и нея при очния, че ние имахме големи проблеми после с Веси.
За коликите - на Веси и започнаха някъде 2-3 седмица и изживяхме един кошмар до 5 месец. Обаче на мои приятелки на децата им се появиха също 2-3 седмица. продължиха 3 дни и толкоз. Така че очаквай включване. (пожелавам без колики, разбира се)
Нели, за двете градини казвам веднага, аз голямо проучване правих миналата година. За "Брезичка" съм чувала само лоши неща. Само една жена ми каза хубави, но везните определено са в много по-голяма полза за "Радост". Имай го предвид когато записваш Дара. Пък и току-виж са в една група с Веси Simple Smile
В яслата сме всеки ден до към 7, 7 и нещо, ако не вали. Заповядайте там, ще ви чакаме. Иначе телефона ти го имам, но нали ти казвам - ако не вали сме там. Тя мноооого рядко иска да си тръгва, винаги вися с часове да я чакам да си доиграе.
С памперс е и Веси. Давайте акъл, че вече много искам да го махам, а не виждам никакви признаци за желание от нейна страна. Случва се да каже и да си сяда сама, но много рядко.
И за друго да ви питам: напоследък се е вманиачила в една тениска, която всъщност е пижама, но си е тениска, де. Та, иска САМО с нея да излиза. И нищо друго. То не е тръшкане, не е чудо. Ужас. Имам чувството, че ще ме намрази от това, че сутрин не искам да я пускам само с нея да излиза. Реве, блъска ме, "Махай се, не те искам, искам си тениската", голяма драма е. Та ако ви идват идеи за отказване от тениски, казвайте. Додсъновите методи за този случай хич не ми помагат. И да си призная, вчера накрая си изпуснах нервите и я тупнах по дупето. Е, ефекта беше още по-голям рев, писъци, абе...направо съм в шах. Сериозно ви казвам.

# 159
  • 42.016399,23.101179
Криска развесели ме рано, рано адашчето.  hahahaМного умни дечица имаме еййййййй, особено ако е Виктор или Виктория. Blush
Янче добре дошли с Бояна.Цункай я малката душичка от нас, кака Мая също. Тя започна ли вече да ревнува или още се държи прилично. newsm78
На Вики коликите и започнаха към 5 ден и здравата ни тормози чак до 3 месец. Дано вас ви подминат.
Смайли ние изоставаме с творческите дейности.  EmbarassedС ножица изобщо не може да порави Виктория. Предполагам че ще и е интересно да прави такива фигурки, трябва да пробваме. Иначе за сега най-много играеме с пластелин и рисуваме. Колело също не може да кара, мързи я много да върти педалите. А виж Ана-Мария отдавна се е научила и трудно можеш да я стигнеш когато е с триколката. Деси даже мислеше да и купува каска да не си разбие главата някой ден.
Маймунка честито ви прически. Аз отдавна съм се нагледала на  Вики да я пострижа мъничко, ама единствения начин да стане е докато спи, иначе няма да разреше в никакъв случай. Joy
Елексирче ние всяка сутрин се караме за дрешките. Вики иска да ходи само с рокли и полички на ясла и то сама да си ги избира. За цветовите комбинации вече се примирих и я оставям сама да се оправя, живееме близо до циганската махала, най-много да я объркат за цигане hahaha, Ама вчера примерно като ревна че иска да ходи с едно дебело зимно сукманче, не можахме и не можахме да се разберем. Накрая ми каза "МАРШ ТИ СИ ЛОША МАМА" Sick Та с идеи не мога да ти помогна, но ако друг има да казва.

# 160
Марси, Дара също никак не умее да работи с ножица, нито да сгъва и лепи - важна е идеята за момента - да се учат и да фантазират.

Елексирче, аз много разпитвам майките наоколо коя от двете градини е по-хубава. Така и не се намери някоя да ми даде сносно обяснение каква е разликата между едната и другата. И няма как - никое дете не е ходило и в двете. Всяка има и плюсове и минуси, може би зависи в коя група при кои лели ще попадне. Не съм решила ... Чакай да видим дали изобщо ще тръгнат от септември  Laughing

Такааа относно пижамената блузка  Laughing Първа глава в книгата "Детските номера - защо децата хленчат, лъжат, хапят, плюят" е озаглавена - Защо децата настояват да носят едни и същи дрехи всеки ден?  Laughing
Преписвам някои по-важни изречения:
- отношението на тези деца към дрехите е като към любимото одеалце, което гушкат за успокоение;
- някои деца си помагат, за да се справят с всички тези неща, които не могат да контролират, като придават голямо значение на малкото, за което наистина могат да кажат нещо; за нещастие, когато си на 1-2-3 години, няма много неша, които си в състояние да контролираш - сферата на влияние се свежда до най-интимните въпроси, свързани с техните собствени тела /какво искат и какво не искат да ядат, кога да използват или не гърнето, и какво искат да облекат/
-опитайте се да не превръщате изблиците на детето по отношение на това какво ще облече в конфликт. На тази възраст те са показателни за развитието му по посока на независимостта. /аман!!!/ Запазете битките на фронта на облеклото за годините, когато дъщеря ви ще се интересува от миниполи и зелена коса  Mr. Green
Как да се справим с това:
- купете още един ифт от същите дрехи;
- заложете на подходящия момент - има моменти, в които обличането на тениската е от особено значение, и такива, в които не е чак толкова важно. Ако се цупи сутрин, обличайте чиста фанелка за следващия ден още след вечерното къпане. Ако се откажете да водите битката в момента, в който би била най-люта, ще направите избора на дрехи по-малко стресиращ;
- споразумение - да отидете пред гардероба и да изберете заедно дрехите /аз лично бих скрила неподходящите за сезона/, дори може да отидете заедно да купите нови
- дрешката не трябва да изчезва - най-добре постепенно да я изключите от всекидневните възможности за обличане, възползвайте се от промените във времето, за да я определите като твърде дебела;
-понякога предлагането на алтернативна употреба на някоя износена или омаляла блузка може да направи по-лесна промяната за детето - да направи рокля за куклата или възглавничка от любимата дреха. По този начин ще накарате детето да има думата за нейната съдба и ще може да я гушка дори когато вече няма да може да я облича.

Това пише в общи линии. Май и на друго място четох нещо по въпроса, но не си спомням. Дано ти свърши работа.

Янче, коликите започнаха при нас на 13-тия ден. До тогава беше мир и спокойствие и не се знаеше има ли бебе в апартамента. Стискам палци!

# 161
  • София
Мерси на всички ви за отговорите. Питам, щото нали онуй нямаше и искрено се надявам и това да няма ама да видим. Значи дали от отговорите ви мога да заключа, че ако до края на 1вия месец не се появят мога да считам, че са ни подминали?

Шоши, на шишенцето ми с Арника пише 200С. Взех една доза преди да вляза в болницата (докато бяхме долу в колата) - т.е. 1 час преди операцията. Чамурлийска ми каза да взема в последния възможен момент преди операцията и за мен тогава беше. След това взех още една доза след операцията като ме пусна упойката и беше спокойно - да речем към 11:30 - т.е. 5 часа след това. Следващите дни по една доза до 5тия ден. Дозата ми беше 1-2 капки. Аз си капех по 2.  При вас ако лекарите и акушерките са настроени положително и препоръчват хомеопатия може да си я изпиеш и половин час преди това (операцията). Незнам обаче какво е положението ако е нормално раждането. Т.е. колко пъти, кога и какво количество.
Сравнение м/у двете раждания... Ами за мен изживяването около самата операция беше кошмарно. Просто защото съм настроена може би анти всякакви такива интервенции и си ги мразя по принцип. После обаче се чуствах много добре и нямах никаква умора за разлика от другото раждане където си доооооста уморен. Някъде бях чела, че нормалното раждане се равнявало на 40 км ходене или бягане...  не помня... Ама помня 40 км... Simple Smile  Обаче пък тогава някак си беше по-емоционално (може да се е дължало все пак и на това че ми е било 1вото). Чуствата, които изпитвах тогава бяха много по-хубави отколкото сега. Имам предвид когато ми показаха бебето. Ако имам 3то се чудя какво да правя. Ама май ще му мисля тогава.

Деси, що пък имаш ограничение на бадемите? Те са много полезни (сурови), че даже се препоръчват и като лактогонно средство. За фъстъците знам, че е желателно да се избягват като най-силен алерген от ядките. А и те далеч не са толкова полезни колкото бадемите.

Крис Simple Smile Е много благодаря Simple Smile

# 162
Криси лекарката от Токуда, каза че независимо от отрицателния резултата може да има непоносимост към белтъка на кравете мляко и да продължавам с диетата. Миналата събота в предаването Такъв е живота едно от бебетата имаше същия проблем и на майката и казали, че ще правят изследване с венозна кръв като стане на 6 месеца. На Теди и взеха кръв от петичката, защото не можели от пръста.

Янче след изследването се поуспокоих и хапнах малко бадеми - 50-60 гр. и на следващия ден малката пак беше с пъпки. Затова съм ги спряла, а освен че много ги обичам ги използвах за увеличаване на лактацията.

# 163
Момиченца мили,  здравейте!

Янче, добре дошла отново, Добре дошла и на Бояна, гледах клипчето , ееех какво малко вързопче .

Благоваря ви на всички за милите пожелания за Рожденния ми ден и за смс-четата, трогната съм от вашето внимание!  bouquet

Бяхме в Пазарджик, кръстихме децата , кръщенето беше много хубаво, чудесен празник си спретнахме на Гьоргьовден. Отбих Калоянче, вече пие мляко от шише хубаво не се притеснявам за него.

Чета ви всички, но имам малко време, Калоян става все по поврътлив, Борис все повече го бори и не се сяда почти около тях.

Нели, тази книга ще взема да си я купя.

Целувам ви! Ще пиша пак.

Кристино, душа, кажи къде да дойда да ги оставя тея дрехи и количката , че не знам вече...

# 164
Райче аз ще дойдаааааааааа, даже може още този укендддддддддд

Общи условия

Активация на акаунт