Какво пазим и на кого го оставяме - döstädning и не само

• 1 440
  • 40
  •   5
Отговори
# 30
Параход, коннтра - родителите на М са си скатавали разни златни неща в кутийка в кухнята, за да е на видно и неподозрителнo място. Примерно от кафе или нещо подобно. Е, вече я няма Grinning Ни е за рев, ни за смях

# 31
Сила сте и вие Simple Smile

# 32
А аз хвърлих плик с евро, леи и лири... в моя защита ще кажа, че счупих живачен термометър и реших да изхвърля всичко от шкафа без риск за здравето си Grinning усетих се като ми притрябваха лири за почивка в Турция Joy

# 33
  • SF
Няма да те питаме къде ги хвърли. Simple Smile

# 34
За който не знае за лекарствата и опасните отпадъци : ето графика на столична община. Предавам от години, но фирмата сега се е сменила. https://inspectorat-so.org/images/_%D0%A1%D0%9E_%D0%BE%D0%BF%D0% … 86%D0%B8_2026.pdf

За страната - тези събират, но виждам че при тях графика не е ъпдейтнат. Просто трябва да се следи. Или по телефона да се пита.
https://www.balbok.com/bg/about/Opasni-otpadytsi-ot-domakinstvata

# 35
  • Русе
Аз си пазя някои дрехи, които е ясно, че никога няма да облека повече-роклята от абитуриентския ми бал преди 33 години и роклята от сватбата ми отпреди 26 г. Дъщеря ми като ги видя, ме попита как може да съм била с такива грозни рокли, а на мен си ми харесват.
Веднъж една позната ми каза, че има купища книги в апартамента на починалата й майка. Аз помолих да ми даде някоя, тя ме покани и ми каза да си избера някоя от рафтовете. Взех случайно една доста дебела. Може би бях стигнала до половината на книгата и видях в една леко сгъната страница 5 банкноти по 100 лв. Явно майката на познатата е решила да ги скрие там и кой знае до кога щяха да си останат, ако не бях взела точно тази книга. Познатата много се изненада, когато й дадох парите.

# 36
  • София /Абсурдистан
Болна тема ми е изхвърлянето, но се боря със себе си и все по-често успявам. Относно дрехите, заради проблеми с хормони не мога да поддържам постоянно тегло и често сменям размерите. Малко поограничих изхвърлянето на дрехи и пак нищо не ми е съвсем по мярка. На всичкото отгоре шия кукли и играчки и съм се заринала с парцалки. Направо съм клиничен случай.

# 37
Аз постоянно хвърлям. Някой дрехи, които са в добро състояние, но няма на кой да дам пускам тук в темата за втора употреба дрехи. Веднага се вземат. Лошо впечатление ми прави, че хората не пишат поне едно благодаря, но както и да е. Правила съм го доста пъти.

# 38
Не обичам да хвърлям, освен ако не е напълно изхабено, да не кажа изцедено (парфюми, козметика, препарати). Душевен оргазъм получавам да метна в коша нещо, на което му е лъснало дъното.
Дрехи - хвърлям, когато започнат да се захабяват. Поради причина, че в момента не ми стават или не съм ги носила в последните 1-2-3 години - не. И аз се разхождам между 50-60 кг. и периодично влизам в различни размери. И съм на настроения - може да ми се доноси нещо, което до вчера не съм поглеждала в гардероба. Вадя го и си го нося.

Болката ми е, че няма да има къде да прибера всички вещи, които бих искала да взема от родната къща някой ден.

# 39
  • Банско
Не хвърляме, даряваме и рециклираме. Всичко до последния предмет се подарява в базар или олx, или по групи. Ако е счупено се рециклира. В нас предимно излишни неща събират децата. Нашите предмети се използват всички и по предназначение, ако някой откаже да ползва или забрави, подарявам предмета на някой нуждаещ се.
Повечето ни дрехи са втора употреба. А относно спестените пари, тв се инвестират в земя.

# 40
Не обичам да хвърлям, но ненавиждам да съм затрупана, затова не купувам много, освен козметика и това ми тежи, шкафовете ми са задръстени и понякога усещам как бързам да изразходя нещо, защото се усещам затрупана. Подаряват ми много ненужни неща, реално почти всичко е ненужно, не обичам кухненски уреди, искам да няма нито едва вещ на плота, даже не искам масичка за кафе; защото и там се трупат вещи. Често махам дрехи, но пак съм сигурна, че ако разчиствам шкафове ще открия ненужни неща.
Проблем за мен са ненужни подаръци; и онлайн пазаруването. Човек от колко вещи има нужда?

Общи условия

Активация на акаунт