Токсични гости

• 2 628
  • 93
  •   14
Отговори
# 30
На такива навлеци каква психологическа бариера имаш.
Направо бих ѝ натрила носа – ти не се ли усещаш, мъж имам, не сме деца да киснеш у дома. Не е удобно вече да идва ши отсядаш тук, нахално е, липса на възпитание и такт.
Ако толкова не можеш да кажеш – като цъфне на вратата или пише - идвам - писмено отговаряш – не е удобно, мъжът ми се сърди вече, погледни в booking и сие.
Такива гьонсурати и да им накривиш шапката – още по-добре. Тамън да се сърди и да не досажда.

# 31
  • Обран бостан ;)
Следващия път прати мъжа си да спи при нея. Trollface

# 32

Аз имам чувството, че някои хора просто не се усещат, че причиняват дискомфорт, като примерно да отидеш на гости с гаджето при родителите му за коледно-новогодишните празници и почивните дни между тях, и да си изкараш безплатна почивка там.
О, аз с радост бих посрещнала гадже на младежа, имаме достатъчно място, но засега гадже все още няма(Ме) Joy

Откровено казано, на мен са ми странни не само такива хора, но и тези, които са "жертва" на криво разбрано гостоприемство и не умеят да казват "НЕ". Какви толкова непредвидими вреди ще се случат, чудо голямо някой като се засегне.

Познавам такива хора, вътрешно не им е приятно, но сакън да не обидят някого. А в интерес на истината, недосетливият дори да се сепне, в един момент се усеща и напълно приема ситуацията, като му се каже в прав текст.
Даже на хора, с които взаимно сме си задължени по някакъв начин, в смисъл не е било едностранно вниманието, пак не съм мълчсла, ако минат граници или постъпят неприемливо.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 12:01 от Светкавица

# 33
Едва ли само ние сме се сетили Simple Smile

# 34
Друг път се обади да ме пита дали да ми донесе хубав боб като идва. Оказа се, че трябва да си го платя на гостенката.
Моля?🤯 То бива, бива наглост, ама това на нищо не прилича!!!!!!

# 35
  • SF
Аз не умея да казвам "не" и напълно разбирам авторката. Все имам чувството, че в ситуация, в която аз трябва да съм сърдита, на мене ми се сърдят. Особено, ако 20 пъти съм я приела с радост вкъщи, накрая пак да се окажа негостоприемна, някак не ми е добре.
Аз много добре си давам сметка, че става въпрос за братовчедка, което повлича лоши/студени отношения и с други роднини, с които може би не искате да ги разваляте.
Опитай да осуетяваш идването й с планове за пътуване, командировки, някакво обучение извън града. Нещо, което може да пропадне в последния момент, а ти не си се сетила да й се обадиш и да я поканиш да дойде. Може ремонт да планирате. Не я уведомявай, че сте приключили и вече може да дойде. Завъртяла те е въртележката, аха да й се обадиш и нещо друго се е появило...

# 36
Несъобразителни хора познавам много, но чак такива болезнено стиснсти, дори ако се напрегна, няма да се сетя.
Ще отиде тя в чуждата къща на готово и ще каже"отсипи си ядки" или ще донесе боб срещу заплащане.
И най - стиснатите поне от кумува срама ще донесат кутия бонбони, бутилка вино,местен деликатес от областта, от която идваш. На тази жена и е малко дори да и се каже не идвай, в прав текст трябва да и се кажат още много неща.

.

# 37
Да бе, че да вземе да изгони авторката и да ѝ приватизира мъжа. Такива нахалници са способни.

# 38
  • Бургас
Е, сега вече я накарахте да я отреже следващия път...Laughing

# 39
  • Варна
Стига бе, хора, тази е нагла, а авторката мекушава. Всички оправдания, които й предлагате са в стил "много искам да дойдеш ама съм на обучение/командировка" и т.н. Това наглите гости го разбират, че все пак са добре дошли. Те не схващат от намеци или направо нарочно ги игнорират. Трябва направо да й се каже. Или напише. И не да се чака онази да звънне и да заяви "стегнала съм багажа, идвам", а предварително.

# 40
Накарай я следващия път да напазарува за 50-100лв и след като донесе покупките да се окаже, че си забравила да изтеглиш пари 😈 и така още 2-3 пъти и сама ще се откаже.

# 41
Al_Bundy насочи траекторията в по-нисък план.. Е, мъжете имат "по-обхватна" визия 😊
Но ядките, боба и това, че си гостува волно когато си иска.. заслужават вероятно едно детективско сканиране от страна на авторката.

Ако не е там ключа на загадката, остават роднински взаимоотношения оплетени като.. да не казвам какво.

# 42
  • София

Давам пример.
Седите си в хола, на вратата се звъни, отваряте и в дома Ви влизам мръсен и кален човек, който се изсипва на дивана. А Вие се юрвате да му готвите и сервирате, понеже не можете да казвате "не". Ами.. или се научавате, или си търпите положението.
Това е.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 13:23 от Светулчица

# 43
  • SF
Не, аз не предлагам да й казва "много искам да дойдеш". Напротив, да си измисля, че има планове - курсове, командировки, деца на децата или свекърви на гости и да забравя да й каже, че командировката се е отложила.
Това не е токсична гостенка, а неприятна гостенка, но наистина не всеки може да казва не, особено ако майките са сестри и няма как и те натискат да дойде, да се видят като братовчедки...

# 44
  • Варна
Оле каква история! Не мога да повярвам какви индивиди има!

Общи условия

Активация на акаунт