Токсични гости

• 3 780
  • 117
  •   10
Отговори
# 45
  • Обран бостан ;)
Следващия път прати мъжа си да спи при нея. Trollface
Да бе, че да вземе да изгони авторката и да ѝ приватизира мъжа. Такива нахалници са способни.

Глей са.

Требе си подготовка на мъжа.

- Една седмица без баня и без да сменя бельото.
- Три денЯ на пръжки с лук и боб.
- Чаршафи седяли в кучешка колиба.
- Възглавница натъпкана със стари дрехи.

Добавете и нещо по избор.  Trollface

# 46
  • София
Тамита, казвам го с чувство за хумор, ама никак не ти е лесно.

1. Ако предлага боб, носи ти го и иска да си го платиш - огледай го, позавърти плика и ѝ кажи, че не ти харесва и няма да го плащаш, да си го носи обратно. Ще се преосмисли, то си тежи.
2. Казваш ѝ, че сте го позакъсали финансово, ако иска да идва, ама ще трябва тя да напазарува, нямаш възможност да ѝ платиш пазара, не сега, а по принцип. Но предлагаш да се поглезите - ако иска, да напазарува - около 1 килограм филе от сьомга, 2-3 парчета луканка, може и суджук, пастърма - 400-500 г, свинска и телешка, да купи занаятчийски хляб с квас и от френските картофи за пюре, знаеш ли колко хубаво става. А, нямаш и прясно мляко, да вземе от трайното на президент, че поне е истинско. Ох, много се извиняваш, ама пари нямате и няма да можеш да ѝ платиш пазара, тя ще трябва да го поеме. Бас ловя, че визитата мигом ще се отмени.

Командировка си, на бизнес вечеря си, с мъжа ти сте на годишнина на негов познат и не е удобно, в ремонт сте, свекъра ти се е нанесла и дивана е зает...

# 47
Тамита, казвам го с чувство за хумор, ама никак не ти е лесно.

1. Ако предлага боб, носи ти го и иска да си го платиш - огледай го, позавърти плика и ѝ кажи, че не ти харесва и няма да го плащаш, да си го носи обратно. Ще се преосмисли, то си тежи.
2. Казваш ѝ, че сте го позакъсали финансово, ако иска да идва, ама ще трябва тя да напазарува, нямаш възможност да ѝ платиш пазара, не сега, а по принцип. Но предлагаш да се поглезите - ако иска, да напазарува - около 1 килограм филе от сьомга, 2-3 парчета луканка, може и суджук, пастърма - 400-500 г, свинска и телешка, да купи занаятчийски хляб с квас и от френските картофи за пюре, знаеш ли колко хубаво става. А, нямаш и прясно мляко, да вземе от трайното на президент, че поне е истинско. Ох, много се извиняваш, ама пари нямате и няма да можеш да ѝ платиш пазара, тя ще трябва да го поеме. Бас ловя, че визитата мигом ще се отмени.

Командировка си, на бизнес вечеря си, с мъжа ти сте на годишнина на негов познат и не е удобно, в ремонт сте, свекъра ти се е нанесла и дивана е зает...

Истински ме усмихна със съветите. Та се насетих, че поне успях да я отуча да идва с мен като пазарувам. Иначе имаше навик да прислагва в количката с покупки различни деликатесчета, които обичала да хапва. Имах случай дори с един скъп десерт, който искаше да взема, защото и е любимия, на което не издържах и и казах, че десерт вече съм осигурила. Вече на улицата не издържа и каза, че се връща - тя ще го купи. 😀

# 48
  • София
Извинения с разни ангажименти са за хора с усет и ще подействат един, два пъти. А такива като братовчедката усет нямат и няма да спрат с  напирането да идват. Един път се пречупи да й кажеш "Не" и то категорично. Чак невъзможно не е, ако и да е трудно. А как ще ти олекне после! Или продължавай да си я приемаш на гости и да й търпи нахалството. Ти решаваш.

# 49
Ако ти е неудобно да и го кажеш на живо или по телефона, в крайна сметка и го кажи писмено. След това не й вдигай телефона.

# 50
Да хората сме различни. Не бих изтърпяла вашата история. Докато не и кажете в прав текст, тя няма да разбере. Ако кажете, сега не удобно, ще се опита отново. Мислих си да предложа мъжът ви да и каже, но не е редно. Тя е ваша роднина. Само при вас ли прави така. Има ли и други роднини с подобни гостувания?

# 51
Гостенката ти не е токсична. Тя е използвачка. Няколко дни при теб,, после сигурно си има и други адреси.
Чудя ти се на силите с които я издържаш.

# 52
Аз пък съм на мнение, че е токсична. Щом съфорумката ни толкова много се измъчва и мисли какво и как да й каже, за да не я обиди.

# 53
Не става с невдигане на телефона или с някакво безобидно "не е удобно". Нали ще звънне пак или ще попита а кога е удобно, тоест само отлагаш проблема така, удължавайки агонията си.
Ще я разкараш, със или без съвети тук. Щом чашата на търпението ти вече е достатъчно пълна та да пуснеш тема описвайки пред непознати поведението на братчедката в детайли, значи скоро ще прелее. Ти вътрешно си готова, липсва ти само още малко критична маса раздразнение. Очаквай скоро да се изненадаш приятно от себе си.

# 54
  • SF
Не може ли да се оправдаеш с мъжа си? Пътува, ще покачва ниво, квалификация, ще посреща някакви хора, настинал е, не е на кеф...
Аз много добре знам за доста мои познати, които ако искат да осуетят някакво предложение прибягват до "първо трябва да питам Митко, да видим дали той няма нещо предвид за тези дни. Че той напоследък като се присети нещо и не търпи отлагане." После не се обаждат да споделят какво е решението на Митко - може ли, не може ли и така става късно, не са разбрали, че е трябвало до едикога-си да кажат дали ще могат, ама... май няма да могат. Хайде другия път! И така.

# 55
Поискай ѝ пари назаем, като ти откаже ѝ се разсърди (ако още не е избягала сама).

Много хора смятат чуждите къщи за безплатни ол инклузив хотели, особено ако човек живее на някое място, което им харесва. Та има и по-тежки случаи от на авторката, да изпращат свои познати, които не познаваш да ти гостуват, да дават акъл как да си пренаредиш къщата, че да имало място за тях, как си длъжен да си безплатен гид и прочие безумия. Човек не трябва да се впечатлява от такива неща, свят широк, хора разни, показваш им пътя и забравяш.

# 56
Да хората сме различни. Не бих изтърпяла вашата история. Докато не и кажете в прав текст, тя няма да разбере. Ако кажете, сега не удобно, ще се опита отново. Мислих си да предложа мъжът ви да и каже, но не е редно. Тя е ваша роднина. Само при вас ли прави така. Има ли и други роднини с подобни гостувания?
Не само при мен. При роднините на морето стои много по-дълго и по-често. Мен ме щади 😀 Още една причина да се чувствам виновна, че сдадох багажа психически - буквално.

# 57
  • SF
Както се шегуваше с мене една приятелка, когато се размечтавах "Ооох, как искам да имам къща на морето, с басейн, с гледка..." А тя все ми казваше: "Не искам да имам къща на морето, искам ти да имаш!"

# 58
Аууу тая какъв навлек ееее.... направо луда ще я направя.

# 59
Ами да кажа и аз, припомням се от темата с племенницата ми, която разбрала, че"мога да живея при теб" безсрочно.. до когато тя реши, че й е полезно, щото "нямала зор с намиране на работа". И аз така, трудно, но с подкрепа от форума, осъзнах, че не е нормално в собствения ти дом, друг да организира престоя си. И до днес брат ми се сърди и не говори с мен. Към днешна дата племенницата ми започна работа в София, като преводач и.. изненада, живее в апартамент на приятел на брат ми"докато си намери работа". Някой хора са създали свой свят, в който всички са им длъжни, те са жертва, трябва да им се помага и когато подходиш към тях с твоите разбирания, доводи и съображения, са крайно обидчиви и злопаметна. За всеобщо съжаление. Авторке, ти поне не си сама, използвай този факт, както намериш за удачно и върни спокойствието в своя дом. Аз съжалявам, че брат ми не говори с мен, но дишам спокойно вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт