Любители на кучета - 157

• 10 852
  • 427
  •   1
Отговори
# 375
Ох, и Кас се прибира целия омазан с тая кал и влага при нас. Слагам му жабешкия костюм, ама се замислям, че като са му облечени лапите няма да може да си пили ноктите, та гледам на някои разходки да го пропусна. Замислям се и още един-два такива костюми да му купя, че се цапат.

# 376
Аууу цигански подкаручник, това е велико! Ще го кажа на моя мъж. Той по едно време викаше на Зара бонак... било съкращение от божие наказание.
Тонка, все едно описваш моя мъж. Абсолютно същото поведение. Ще каже човек че гладен съм го оставила. Ама то зодия Телец, вечно не му стига храната. И все в канчето на Зара гледа. Е, днес му сварих и на него едно ухо, само за него. Но пък Зара получи варено сърце и разходка в парка. Пак е по-напред от него! Simple Smile

Този колан на кръста й вече го слагам, защото много често й пада задницата. Като видя че почва да прикляква и хващам дръжките и я повдигам. ММ го купи от алиекспрес за 22 лв. Ако някой се интересува, ще сложа линк.

# 377
Аа, телците сме все хубави хора, ама гладни ни държат да му се не види. Smiley

# 378
  • тук-там
Тя надбъбречната, ако успяваше да компенсира половите хормони …
Аз исках да замисля компанията тук по отношение на така възхваляваната кастрация, нищо повече. Иначе и аз кастрирам. Но категорично ще го правя вече след 2-та година.

# 379
  • София
Тонка, все едно описваш моя мъж. Абсолютно същото поведение. Ще каже човек че гладен съм го оставила. Ама то зодия Телец, вечно не му стига храната.
Познай от първия път дали и моят мъж е Телец. Joy Теле от висша класа!

И за да не е само гол пост слагам Нарка-клюкарка. Много обича да киризи през прозореца в кухнята. И само върти глава между орхидеите, че да има по-добра видимост.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 13:03 от Тонка*

# 380
  • Пловдив
Онзи ден, когато в Пловдив падха цели 5 см сняг ❄️❄️, успях да се прибера по-рано и да разходя Беър на стадиона 🐕⚽️
Ехх, каква игра падна – душкане, тичане и лудории без спирка 🐾💨🤣
Даже якето ми разбра, че сме сменили асфалтовия маршрут 😅🧥➡️🌨️

По повод новото място щракнах и няколко снимки на малкото ми ( 6 месеца)  голямо (32 кг) момче 📸❤️🐶

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 14:33 от k sh

# 381
  • Пловдив
В момента на умопомрачение когато си мислих че мога да готвя на бебе Саско купувах пилешко, дробчета, зеленчуци, сърца и т.н.
Готвех основно на кучето, на децата ако остане време и сили. Един ден се прибирам с охладен заек и големият ми син пита И това ли е за кучето?
k sh, на кой стадион ходиш и как влизаш?
Аз се чудя къде мога да пусна Арда да тича и да няма хора.

# 382
  • Пловдив
В момента на умопомрачение когато си мислих че мога да готвя на бебе Саско купувах пилешко, дробчета, зеленчуци, сърца и т.н.
Готвех основно на кучето, на децата ако остане време и сили. Един ден се прибирам с охладен заек и големият ми син пита И това ли е за кучето?
k sh, на кой стадион ходиш и как влизаш?
Аз се чудя къде мога да пусна Арда да тича и да няма хора.

Ягодовския, ние там си живеем...в Пловдив ходим на работа и училище Simple Smile

# 383
И аз установих, че повече умувам за храната на кучета и котки, отколкото на двукраките домашни любимци. 🤣🤣
Те могат и да си сготвят. 😂😂

# 384
  • Бургас
Дори за пилешките фенери попита не може ли да му направя супа от тях. Все едно онеправдан и гладен ходи, жив да го ожали човек...

Баш. И моят се оплаква, че тъй апетитно миришели тези фенери, че за малко сам да ги изяде. Била съм готвила на кучето мишленовско меню Joy

# 385
  • София
Нори я кастрирахме 4-5 месеца след първото разгонване. Няма промяна в нрав и тегло. Сега е по-мързеливичка, но като отидем на вилата все още прави яки зумита.

# 386
А ако се кастрира женско куче преди първото разгонване много ли е вредно?
Сега ще трябва да избирам и преди или след първото разгонване да я кастрираме.
А тя милата е още бебе и е при майка си! Simple Smile
Миличката бъдещето и е решено, а тя се гушка с мама сега. Simple Smile

# 387
Иланг, не беше към нас въпроса, ама ние Гинчето я водим редовно да тича по Марица( до Билата на 6-ти Септември, има слизало и обикновено няма много кучовци, тук-там някой рибар..., както и след въжения мост зад Гребната- там пък почти няма хора, даже и през уикенда...и стигаме почти до Околовръстното, посока Пазарджик), а един от любимите ни маршрути за тичане по без каишка е  на Първенешкия водопад( от ресторантите, покрай реката във всички посоки). Иначе в Кичука места за тичащи кучета- почти няма. На Младежкия хълм ходехме преди, ама то там напоследък от деца( и лошо гледащи майки и татковци) не можеш се разминеш. Доколкото разбрах, скоро ще првят нова клетка - в паркчето до Бетонния мост( на нас ни е далеч, ама може на Вас  или на някой друг да е  удобна).

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 11:31 от Гинче мама

# 388
  • Бургас
А ако се кастрира женско куче преди първото разгонване много ли е вредно?

Елза е кастрирана преди първо разгонване, на 7 месеца. Така посъветваха ветеринарите, сегашните, при които сме, също така съветват.
"Ранна кастрация", както я описват в научните публикации, се води такава преди шестия месец. Така процедирали в Щатите, например.
Дали е преди първо разгонване, или след него, няма кой знае каква разлика.
След второ и т.н. рисковете от мастити и гинекологични заболявания започват да се изравняват с тези при некастрирани.

# 389
Просто искам да е здрава и нямам намерение по случайност с Дрийм да създадат поколение.
Така или иначе четох, че при кучетата е като при хората и първите разгонвания не е хубаво да има бременност. Един вид незрели са майките и съответно има риск и за тях и за кученцата.
Ще питам ветеринарите, даже може да питам в няколко клиники. Пък ще решаваме кога точно да я кастрираме.

Общи условия

Активация на акаунт