Любители на кучета - 157

• 10 372
  • 411
  •   2
Отговори
# 390
Не искам да споря, но точно американците твърдят, че едрите породи трябва да се кастрират след навършване на поне 18 месеца, за да няма после проблеми със скелета и пикочната система. Ето Зара се напикава заради ранната кастрация. Да бях прочела по-рано, нямаше да я кастрираме след второто разгонване на 1 година и 2 месеца. То си го пише ама кой да чете.
Да се кастрира бебе според мен е анти. Просто това е бебе, защо трябва да му се причинява операция, травма толкова рано. Освен това те са много активни и вероятността за усложнения след операцията е по-голяма. Тялото продължава да расте, те беснеят... така мисля.
Истината кой ти я казва в това време на консуматорство и печалби. То хората ги кълцат за няма нищо вече. Операции се правят на конвейер. Аз си оставам скептик, но може и да греша.

# 391
  • София
Вани, по принцип всички това препоръчват, но кученца, попаднали в приюти се кастрират независимо от възрастта. Предполагам, че не разчитат на съвестта на потенциалните осиновители, а и звучи по-примамливо - 5 месечно, обеззаразено, ваксинирано и кастрирано.

# 392
  • Бургас
Аз точно щатско проучване бях чела, в което се твърдеше, че едрите породи трябвало да се кастрират по-рано, защото при по-голяма възраст растял рискът от несдържане на урина заради нивата на естрогена, които падат рязко.
Ако производството му още не е започнало, а това се случва при първо разгонване, рискът от несдържане на урина бил нищожен.

Елза не е имала несдържане, а пише, че средни и едри породи са предразположени и се появява този проблем около третата година след кастрацията.

# 393
  • Пловдив
Саско го кастрирах на 11 месеца, Арда на 6 месеца (не знам реално кога е родена) преди първо разгонване. Тя имаше и херния и не можех да много да отлагам.
Арда е на годинка предполгам, на 14 февруари се води по паспорт. Но все още я свалям да пикае по 4-5 пъти на ден. Но през нощта издържа поне 8-9 часа.

# 394
  • Враца
Вачко пак го боли дупето.
Явно много, защото да има кокал пред него и да не го пипа..

Намазали сме го с мазило Комбизим, изблизал си го е и това е .

# 395
Не може ли да се оперира тази фисура? Защо не попитате в Стара Загора?
Милия Вачко, много страда. Да му ушиете едни гащи? Кукленски гащи няма ли да му станат. Тези неща при хората се оперират, би трябвало и при кучетата да може. Д-р Папазов в Стара Загора дали няма да ви помогне, много е добър.

# 396
  • Враца
Гащи? Той не търпи мартеница, къде ти гащи?

На нас, Стара загора ни е на 400 и нещо километра..

# 397
Моята приятелка имаше един котарак, който започна да си влачи крака. Мислехме, че е ортопедичен проблемът и й препоръчах д-р Папазов да уговори операция. Тя се свърза с клиниката, обясни проблема, уговори час, заведе го, прегледа го д-р Папазов, според него беше неврологичен проблем (в Бургас й бяха казали луксация на тазобедрена става). Изписа му лекарства и котаракът се оправи. Само с едно ходене стана работата.
Един лабрадор Бари скоро оперира от остеосарком д-р Папазов, изключително доволен е собственикът. Като отношение, компетентност, цена. Бари вече ходи нормално.
Водили сме Зара при него за тазобедрената дисплазия.
400 км са много наистина, но аз се оперирах в София и знам колко са. В рамките на един месец ходих 3 пъти до София... на преглед, после на операция и после на контролен преглед. Струваше си!
Вие си знаете, но нищо не пречи да опитате с дистанционна консултация и после едно ходене за операцията. Може пък и да стане.

# 398
  • Варна
Ох, милото Ваче! Broken Heart Наистина много се мъчи! Може би на път към морето можете да минете поне на консултация. Няма начин да няма начин. Толкова болка изтърпя това мъничко сърчице! Ако наистина е фисура, а не хемороид, не е добре и трябва да се зашие, защото се замърсява и остава там материал при изхождане. Това го казвам от опит при човек, но предполагам е валидно и за животни.

HeartpulseHeartpulseHeartpulse

# 399
Горкият Вачко Green Heart , дано му мине по-бързо.

# 400
  • тук-там
За Вачко не мога да кажа, нямам никакъв опит. Но за кастрацията смело мога да заявя, че само в Бг препоръчват преди съзряване да се кастрира кучето. Щадят собственика, а не него самото. В Италия не съм видяла вет да спомене тази теория. Имаме и поглед над Франция. При наши приятели в Калифорния също. Просто тук пак сме много напред и кастрираме на конвейр още докато са бебета.
По повод пишкането, Руби и Нъки пишкат по 2-3 пъти дневно. През нощта и по 12 часа не пишкат. Руби е на 8 месеца.

# 401
  • София
Вие ме накарахте да се замисля, тъй като Нари е кастрирана преди първото разгонване. Следващият път задължително ще попитам за мнение в клиниката. Извеждаме я по 4 пъти навън - сутрин, обяд, следобяд и вечер преди лягане. Няма проблем с 8 - 9 часа без пишкане.

Днес отново й накупих лакомства и играчки. Има да яде до трето пришествие.

# 402
  • под тепетата
Нари си падна на късмета!
Ох, бе Вачи! Туй дупе големи проблеми ти създава! Heart

# 403
Винаги съм се чудила как го правите това с извеждане по 4-5 пъти на ден ако се ходи на работа Simple Smile.

Днес бяхме на плажа и с усмивка и в галоп ви представям състезател номер 1 - Бергулинчо!
По убава снимка не успях да направя! Grinning

Бързо да минава на Вачи.

# 404
  • sf
Аз съм на смени и не ми е проблем, най-малко три пъти излиза. Когато съм първа смяна, четири.
Вачиии, да се оправяш бързо!

Общи условия

Активация на акаунт