Любители на кучета - 157

• 10 389
  • 413
  •   3
Отговори
# 405
  • Враца
Написах съобщение до клиниката на Д-р Папазов в Стара Загора.
Пък да видим какво ще стане.

# 406
  • София
Винаги съм се чудила как го правите това с извеждане по 4-5 пъти на ден ако се ходи на работа Simple Smile.
Ходи се, ходи. Тайната се състои в това да имаш баба вкъщи. Stuck Out Tongue Winking Eye
Майка ми я извежда само на обяд, аз останалите 3 пъти. През уикенда ме замества сутрин, за да мога да поспя до по-късно.

Стискам палци за дупето на мъжкаря Вачи! Hug

# 407
  • под тепетата
Берга е готова за рали Дакар! Оп, то пък свърши Heart Eyes

# 408
  • Бургас
Когато Елза беше по-малка, излизахме много пъти.
Сега има само две дълги разходки сутрин и вечер, но не проявява желание за повече.

# 409
Макс дори и да спи , кажи "разходка" веднага скача, изтупва ушаците 😁 и тръгва. От бебе стиска по цяла нощ за тоалетна, не сме имали проблем. През деня също си стиска.

# 410
  • под тепетата
Ние я докарахме дотам, мъжът ми да обяснява на Ози къде отива, излизайки от стаята.

# 411
  • Варна
Емиииии, като ти не се интересуваш Stuck Out TongueSmileSmileySatisfied И у нас е подобна ситуацията - когато се прибирам от работа, те са застанали на оградата и се оглеждат в посоката. Обаче понякога ги хващам неподготвени - идвам си от другата спирка и са много смешни като се изненадват. Вчера съседът ми каза, че от няколко минути стояли и гледали към пътя. Отговорих му, че те ме следят повече от мъжа ми дали спазвам "разписанието". Smirk

# 412
  • София
Милото Ваче. Дано има решение за проблемът му.
За кастрацията, определено е по-добре по-късно, но бебето, слава богу няма проблеми от ранната такава.

# 413
  • Враца
Благодаря ви, за подкрепата.

Докторът, туй отговори, ако някой го интересува:

Скрит текст:
Здравейте!
На първо място Иванчо е голям чаровник 😉 !

На второ - състоянието, което описвате засяга околоаналната жлеза на кученцето Ви и без физически преглед от наша страна не би могло да се каже дали става въпрос за абсцес на същата или пък за фистула (симптомите , които описвате с болката и дискомфорта на животното преди да се спука, са характерни за абсцес, но пък повтаряемостта говори за хроничен процес , какъвто е фистулата , при който няма затваряне на един новопоявил се канал между жлезата и кожата).

Обикновено терапията включва промивка на жлезата, антибиотичен прием, промени в диетата на кучето - необходимо е да се включат повече фибри.

Във Вашият случай е възможно да се наложи и хирургично лечение (заради рецидивите), което се състои в
пълно отстраняване на засегнатата околоанална жлеза -  това е трайното  решение при повтарящи се абсцеси и фистули.

Въпреки всичко, без да сме прегледали кученцето не може да Ви бъдем полезни, бихме се радвали да помогнем - стига да имате тази възможност.

Лека вечер!

Вачи вече е по-свежичък :

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 02:44 от vmarinska

Общи условия

Активация на акаунт