Инсулинова резистентност - тема 5

• 915
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, правя нова тема по молба на модератора.
Благодаря на всички, които споделят личен опит и не подминават въпроси от нас "новите". Успех на всички.
Стара тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1775817

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 21:25 от Пролетно цвете

# 1
От миналата седмица и аз съм с такава диагноза. Започнах диета и ми изписаха по 500 мг глюкофаж на ден. Диетата не е точно ВМ НВХ, но е със доста редуцирани бързи въглехидрати. Чувствам се подута обаче и много бързо ми става тежко. Не знам на глюкофажа ли да го отдам, или на марулята, която ям почти всеки ден.

# 2
Може и двете да са, метформинът се отразява на чревната флора по принцип. А за марулите вече ти си знаеш дали са ти в необичайни за теб количества и дали и преди са ти действали така.

# 3
Да ни е честита новата тема. Виждам, че добавки обсъждате. В началото, преди 7 години, когато стартирах с моята ИР, накупих и берберин и Инозитол и....така им изтече срокът на годност и ги изхвърлих. 🤭Към днешна дата, пия само вит Д+К и Магнезиев Бизглицинат. Лекарства - Йок. Черпя ви с любимо нещо - за който иска плюс една 🥩или 🍗🍖

https://www.instagram.com/p/DRgnq_CiFJW/?igsh=NmpoaWhvMGZiYWVj

# 4
Благодаря за темата!Novariel,и аз в началото като започнах гликофажа се чувствах така.Сядам да ям и от съвсем малко се наяждах и ми ставаше тежко,но това действие отмина за месец някъде.

# 5
А възможно ли е от Глюкофажа да имаш много газове? Или да се търси другаде причината?

# 6
Според мен повече на фибрите се дължат те.

# 7
Както казва една моя любима докторка в един подкаст  - Фибрите са много полезни. Но само за п@рденето.

# 8
  • Sofia
Да ни е честита новата тема. Виждам, че добавки обсъждате. В началото, преди 7 години, когато стартирах с моята ИР, накупих и берберин и Инозитол и....така им изтече срокът на годност и ги изхвърлих. 🤭Към днешна дата, пия само вит Д+К и Магнезиев Бизглицинат. Лекарства - Йок.
Фиоре по колко и какви пиеш вит Д+К и Магнезиев Бизглицинат? Как действат и какви ползи виждаш от тях.
Аз от май миналата година пия Берберин два пъти по 500 мг, а от миналата седмица започнах Инозитол два пъти по 1000 мг.
От Берберина и с ограничаване на храната (гледам да ям по-малко), и като ям филийка не повече понякога хляб. Успях да сваля от 76 на 68 кг, но покрай празниците качих и в момента съм 70,5кг.
Когато меря КЗ е на горна граница, което си е ОК, не е повишено. Скоро не съм мерила. Мисля довечера да измеря, да видя и с пиенето на Инозитола в какви граници съм.

# 9

Може ли мнение когато е правено изследването имах проблем със стомаха и имам Хашимото приемем лекарства !Мнение за инсулиновата резистентност?

# 10
Кръвната ми захар е 4.3, но гликирания хемоглобин - 6.2
Какво означава това?

# 11
Означава, че поддържаш висока кръвна захар, явно трябва да проследиш по-подробно нещата.
Инсулина изследван ли е?

# 12
Означава, че поддържаш висока кръвна захар, явно трябва да проследиш по-подробно нещата.
Инсулина изследван ли е?
Не съм изследвала досега инсулин.

# 13
Трябва да пуснеш. На гладно поне, с 12 часова пауза без храна и напитки. Вода може.

# 14
Здравейте, за следните резултати ми изписаха пробиотик Омнибиотик Хетокс и Глюкофаж XR 750 за 3 месеца. Някой приемал ли е двете в комбинация за подобен инсулин

Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт