Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 2 987
  • 109
  •   7
Отговори
# 105
100 човека сме - никога не сме събирали пари освен за вода за диспенсъра и на една Коледа преди години за детето на колежка, на което откриха генетично заболяване. За рожден ден се носят кутии с бонбони, на именни дни също ( тогава се събират по повечко, че сме много именици). Рядко, за бебе са се носили повечко неща, но не всеки път. Като ви чета, направо се изумявам. Никой не си празнува рождения ден на работното ни място. Бонбони и толкова.

# 106
И аз съм за бонбони и толкова. Празнуването е за вкъщи.
На последните ми две работи си беше традиция да се мъкнат какви ли не неща. То не бяха само бонбони, ми трябва солети, сладки поне 2 вида и нещо домашно да направиш. Като неписано правило.
Някои носиха и торти, много безалкохолни.

# 107
Ние събираме, но анонимно
Някой се ангажира да е събирач, пуска имейл до всички с революта си , и който иска праща колкото може

Така няма информация кой какво е пратил (освен за събирача) та никой никого не хейти.
Аз пращам за хората, които харесвам, както и трябва да е с подаръци

# 108
Аз лично досега не съм виждала човек, който не е дал пари, или който не е отишъл на парти, след това да бъде уважаван.

Значи аз навсякъде, където съм работила съм била уважавана и във всяка фирма, която съм напуснала мога да се върна, ако искам. И в България, и в Канада, без изключения. Това е защото съм много добра в работата си. Сега, дали ме харесват е друг въпрос, но аз не ходя на работа да си търся фенклуб, ами да работя, да взимам добри пари и евентуално да науча нещо, така че съм ок, ако не съм от най-популярните.

Във фирмата, за която споменах парите се събираха по списък, дадената сума ясно се обозначаваше, името на недалия - също. Веднъж за почерпка по Гергьовден някой беше донесъл цяло агне. Смятайте за какви изхвърляния ставаше въпрос. Алкохола се лееше с литри и после - всички по колите. После цяла седмица се събираха по кьошетата да си разказват кой колко пил, кой с кого се натискал по складовете и в офисите. Аз бях сериозно озадачена, за първи и последен път работех на такова място.

# 109
Къде са позволени такива запои?
При нас е забранен алкохола на цялата територия на фирмата (пише го изрично в договора и всички го спазват), яденето е само в почивката, а работното време се отчита с контролен часовник. Така че, няма как да се правят пиршества.
Който иска да празнува с колеги, да си ги покани вкъщи или на заведение.

Общи условия

Активация на акаунт