Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 3 481
  • 114
  •   6
Отговори
# 105
100 човека сме - никога не сме събирали пари освен за вода за диспенсъра и на една Коледа преди години за детето на колежка, на което откриха генетично заболяване. За рожден ден се носят кутии с бонбони, на именни дни също ( тогава се събират по повечко, че сме много именици). Рядко, за бебе са се носили повечко неща, но не всеки път. Като ви чета, направо се изумявам. Никой не си празнува рождения ден на работното ни място. Бонбони и толкова.

# 106
И аз съм за бонбони и толкова. Празнуването е за вкъщи.
На последните ми две работи си беше традиция да се мъкнат какви ли не неща. То не бяха само бонбони, ми трябва солети, сладки поне 2 вида и нещо домашно да направиш. Като неписано правило.
Някои носиха и торти, много безалкохолни.

# 107
Ние събираме, но анонимно
Някой се ангажира да е събирач, пуска имейл до всички с революта си , и който иска праща колкото може

Така няма информация кой какво е пратил (освен за събирача) та никой никого не хейти.
Аз пращам за хората, които харесвам, както и трябва да е с подаръци

# 108
Аз лично досега не съм виждала човек, който не е дал пари, или който не е отишъл на парти, след това да бъде уважаван.

Значи аз навсякъде, където съм работила съм била уважавана и във всяка фирма, която съм напуснала мога да се върна, ако искам. И в България, и в Канада, без изключения. Това е защото съм много добра в работата си. Сега, дали ме харесват е друг въпрос, но аз не ходя на работа да си търся фенклуб, ами да работя, да взимам добри пари и евентуално да науча нещо, така че съм ок, ако не съм от най-популярните.

Във фирмата, за която споменах парите се събираха по списък, дадената сума ясно се обозначаваше, името на недалия - също. Веднъж за почерпка по Гергьовден някой беше донесъл цяло агне. Смятайте за какви изхвърляния ставаше въпрос. Алкохола се лееше с литри и после - всички по колите. После цяла седмица се събираха по кьошетата да си разказват кой колко пил, кой с кого се натискал по складовете и в офисите. Аз бях сериозно озадачена, за първи и последен път работех на такова място.

# 109
Къде са позволени такива запои?
При нас е забранен алкохола на цялата територия на фирмата (пише го изрично в договора и всички го спазват), яденето е само в почивката, а работното време се отчита с контролен часовник. Така че, няма как да се правят пиршества.
Който иска да празнува с колеги, да си ги покани вкъщи или на заведение.

# 110
Преди години работих на място където си беше задължително да черпиш и то с направено от теб.И задължително домашно правена баница и после колежките обсъждаха коя можела или не можела да готви.На коя баницата и била със сирене и на коя с извара и пр.
Много тегаво ми беше в тези моменти и пари се събираха за всеки повод:  рожденни дни,именни дни,пенсиониране,раждане на дете,напускане на работа т.е. подарък и за изпращане.Не одобрявах но давах, че иначе следва голямо одумване.

# 111
При нас е забранена консумация на алкохол, както и тютюнопушенето, пише го изрично в правилника за вътрешния ред. Една година искахме да си направим коледно парти в една заличка - писахме специално молба до шефа за разрешение. Оттогава не повторихме, беше голяма галимация.

# 112
Щом това ти пречи, кажи им учтиво да те отпишат от списъка, като съответно нито ти да даваш пари, нито да събират пари и за твоя рожден ден.

# 113
  • София
Е не, това с агнето ме уби Joy Joy

# 114
  • Berlin
На последната ми присъствена работа, още преди да минем на хоум офис, подаръците се събираха напълно анонимно - един пощенски плик и всеки пуска каквото реши (или нищо), без никой да гледа кой колко е дал. Обикновено сумите бяха малки, 2 до 5 евро си беше стандарт.
Кеш пари никога не сме си подарявали, най-често взимахме ваучери. Имена в картичката не сме писали никога, нещо от сорта на "от колегите" и толкова. Празнувахме директно в офиса след работа и никой не носеше нищо специално. Типичен берлински стартъп с джаги, флипери, тенис на маса и хладилници, пълни с бира, вино и безалкохолни. Даваме подаръка, по няколко питиета, малко лафче и всеки по живо, по здраво. Общо взето лесна работа.

Общи условия

Активация на акаунт