Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 95

• 1 144
  • 51
  •   6
Отговори
# 45
  • Бургас
Ми... GenZ. Aко преди 12 г. беше теглил кредит, щеше вече да си е изплатил имота, можеше да го ипотекира пак и с евтиния кредитен ресурс да си върти криптоаферите, и така "до края на света".

# 46
Аз също четох на Илън Мъск мнението, че пари вече не трябват. Но жилища според мен ще са необходими, поне до като съществува човешката раса. Тоест по-добре е да се инвестира в жилище, отколкото в злато. Поне така излиза от тезата на Илън.

# 47
Тогава щеше да има 1 щастлив наемодател по-малко. А сега има 1 щастлив наемодател и 1 щастлив genZ.Smile
Ми... GenZ. Aко преди 12 г. беше теглил кредит, щеше вече да си е изплатил имота, можеше да го ипотекира пак и с евтиния кредитен ресурс да си върти криптоаферите, и така "до края на света".

# 48
  • Бургас
Най-щастлива щеше да е банката Joy
Но тя може пак да е била щастлива, защото наемодателят, ако не е спал, е купил друг имот с кредит, плащан от наема на GenZ. После са били щастливи много майстори и друг наемател Simple Smile

# 49
И аз се сетих за банката, но някак щастието на наемодателите ми е по-близко и важно, та я пропуснах. Но не е казано, че някой нахъсан крипто деятел междувременно не е изплатил ипотеката на хазяина си.
Важното е, че всички са щастливи Simple Smile

# 50
Преди 12г GenZ са били на възраст между 2 и 17г. Не знам как биха изтеглили ипотечен кредит Simple Smile. Но виж със сигурност са можели да заделят от закуска, за да купят BTC, когато цената му е била между 100 до 400 долара. Ако бяха купили поне 1бтк, сега щяха да имат за 1 апартамент от закуски.

Дайте да говорим с конкретика. Ето няколко въпроса:
1. Колко души ще бъде София след 10г?
2. Колко жилища ще има в София след 10г?

Цитат
Хлябът за да е 25 евро (а той никъде в ЕС не струва толкова), каква трябва да е цената на пшеницата, тока или заплатата?
Да си представим следния сценарий:
1. Печатането на пари продължи т.е. има инфлация.
2. Цената на пшеницата расте с инфлацията.
3. Цената на тока продължава да расте, защото ИИ изисква експоненциално количество енергия. Другаря Мъск го е казал.
4. Заплатата не расте, защото ИИ и роботите не изискват заплата. Масата народ е на базов доход, който не расте пропорционално и се раздава целенасочено. Между другото има много доказателства, че заплатите и продуктивността (и печалбата) отдавна не вървят ръка за ръка т.е. заплатите изостават в пъти.

Така че, дават ти едни програмирани пари за леб, пък ти си мечтай за имоти и стой гладен.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 13:18 от Gogo1979

# 51
  • Бургас
Да, преди 12 не можеха, ама преди 5-6-7 можеха. Зетят почна първата си работа в сериозна IT на около 19 г. и тогава тегли и първия си кредит, ама за други цели. С голяма охота му го дадоха, помня.
Дъщеря ми не ще и да чуе за кредит, а вече наближава 30-те.
Предпочита да плаща ипотеката на наемодателя Sad

Общи условия

Активация на акаунт