Отговори
# 435
Сложен е казусът със свидетелстването срещу роднина. Поради това в модерното право право на гражданина е да Не свидетелства срещу роднини.
Цитат
Законодателят винаги е подхождал изключително внимателно към свидетелстването от страна на близки на обвиняемото лице, към участието им въобще в конкретния наказателен процес. Това е така поради присъщата на съпружеството и близкото родство психологическа нагласа, която може да се определи като стремеж да бъде защитаван съответният човек или поне да не му се вреди[5]. Отношенията и емоциите в семейството, в тази микросреда, обичайно се характеризират с взаимно уважение, всеотдайност и дори жертвоготовност[6]. Винаги се е гледало някак с неприязън[7] на това съпруг или родител на обвиняемия да свидетелства срещу него, дори да казва истината. От друга страна, предвид тази изконна психологическа нагласа, приема се за много вероятно, а и извинимо, съпругът, родителят или детето на обвиняемия да съобщи неистина или премълчи истина при свидетелстване, в негова полза.
Законът освобождава роднини да свидетелстват, заради опасения, че показанията ще бъдат в полза на подсъдимия, т.е. ще лъжесвидетелстват. Случаят при нас е друг. Тук детето/Доан ще свидетелства срещу бащата/Тахир при това без да е призоваван. Нямаме сблъсък на интереси, дори напротив.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 22:20 от Fi79

# 436
FI, не е само това причината. В цитата има и хипотеза - свидетелства срещу обвиняемия роднина.
Най-общо се смята, че свидетелстването срещу роднина ще наруши правото на семеен живот на свидетеля.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 22:25 от Katya_I

# 437
Оффф, сега като го гледах трея със субки, излиза, че документа е дело на Йълмаз и баща му. Излиза, че бащата на Йълмаз може би е бил адвокат на Тахир и Йълмаз е наследил тая позиция. Техен ще е документът и вероятно е нещо,  свързано с оръжието или някой свидетел. Той затова Бердан подтикваше Чаала да отстрани Йълмаз, а той си има специално помещение във фирмата.
Уф, че заплетено. Head Band
Толкова е хубаво, защото е заплетено, Кате. Blush
Аз искам само да ми оправят историята на Махинур и ще съм предоволна. Това, което ми представят до момента е не само неубедително, но и сериозно се разминава с видяното в пилотния епизод.
Не омаловажавам загубата на дете, дори напротив. Най- тежкото изпитание за един родител е да надживее детето си, така че въобще няма да навлизам в тази деликатна тема. Приемам, че тази загуба сама по себе си може да доведе до шок, но не може само това да е причината да спре да говори, още повече, че има и друго дете, което се е нуждаело от нея (малката Чаала). Има и друга жена, която е била изправена пред изпитания и е разчитала на нея - собствената й майка.
Скрит текст:
Ще се отклоня малко от темата, но го правя заради ситуацията около Махинур. Преди няколко дни попаднах на едно ревю за документален филм, което ме провокира и събирам сили да си пусна и самия филм. Действието се развива в Грузия и е свързано с продажбата на бебета, извършвана от лекари, акушерки и други, работещи в родилини отделения в страната. Едно от тези бебета е самата разследващата журналистка. Разследването я довежда до чудовищни резултати. В Грузия с население около 3, 7 милиона са продадени 3 500 бебета за смешен период от време. На биологичните майки е казано, че бебетата са починали, а всъщност се е търгувало здраво с тези невинни душички. Ами... никъде не се споменава, че някоя от жените спира да говори.
Другото, което не ми се връзва е как загубата на бебето я кара да се страхува от непознати хора и нова, различна обстановка. Паник атаката, на която станахме свидетели, беше провокирана от звук - връзката ключове в ръцете на мъж на едно от съседните маси. Видяхме и събудения спомен, така че... нямаше нищо общо с детето й.
Сигурна съм, че има още нещо покрай нея, така че да вземат до ми го дадат и да не ме нервят. Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 01:12 от Fi79

# 438
Гюно мюно Kissing Heart

Още от вчерашния сет

Девойки, много ми е кеф да ви чета бе Heart Eyes

Фи, аз също мисля, че не сме видели още всичко от историята на Махинур.
Освен това настоявам да видим нещо и от живота на Чаала, как се е справяло това момиче? Имало ли е приятели, гадже, или все за каката се е грижила. Язък за момичето значи Head Band Каката и абито Бехрам, това ли е? И сега като й стана ясно, че всъщност той е Бердан... Отиде коня в ръката Grin

# 439
Привет Hug

Новини от Бирсен Grinning Съмняват се в х, че тази фирма 25 Film е дъщерна на OGM

Още един трансфер от Yalı Çapkını! Гьозде Кансу в сериала "Чиркин"
В сериала, написан от Özlem İnci Hekimoğlu и Nil Güleç Ünsal, Gözde Kansu ще се появи пред публиката като приятелката на собственика на нощен клуб Ökkeş (Çetin Tekindor).

Още един трансфер от Yalı Çapkını! Гьозде Кансу в сериала "Чиркин"

Снимките на сериала "Çirkin" започват на 1 март. Сериалът, продуциран от 25 Film и с участието на Derya Pınar Ak, Çağlar Ertuğrul и Çetin Tekindor, добави още едно амбициозно допълнение към своя актьорски състав. Gözde Kansu подписа за "Çirkin", който ще бъде излъчен по Star TV. Кансу ще играе ролята на "Ханде" в сериала.

ТЯ ЩЕ ИГРАЕ МЛАДАТА ЖЕНА НА ÖKKEŞ

В сериала, написан от Özlem İnci Hekimoğlu и Nil Güleç Ünsal, Gözde Kansu ще се появи като приятелката на Ökkeş (Çetin Tekindor), собственик на нощен клуб. В този сериал, режисиран от Бурджу Алптекин, която също режисира Yalı Çapkını, Гьозде Кансу, която играе Гюлгюн, и Четин Текиндор, който играе нейния тъст Халис Корхан, ще се съберат отново.

# 440
Добро утро ☕️
Мислех, че Четин Текиндор няма да участва вече в сериали, заради здравословни проблеми. Ама новините са добри, радвам се за Гьозде също.

# 441
Добро утро, дами!
Днес се очертава денят ми да е по- динамичен, но ще отскачам да ви чета.
Вчера разкостихме Бердан/ Бехрам, Тахир и Доан, така че какво ще кажете днес да се случи нещо подобно със Синан? Simple Smile
Имам му зъб аз на този Ромео и по- късно ще си изложа схващането за липсата на любов от негова страна. Вие обаче може да започнете да го защитавате. Еве, ти май съзираше там велики чувства, ако не бъркам коментара ти.

# 442
Фи, щом е за защита, аз съм Wink . На Синан вината е, че е безхарактен, мекушав и страхливец. Жена му го използва, всички близки го мачкат, особено баща му, жалък е. Но е добър човек, не вярвам той да е посегнал на баща си.

# 443
Включвам се веднага и аз в защита на СинО Heart Eyes

За мен не е отрицателен герой,въпреки някои отрицателни качества. Отварям една скоба тук, аз имам слабост към Синан Тузджу, много ме кефи този човек. Таа може да съм субективна.
Но! Както Ками каза, маската му на клоун падна при срещата им с Махинур. Оживяха спомени, чувства...  Нейсе, не го давам Синан при злодеите Stuck Out Tongue Winking Eye

https://x.com/i/status/2018816899203936487

Общи условия

Активация на акаунт