Боледуването на децата ни - тема 94

• 8 303
  • 569
  •   4
Отговори
# 495
Ето и от мен няколко идеи за следобедна закуска:
Овесени палачинки с банан
Бананов кекс
Солени мъфини
Солен кекс със сирене
Кекс с ябълки, орехи и малко канела
Бананов шейк - прясно мляко, банан, мед, орехи
Купичка с кисело мляко, боровинки, банан, мед (и някоя бисквитка за разкош не мисля, че ще е проблем)
Овесена каша - овесени ядки, прясно мляко, банан, мед, боровинки, може някакъв тахан

Това се сещам на първо четене за по-сладка следобедна закуска с мин количество захар.

# 496
Моля те като минете изследванията и случайно ти обясни защо 2-ра точка е пусната да споделиш и тук. Може и на лично да пишеш. Наистина се интересувам какво би казал имунолог за тези изследвания.
Точно за да се изключи имунен дефект.
На моето също ги пускаха и също дали има антитела от ваксини- в нашит случай тетанус, било важно.
Разрових се в документите и сега виждам, че някакви 6% T- клетки излизат, които не са нито CD4, нито CD8 позитивни и че тяхната имунна роля в периферната кръв не е ясна още.
И препоръчат контролен преглед отново на тези маркери плюс IgM когато не е болен... И когато отидохме отново имунолога ми обясни, че можем да изследваме неща до безкрай, но дори да излезе нещо, то няма лечение още измислено. То и излезна пак нещо, не си спомням какво, но нямаше какво да се направи с тези отклонения. Иначе при сериозни имунологични дефекти има имуноглоболини.
Скрит текст:

# 497
И аз не съм сигурна дори нещо да излезе по тия изследвания може ли нещо да се направи или това ще промени ли нещо.. мисля си, че просто като израсте ще спре така да боледува

# 498
  • София
Момичета, може ли да ми припомните какво беше с Авирон Кидс? Гадно ли беше на вкус? Повръщаха ли някои деца от него? Видя ли сте полза? Моите деца никога не са го пили, но май ще го пробвам, че малкото се разкашля.
Давала съм Авирон( много цапа). При нас ефект е имало. Давала съм и Дефендил и при него имаше доста бърз ефект на пресичане на заболяването.

# 499
И аз не съм сигурна дори нещо да излезе по тия изследвания може ли нещо да се направи или това ще промени ли нещо.. мисля си, че просто като израсте ще спре така да боледува

Четох из майчинските групи във фейсбук коментари на майки, че децата им са разредили боледуванията след назначена терапия от имунолог.

# 500
  • София
Това с израстването не е така. Аз и до ден днешен боледувах… Така и не го израстнах. С времето направих и автоимунно и след него нещата спряха. Ама не, защото се появи то, а защото почнах да откривам доста проблеми и да ги оправям.
И на имунолог исках да отида, но така и не харесах…

# 501
Определено повечето го израстват, аз съм била много боледуваща. После изцяло приключих, имам и аз автоимунно обаче. И забърсах два синузита и един тежък грип покрай децата за 13 години. Сега ме дращи гърлото, чудя се и аз ли съм с RSV.

# 502
Изпшсаха на голямата Ердомед, че уж да втечнш това дето се опитва да го изкашля. Аз рядко съм давала втечняващи сиропи и се чудя може ли да втечни и някакви сополи, които не знаех че ги има. Другия вариант е да е лепнала нещо ново от училище. Иначе пак прави пристъпи на яка кашлица, но има и периоди на затишие.

# 503
Ваня А.Каква беше диагнозата като цяло?Само Ердомед ли е лечението?

# 504
  • shumen
Ваня,за следобедна закуска моя яде банан,палачинки,мъфини,кисело мляко.Макар че,ако е за училище млякото не е подходящо много да се слага,че всичко става мазало в раницата.
Иначе какво казаха лекарите?От какво може да е тази кашлица според тях?
Барбалена,аз Авирон не съм давала,но знам,че много цапа.
За израстването не е така.Аз съм била много боледуваща,извадени са ми и трите сливици и сега пак продължавам да боледувам.
Frozen,да се оправяте скоро.
И мен ми дращи гърлото и прокашлям сухо.Детето и то подсмърча.Писна ми вече.

# 505
  • София
Аз за следобедна закуска винаги слагам плод на каката като е в училище.
Иначе ми попадна рецепта за “карамелчета” за зачервено гърло и кашлица. Ще видим дребните ще се повлияят ли. С каката ги правих, за да вземе да прояви някакъв интерес към тях.

# 506
Изпшсаха на голямата Ердомед, че уж да втечнш това дето се опитва да го изкашля. Аз рядко съм давала втечняващи сиропи и се чудя може ли да втечни и някакви сополи, които не знаех че ги има. Другия вариант е да е лепнала нещо ново от училище. Иначе пак прави пристъпи на яка кашлица, но има и периоди на затишие.

Да, възможно е. На моя при гъсти сополи, без кашлица, са му изписвали ацц/флудитек в ниска доза, за да втечни секрета и да го издухва по-лесно.

# 507
То проблема с храната е в учшлищи. Вкъщи е лесно, но тя през седмицата е там. Направих сладки, рецепта с по-малко масло.
Терапията е вентолин, пулмикорт, ердомед и гастротус бейби.
Диагноза няма...

# 508
Вчера последно капахме Моксифлоксана, днес взе леко да подкашля от време на време и след сън ми се стори топла. След това не. След това отново леко топла. Сложих датчика - 37.7. Утре естествено е неделя и няма къде да занеса урина за микробиология (правила е инфекции и при температура веднага носим). Ще занесем само обикновена и ще чакаме понеделник за стерилна и преглед. Място не си намирам, поредна нощ, в която няма да спя. Ходила е 1 седмица на ясла…

# 509
  • София
А защо урина?

Общи условия

Активация на акаунт