Боледуването на децата ни - тема 94

• 8 459
  • 580
  •   6
Отговори
# 555
На този етап извадих маска и накрайник за уста за вентолина. Рейна, такова дори не съм виждала. Баща ми има помпички, но изглеждат по друг начин.

# 556
Понеже дишането при помпичка е много специфично, за деца се ползва този накрайник като показания от Рейна - слага се помпичката в единия край, в другия е маската през която диша детето. Не се срещат много при нас, а и лекарите не се сещат да ги препоръчат. На филипс са най-масови при нас.. Значително удобство е.

# 557
  • София
https://aerochamber.at/aerochamber-fuer-kinder/
Ето, намерете си такова според възрастта и настоявайте за рецета за спрей, стига сте се мъчили с тези маски, физиологични разтвори и тнт..отива директо в бронхиите и се прави за 10 секунди. Препарата остава вътре в това контейнерче и при кашлица го махаш от детето, изкашля се и продължаваш. Често се е налагало по две впръсквания, махаш го от устата, впръскваш пак и пак на устата. Ако е от стеснение на бронхиите кашлицата се разрежда веднага, често спира веднага. Действието на вентолина е около 3-4 часа, започва отхрачване..с този накрайник може и кортизон на спрей.
за деца над 5 год
https://aerochamber.at/aerochamber-plus-flow-vu-mundstueck-kidz/
за деца от 1 до 5 год
https://aerochamber.at/aerochamber-plus-flow-vu-Mit-Kindermaske/
за бебета до 18 месеца
https://aerochamber.at/aerochamber-plus-flow-vu-mit-babymaske/
Дано нацелих линковете, че през телефона пиша.
Аз не знам това да се изписва за обикновени нужди. Това тук се изписва за асматици при вас не знам ка така си го изписват…

# 558
Това е просто средство за прилагане на лекарство, все едно да кажеш че инхалатора е само за астматици. Просто не е популярно тук

# 559
  • София
Не го казвам аз, а лекар пулмолог. Ако е можело до сега да ми го е изписала. Не сме били при един пулмолог. Плюс това инхалатора не е само за вентолин и пулмикорт.

# 560
А инхалатора някой изписвал ли ви го е, че очаквате ви изпишат и камерата? Тя и камерата не е само за вентолин и пулмикорт Simple Smile

Инхалаторите са популярни при нас, всеки втори има в дома си, затова и изписват лекарствените препарите в подходящия вид за приложение с инхалатор. Ако кажете, че имате такава камера веднага ще ви предпишат правилната форма за приложение с камера.

# 561
  • София
Пита ли са ме инхалатор имам ли, а не помпата.
Помпата за първи път и я приложиха като правихме спирометрията.
Камерата може да отидеш и да си купиш ей така ли?

# 562
Разбира се, както казах тя е просто средство за приложение на лекарствен препарат, също като инхалатора - https://www.emag.bg/inhalator-philips-respironics-optichamber-di … bbm/pd/D72CS4BBM/

# 563
  • София
Благодаря, ще питам лекар ако стигнем до там.
Лично моето дете подивя след такова нещо и дозата в него и не беше приятно.

# 564
Често срещан страничен ефект на вентолина, без значение начина му на приложение. Когато е в инхалатор може да се смекчи идея, заради разреждането с физ разтвор - прилага се същото количество активно вещество, но в разредена субстанция за по дълъг период от време (камерата отнема 10секунди, инхалатора 5-10 мин според зависи).

# 565
  • София
Не се получава така през инхалатор и не съм разреждала, защото тя прави пристъпи… Хем и през нощта сме ставали. Слава богу тоя ефект при нея го няма там, защото иначе ще се гоним по нощите. Може и само при моето дете да има такъв ефект не знам…

# 566
С CRP 82 беше моето, след 2 дни и половина - 12. Аз и тогава писах, че на ум бях събрала багажа за болницата, но педиатърката каза, че няма какво да правим в болница и да си ходим вкъщи без нищо. Имахме само сироп за гърлото и виброцил за носа.
За съжаление ние не успяхме да съберем урина тази сутрин и утре ще носим. Не обичам в понеделник да ходим до лабораторията на Токуда, адско е, ама какво да се прави. Иначе детето вчера вдигна до 37.7, свали и повече не в вдигало, жизнено, яде, малко хърка носа ОТНОВО след 7 дни моксифлоксан, но никакви други признаци. Да е било нещо еднодневно? Има ли такова нещо “еднодневен вирус”?  Егати чудото.

# 567
Ох, дано е било нещо кратковременно. Моксифлоксана 7 дни, не пречи след него нещо вирусно да дойде.
Иначе и моят с 90 црп и 32 левкоцити 😵 не го взеха в болницата. Лекувахме с АБ вкъщи. Но да ви кажа, не му личеше да е чак толкова зле. Видимо болен, но 90 црп не бих казала. След 2 дни го тествахме пак и беше 60 црп-то. За сравнение аз с 90 црп и гнойна ангина бях на смъртния одър 3 дни, защото АБ не подейства и се наложи смяна.
А преди това с 50 црп влезе в болница, но беше с мн висока температура и обезводняване. Така че си зависи случая и състоянието.
Мерси за разясненията за инхалациите, все пак се надявам да не се стигне до там. Много ми е странно през нощта лаеше, сутринта "лайваше" само в края на крашлицата, сега вече не. Даже май му е влажна. След малко отиваме на преглед.

# 568
I.R ако искаш да си го направиш по-лесно за теб и детето..иначе не е само за асматици. Това е практично уредче за да не се стресира човек, а и майката. Просто е много удобно както казва Muppa.
В началото когато не се знаеше какво ще е при детето, да е било на 4 год му изписа лекаря инхалатор (струваше към 200 евро, но здравната каса го пое). Опитах да инхалирам вентолин на сироп с физиологичен разтвор. Пълна трагедия, това дете като пощуря, направо се побърка. А никакъв ефект върху кашлицата. Лекаря изписа това уредче и се родихме. Даже директно без маската на 4 год вече го ползваше. Просто тряба да се научи да вдишва и издишва дълбоко детето, то има едно като езиче и то движи ли се значи инхалира правилно.
Инхалатора за 200 евро стоя години неизползван и го продадох в България.
Моето сега е на 13 год и може да инхалира и вече директно с помпичката, но вкъщи винаги с накрайник. Даже при по-тежка кашлица го е носел в училище и се е крил в тоалетната защото се притеснява с този накрайник да не му се смеят, но така е по-ефективно.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 14:28 от Рейна

# 569
  • shumen
Frozen,пиши после какво е казал лекаря.
Такъв накрайник в БГ не съм виждала да изписват и аз.

Общи условия

Активация на акаунт