Боледуването на децата ни - тема 94

• 8 786
  • 603
  •   7
Отговори
# 540
Не знам със сигурност дали може, но проверете с болница Здравето.

# 541
  • София
Задължително ли е инхалацията с Пулмикорт да е с маската? Възможно ли е да се прави и през устата?
Питам понеже ние само с физиологичен, хипертоничен разтвор или изоиал сме правили, като когато не иска маската му я правя с другия накрайник. В случая обаче ако трябва да правя с истинско лекарство, ще трябва да вдиша колкото се може повече лекарство.. 🙄🔫
Аз по едно време я правех без маска, защото не искаше да я слага. Само гледам дупката където излиза да е под носа ѝ и да вдишва.
Иначе след това миеш лицето и зъбите задължително. Иначе ще си заминат…

# 542
Мисля, че в Здравето може венозно да вливат аб, без да стои там детето. Питайте.

За Пулмикорт - винаги с маска лично съм правила.

# 543
Рейна май беше писала, че освен зъбите, е добре да се измият и очите, направо цялото лице след инхалация с Пулмикорт. Аз не бих правила инхалации с Вентолин без да са ни назначени от лекар. Все пак, мисля да взема да ни се намира. Имаме рецепта отпреди 2 седмици някъде, та ще се възползвам.

Със самозначени инхалации с Пулмикорт също ме беше страх, но в един момент се пречупих. Вече гледам да изчакам де.

Хоуп, не мисля, че е изпуснато детето... Помня случая на Дорс, където с много високо ЦРП лекарката им не беше изписала АБ и действително след това беше спаднало и детето се оправи. При вас може да е била подобна ситуацията и да не е имало нужда от АБ, но се иска бая смелост и голямо доверие в лекаря. Дорсче, колко беше ЦРП-то при вас?

# 544
  • София
Вентолина няма отношение към ларингита. Той е по-скоро за белият дроб.
Не ти трябва рецепта нито за Вентолин нито за Пулмикорт вече. Те и за Тамифлу не ми искаха, но я показах.

# 545
  • shumen
Ваня,беше ми минало и от онзи ден пак се започна.Днес прокашлям сухо,гърлото ми дращи,кихам и херпес ми излезе на горната устна.
Хоуп,леле,ужас.Много бързо се е развило всичко.Да не би да не е била доизлекувана и да я е повторило?
Фроузън,аз и без маска съм правила.
Емилия,как е детето?

# 546
Големия ми син почти 2години дишаше Пулмикорт с паузи,прави ли сме и с маска и без,гледах просто да го вдишва.За лечение в болница,,ние в малкия град педиатърката според състоянието но детето и но майката предлага в болница ли да е или да се слага абокат и сестрата и бие инжекциите сутрин и вечер,лежала съм и в болница и вкъщи 2пъти се наложи и на двамата да са с абокат,лично предпочитам болницата,ставането сутрин,студенота време,постоянното мислене за абоката дали се е запушил, не знам в повече ми идва.

# 547
Задължително ли е инхалацията с Пулмикорт да е с маската? Възможно ли е да се прави и през устата?
Питам понеже ние само с физиологичен, хипертоничен разтвор или изоиал сме правили, като когато не иска маската му я правя с другия накрайник. В случая обаче ако трябва да правя с истинско лекарство, ще трябва да вдиша колкото се може повече лекарство.. 🙄🔫
Ти виж какво ще ти каже лекарят. Може и въобще да не е ларингит. Моето малкото е имало такава лаеща кашлица два пъти и то само през ноща. Давала съм едно хомеопатично.
А за маската моят лекар казва, че отива всичко по цялото лице и очи и не е полезно, ако се наложи то гледай да е през устата. Има предпорагам като при нас накрайници и на спрей.
Хоуп грип ли е? И аз не мисля, че е изтървано детето.
Моето е вече по-добре, последно в петък през ноща имаше температура. Лекарят каза, че няма карантита, така че утре отива на градина.
А мен ме гъделичка ужасно небцето, явно спя с отворена уста, имам секрети.

# 548
И вентолин и пулмикорт правим без маска, със затворена уста, т.е. дишане само през носа, за да не съсипва зъбите и с очила за плуване, за да пазим очите. След инхалация мием лицето. Като цяло кашля по-малко, но има моменти на голямо закашляне и се чува и отхрачване. Тези моменти вече не са след вентолина. Не знам голко дни да продължим вентолина и ердомеда. Много неясно го каза доктора и не уточни...

# 549
Сега да не звуча назидателно, но няма как да не го напиша...Мисля, че нищо не правите..Не се инхалира така, кой ви го каза/показа това? Тези лекарства трябва да влезнат директно в бронхиите. Ако сте ги правили така и преди болницата явно нищо не сте правили.
Моето дете ходи дори на обучение за асматици, задължително дълбоко вдишване и издишване преди да инхалира детето. Затова и с накрайник е най-добре, дълбоко бавно вдишване и броиш до 9-10 вдишвания, отива директно в дихателните пътища. Няма ли някой, който да ви покаже как да инхалира детето?

# 550
  • София
Аз се чудя как го правите с тия накрайници при положение, че детето му е бомба носа и не може да диша, а кашля през устата?
С маска ок ама с накрайник ако през носа не може да се диша не ми се вижда възможно.
Масово с маски се прави тук. До колкото знам и Вентолина и Пулмикорта уж влияели и на носа и затова с маска са ни карали нас.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 11:58 от I.R.

# 551
Не е грип, направих 3 теста, 2 от които в лаборатория и са отрицателни. Иначе още след вчерашната вливка има драстично подобрение.
Чела съм за детето с високо ЦРП, което беше спаднало без намеса. Аз не мога да седя така и да чакам, докато тя реве, че и е лошо, не може да стане от леглото и видимо има влошаване на състоянието. Може би ако поне беше задържала същото състояние, щях да се замисля. В изследванията имаше и други отклонения, много високи гранулоцити, лимфоцити и левкоцити също много извън референтните стойности.

# 552
Личната някога ни каза без маска, но друго не ни е казвано до сега.

# 553
Рейна ти правиш с помпа/туба, а другите правят с инхалатор. Тук помпи дават само на деца на терапия, не са много разпространени незнайно защо, когато е толкова по лесно с тях.

Когато се прави с инхалация, за по-малки деца се прави с маска. Накрайниците през устата са за по-големи, когато вече могат хубаво да вдишат. И в двата случая лице и уста се мият хубаво - кортикостероидите трябва да се изплакнат, за да не направят поразия по лице, зъби, уста. Важно е да се диша дълбоко и спокойно и в двата случая.

При ларингит вентолин не се прави, едно че няма смисъл, второ че може да влоши кашлицата. Включително мисля Рейна беше споделяла за такъв случай. Вентолинова кашлица го наричат. Дозировката на пулмикорта е различна спрямо историята на детето. Ако често прави тежки пристъпи, силна неспираща кашлица, 2мл са ок. При деца на които това е първо боледуване, не е толкова усложнено заболяването, се почва с по-ниска доза. Преценява се спрямо случая. Вентолина е на килограми.

# 554
https://aerochamber.at/aerochamber-fuer-kinder/
Ето, намерете си такова според възрастта и настоявайте за рецета за спрей, стига сте се мъчили с тези маски, физиологични разтвори и тнт..отива директо в бронхиите и се прави за 10 секунди. Препарата остава вътре в това контейнерче и при кашлица го махаш от детето, изкашля се и продължаваш. Често се е налагало по две впръсквания, махаш го от устата, впръскваш пак и пак на устата. Ако е от стеснение на бронхиите кашлицата се разрежда веднага, често спира веднага. Действието на вентолина е около 3-4 часа, започва отхрачване..с този накрайник може и кортизон на спрей.
за деца над 5 год
https://aerochamber.at/aerochamber-plus-flow-vu-mundstueck-kidz/
за деца от 1 до 5 год
https://aerochamber.at/aerochamber-plus-flow-vu-Mit-Kindermaske/
за бебета до 18 месеца
https://aerochamber.at/aerochamber-plus-flow-vu-mit-babymaske/
Дано нацелих линковете, че през телефона пиша.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 12:27 от Рейна

Общи условия

Активация на акаунт