Боледуването на децата ни - тема 94

• 8 819
  • 607
  •   5
Отговори
# 525
Дани, не ти ли беше минало?
И Пулмикорт и Вентолин могат да си напрарят, за да успокои кашлицата. Фроузън как сте днес?

# 526
Моята дъщеря ( с температура от четвъртък) вече е  на венозен АБ. Уж нищо и нямаше, само температура, повръщането беше спряло, и вчера се събужда като парцал, реве че и е лошо, повърна пак 5-6 пъти за 2 часа. Педиатърката ни беше назначила изследвания да пуснем вчера сутринта, едвам отидохме до лабораторията, там естествено пак повърна. Гранолуцитите в небето, ЦРП 100. Решихме да не рискуваме с АБ през устата с това повръщане.
Какво стана този месец, не знам... Отдавна не бяхме влизали в такъв омагьосан кръг.

# 527
Детето преди да легне си поизгуби гласа. После видях че има 37.8 температура. Леко подкашляше, очаквах го, хремата също му се увеличи. Обаче с такава лаеща кашлица се събуди, сигурна съм го че боли като кашля. Звучи ужасно, но пак заспа... Сетих се да спра климатика и да отворя да влезе студен въздух. Не направи пристъп, но звучеше много зле. Та понеже знам че си е опасно... чудя се като станем дали да не го водя на спешен кабинет.. Пулмикорт ли да му правя, самоназначен . Въобще нямам опит с никакви кашлици, нито с лекарството. До момента не е кашлял така... Ще се побъркам 😭😭😭
Нали и аз съм болна, очаквах подобно развитие и през деня му направих 2 инхалации с физ.разтвор и му дадох ериус преди сън. Аз усещам напрежение в гръдната кост, но не кашлям като него, а само сухо и постоянно. Леко съм изплашена, усещам че и кръвното ми скочи..  как ще доизкараме нощта не зная.

За ларингит: пулмикорт, калциев глюконат, витамин Ц, ериус и може хомеожен/хомеовокс.

Хоуп скорошно оздравяване! 😕😕😕

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 09:05 от toni1189

# 528
Леле, Хоуп, съжалявам...От четвъртък досега е много кратко време, как пък се е развило толкова бързо Sad В болница ли сте?

Фроузън, добре си отворила прозореца да влезе студен въздух. Следващата кашлица може да я снимаш на видео, аз закривам камерата, така че да хвана само звук. Може да пуснеш тук после. Полезно е при преглед, когато детето най-вероятно няма да се изкашля, да покажеш на лекаря. Иначе да, в такъв случай инхалации с Пулмикорт.

# 529
Аз правя Пулмикорт о Вентолин, въпреки че при ларингитна кашлица винаги лекарите ни казват само Пулмикорт. Просто при малкия само Пулмикорт никога не успява да успокои и овлажни.
Хоуп, дано се оправи бързо.

# 530
Какво давате за да "пресечете "разболяването ? В петък след градините детето се оплака,че го боли ушенцето. От вчера пък усещам, че нослето се опитва да протече,постоянно подсмърча по мъничко. Не спа спокойно,но няма други оплаквания.

# 531
Барбалена, мъжът ми твърди, че сме я "изтървали" понеже сме пуснали изследвания чак на 3-ти ден. А и аз, и педиатърката решихме да изчакаме 3 дни, да видим какво положението и тогава да я боцкаме, за да има реални резултати. Просто наистина много бързо се развиха нещата, въпреки температурата беше в добро общо състояние. Не сме в болница, водя я в една частна детска клиника само да и вливат системите и антибиотика, не ми се лежи затворена 5 дни някъде..

# 532
  • София
Напротив, детето не е изтървано. Някой и на 5-тия пускат Simple Smile Просто нещата са се развили скорострелно.
Frozen За мен това си е чист ларингит. При моето дете без антибитик не е минавало.
Иначе другите са ти казали какво да правиш - така е

# 533
Понякога просто не пресичам заболяването,защото после се връща тройно поне при нас.Просто подпомагам витамин с,чайчета,крачетата в топла вода.Бързо оздравяване на всички.
Емилия как сте?

# 534
Благодаря ви! То хубаво пулмикорт и вентолин ама като нямаме такива неща у дома. Никога не са изписвани. Нищо не знам за тях, само каквото сте писали тук и ако съм чула някъде нещо. Успях да му запиша час за следобед при частен педиатър.
От както сме станали (1ч) се е изкашлял 2 3 пъти, но пак с този ужасен звук. Аз също съм кашляла така и си спомням че боли и е много гадно. Като се изкашля каза че го е заболяло на гърлото, иначе като преглъща казва че не го боли 😪 Не че мога да му имам пълно доверие. Скоро навършва 4г. В настроение е поне и няма температура уж.

Хоуп.. дано бързо се оправи детенцето. Вече по-добре ли е след венозния?
Измъчиха ни се децата.

# 535
Какво давате за да "пресечете "разболяването ? В петък след градините детето се оплака,че го боли ушенцето. От вчера пък усещам, че нослето се опитва да протече,постоянно подсмърча по мъничко. Не спа спокойно,но няма други оплаквания.

Не помня с някакви средства да съм успяла да пресека заболяване. Или се разболява или не, просто започвам да лекувам симптомите като се появят..

# 536
При лаеща, ларингитна кашлица винаги са ни изписвали и по-късно съм самоназначавала Пулмикорт и често Ериус. Дава резултат. Когато детето беше под 2 г., първите пъти казваха Пулмикорт да се инхалира така: 1 мл лекарство и 1 мл солен разтвор. По-късно са ни казвали първия ден инхалация 2 пъти ма ден с по 2 мл. Ефект има още след първия ден при нас. След инхалация се мият зъбите задължително, че лекарството може да доведе до кариес.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 10:09 от So close

# 537
  • София
Вентолина е на килограми, Пулмикорта в такива сшучаи директно цялото изсипвам аз и не разреждам. При ларингит Пулмикорт обаче само са изписвали. Сутрин и вечер една ампула без да се разрежда така май 2-3 дена и после почва да се разрежда с по 1 мл физиологичен.
Кациев глюконат ама на ампули взимам аз( другото е чиста боза и не помага).

# 538
Задължително ли е инхалацията с Пулмикорт да е с маската? Възможно ли е да се прави и през устата?
Питам понеже ние само с физиологичен, хипертоничен разтвор или изоиал сме правили, като когато не иска маската му я правя с другия накрайник. В случая обаче ако трябва да правя с истинско лекарство, ще трябва да вдиша колкото се може повече лекарство.. 🙄🔫

# 539
Къде водите детето само за вливания на антибиотик или система, без прием? Тук в София на две места са ми отказвали такива схеми, трябвало да сме в болницата, където и за мен и за децата е ад. Подобна схема само в провинцията, където се познаваме, са ми давали като вариант, и то в едната болница. В другата също бяха категорични, че трябва да лежим там.

Общи условия

Активация на акаунт