Боледуването на децата ни - тема 94

• 3 515
  • 224
  •   5
Отговори
# 195
Честно казано венозната кръв за антитела ще е абсолютно последното, което бих направила. Децата са ваксинирани, имат антитела. Да, покачването би означавало прекарана инфекция, но дори така нищо не може да се направи, само си чака. Лошото на такъв тип изследвания е, че са много целенасочени, може да е паракоклюш, може да е друга чума, за съжаление и ние и лекарите правим догатки.

# 196
Ваня ние сме във вашето положение,от 2 декември кашля,на градина не е ходило.
Изследвания всичко в норма,пи антибиотик миналата седмица и намаля кашлицата на 9 ден чак,но от време на време пак се чува.
Изолира се Streptococcus pneumoniae,в носа само не в гърлото, сополи напред не е имала.
Но пуснах и изследвания за коклюш кръвни бяха в долна граница но според мен беше рано и не са успели да се образуват достатъчно антитела,не знам.
Другата седмица ще пусна още едни изследвания и ще си платя пак за коклюш вече със сигурност трябва да са се покачили антителата ако е било това,защото такава безобразно дълга кашлица неповлияваща се от нищо не съм виждала.....

Надявам се да не се повтори никога.

Същото нещо, от началото на декември, същата бактерия, сополи назад и ужасна кашлица. С капки се оправи.

# 197
  • shumen
Ваня,венозна кръв на дете е последното,което бих направила.Тя как е днес?
Frozen,моя активира ли се Стрептокок Пневмония прави бронхити и пневмонии.Ние сме я лекували с АБ Зетрум през устата.
Емилия,как сте?
Хоуп,а Вие?
Аз да не казвам голяма дума сме добре.Детето ще си доизпие АБ, а сиропа му спрях на своя глава и спря да кашля.Само дето ръката го мъчи сега.Аз вчера и тая сутрин доста кихам,но днес ухото не ме боли поне засега.

# 198
  • София
На контролен бях днес. Показах диска със снимката и се оказва, че не са я разчели правилно! С бронхит съм си🙄🤣

# 199
На контролен бях днес. Показах диска със снимката и се оказва, че не са я разчели правилно! С бронхит съм си🙄🤣

😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Поне не е пневмония....
Иначе как се чувстваш?

# 200
  • София
Да, просто реших, че тия дето разчитат ще си свършат работата ама уви.
По-добре съм ама си продължавам лечението и така.
Ако не беше отворила диска щеше да ми спре  инхалациите и да се върна назад вероятно.

# 201
  • shumen
I.R.аз затова на рентгенолозите нямам доверие.При детето така веднъж казаха,че няма нищо,а пулмоложката като я отвори и се видя,че е с бронхеолит.Добре,че не ти е спряла инхалациите доки и да се върнеш назад.

# 202
Ние сме добре, детето свърши антибиотика.Влачат обаче някакви сополи и двете, вече 2 седмици. На моменти са прозрачни, вчера навън в студа обаче си бяха жълти. И другата седмица ще ги оставя в къщи, че тогава уж го дават пика на грипа.

# 203
Нали знаете, че понякога странната кашлица е причинена и от микоплазма? Може да се провери с кръвен тест. Просто казвам, ако не сте проверили.

# 204
  • София
А това пък какво е? Бактерия или вирус?

# 205
Бактерия е. Има и антигенни тестове, но кръвен най-добре.

# 206
Тук има информация, не знам дали е разрешено да се споделят линкове: https://www.puls.bg/aktualno-c-6/mikoplazmena-infektsiia-mozhe-d … padnalost-n-50233

# 207
На моето носния секрет е с масово бактерия Streptococcus pneumoniae, пише в коментар “колонизация”, обаче на азитромицин е резистентна… следобяд ще звъня на педиатъра да сменяме капките, явно няма да стане с Азитер. Някой да се е сблъсквал с това чудо и как сте лекували? Иначе откакто слагам Азитер секретът намаля, но си го има, и на цвят си е жълтеникав, и си е запушен носа.

# 208
Както писах по-нагоре, а и преди. Тази бактерия 4 поредни месеци излиза при моето дете. С АБ капки по антибиограмата борим. С промивки...

# 209
  • София
Ай стига бе и към това ли е резистентно вече…. Моксифлоксан няма ли в антибиотиците?

Общи условия

Активация на акаунт