Боледуването на децата ни - тема 94

• 3 896
  • 254
  •   3
Отговори
# 240
Mona11, ако мъжът ти е доказано с грип, не чакай! Веднага давай на децата, болниците са пълни и протича тежко, както виждаш и в темата. Не знан защо някой би рискувал, ако има начин за профилактика.

# 241
7 дни Моксифлоксан за моето. Ако щете вярвайте вчера сме сложили два пъти - тази сутрин носът е сух 😳 а вече цяла седмица беше сопол до брадичката. Продължаваме и се надявам да преминава без други екстри.
В класа на голямото има дете с варицела. Тя е ваксинирана, но малкото ОТНОВО не е, щяхме да слагаме в началото на седмицата и за пореден път отменихме. Та сега пак съм на тръни. Адски ми писна!

# 242
Моите деца направиха 6 г. тази седмица и трябва да им се слага ваксина ( не знам коя). Чудя се колко време след грипа трябва да изчакам, за да я сложим? Според педиатърката 10 дни са достатъчни. Другата седмица също ще ги задържа вкъщи и ако не обявят някоя грипна епидемия се чудя дали четвъртък-петък да не ги заведа..

# 243
  • shumen
The doors,с 7 дни Моксифлоксан не знам дали ще изтребите бактерията.Аз АБ капки слагам поне 10 дни.
Хоуп,аз бих изчакала.В това грипаво време не бих слагала.
Ваня,как е голямата?

# 244
Моите деца направиха 6 г. тази седмица и трябва да им се слага ваксина ( не знам коя). Чудя се колко време след грипа трябва да изчакам, за да я сложим? Според педиатърката 10 дни са достатъчни. Другата седмица също ще ги задържа вкъщи и ако не обявят някоя грипна епидемия се чудя дали четвъртък-петък да не ги заведа..
10тина дни и бих я сложила аз лично.

# 245
  • София
Hope, аз бих позачакала да мине малко повече време, да се възстанови хубаво организма, иначе на нас за МПР, където е тежка и жива ваксина ми казаха да има поне 10 дни напълно здрав.Така че за тази на 6 години , 7 дни биха били напълно достатъчно , но имай предвид, че организма си е изтощен от такова сериозно боледуване.

# 246
Имате цяла година да я сложите, та не е нужен излишен стрес, все ще се сложи.

# 247
  • София
Аз 10 дни след грип не виждам как човек би могъл напълно да се възстанови. Бих изчакала със сигурност.

# 248
Да, добре е да се изчака, няма никаква спешност.
Няма много оплаквания от ряпата, пие сиропа. От вчера пак е на пулмикорт, тя самата не издържа вече на тази кашлица, корем я заболява. Но когато е на пулмикорт има отхрачване, когато е без него, няма.

# 249
Всеки си знае детето, но аз не бих чакала излишно, защото моето дете много често боледува и като хвана прозорец да е здраво гледам да действам, защото като отложа и пак има шанс да се разболее.

# 250
  • shumen
Да,добре е да се изчака.Има време да се сложи.Аз лично в това грипаво време не бих слагала ваксина.
Ваня,може и храчка да я дразни и затова да кашля.
Моя му спрях сиропа и спря да кашля.Явно той го е разкашлял.Днес и от ръката не се е оплакал,но и си е вкъщи и не я натоварва.
Аз и днес кихам доста.

# 251
Ваксините да не са танкове които мачкат организма? Има дори на упътването, че леко повишена телесна температура не е причина да сеотменя ваксина. Даже обратното, ваксините могат да тренират имунната система и да има по-малко разболявания (според моят педиатър с над 35 годишна практика).
Детето с пулмикорта, напълно е възможно от толкова инхалации и от него да кашля. Моят педиатър не харесва пулмикорт. Изписва кортизон на спрей, а и детето е голямо. Може и салбутамол да му трябва за 10 дни.

# 252
Да, добре е да се изчака, няма никаква спешност.
Няма много оплаквания от ряпата, пие сиропа. От вчера пак е на пулмикорт, тя самата не издържа вече на тази кашлица, корем я заболява. Но когато е на пулмикорт има отхрачване, когато е без него, няма.

Ваня аз бих продължила Пулмикирта, ако има облекчение след него.

Моето дете още се накашля. Събира храчка и кашля. Така 3-4 пъти дневно. Има нещо остатъчно отзад в носът. В понеделник ще пускам гърлен секрет.....Не мога да го задържа крайно здрав и неупотребяващ медикаменти за прословутото изследване, назначено от имунолога. Направо...

# 253
  • shumen
Ваня,и аз бих продължила Пулмикорта,ако от  него има облекчение.
Емилия,ако имаш възможност го спри от градина,за да е напълно здрав за изследването.

# 254
Моето дете на 04.11 стана на 6, ваксината я сложихме на 10.12 😬 така че споко, имате цяла година Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт