Боледуването на децата ни - тема 94

• 6 081
  • 391
  •   4
Отговори
# 330
А като не водите на лекар в началото на болестта как отсъствате от работа?
Аз го водя на първия ден, защото имам нужда от болничен, бележка от ДГ и тн. Личния не издава без да идеш на място. Като цяло не я посещавам и не ни познава мн мн. Ходим при педиатър.

# 331
При мен е достатъчно да се обадя на педиатъра. Питат ме за колко дни, естествено водя на лекар по преценка.
Моето дете легна с 38,8°, не дадох нищо защото каза, че нищо не го боли. Спа спокойно, сега е с 38,1°, но кашля влажно от време на време. Нямам тестове и може би няма да намеря следобяд като излезна, надявам се не е грип.

# 332
  • София
Дано да не е

# 333
  • shumen
Frozen,имам на разположение баба,която е пенсионер.Ако не е толкова зле го оставям на нея.Моя е вече голям и може и сам да го оставя,но още сякаш му нямам това доверие,че ще сам ще пие лекарства.За бележка се обаждам на педи и ми я издава със задна дата.
Болните как са?
Ние сме добре.Аз сякаш от тия таблетки Аста 15 взех да отхрачвам и вадя чудеса сутрин.

# 334
Когато детето боледува, опитвам да работя от вкъщи (не пускам отпуск) или пускам някой и друг ден платен отпуск. За първи път взех болничен миналата седмица заради ангината. Просто не си изразходвам годишния отпуск и понякога го ползвам за дните на боледуване...

danaeka, радвам се, че имаш подобрение, когато отхрачиш хубаво, съвсем ще се преродиш.

Рейна, звучи ми като грип, но дано не е това. След като само е свалило детето, може би се бори добре.

# 335
Утре сме на пулмолог пие. Последния вариант е да я хоспитализират, за да разберат какво се случва, но за съжаление и тази карта вече е на масата.

# 336
  • shumen
So close,то  20 дни отпуск доникъде не стигат.Аз затова вземам и болнични.Първите години като ходихме на Трявна не знаех,че може да се водиш в болницата и да ползваш болнични и си пусках отпуска и от тия 20 дни половината отиваха.После като разбрах започнахме да ходим и да ползвам болнични.
Ваня,дано пулмолога разбере откъде е тая кашлица и не се наложи хоспитализация.Да не би пък да е астма или някаква бактерия.Моя и с кашлица само е бил с бактерия в гърлото.Тя как се чувства иначе?

# 337
Има някакви дребни неща, които ми правят впечатление. Изморена е, предпочита почивката, главоболие има понякога...

# 338
Моя малкия пак кашля днес,започна след ставане суха,после докато отхрачи,или се овлажни.Не мога да почна работа защото няма кой да ги гледа,големия вече 10 се оправя сам що горе долу,шапка ви свалям мами хем работа,деца и къщна работа,плюс това и си боледуват,мен ме чакат да се върна на работа,ама не зная кога..Звъннах в Каспела,д-р Диба преглеждал всеки ден от 8:30 до 15ч всеки ден,чудя се петък да ходим,какво е това чудо,този сопол,тади кашлица.

# 339
Само сутрин ли кашля? Бих записала час и бих наблюдавала. Ако е само сутрин след ставане, и ако спи спокойно, при моите деца поне е добър знак.

# 340
  • shumen
Ваня,и моя все е изморен.Явно и защото е края на срока,при моя и матури предстоят и взе да прегрява.С тия симптоми при твоята може и астма да е.Дано не е все пак.
Yezlem,да не е бронхит или пневмония при твоето дете?Ако не вдига Т значи АБ действа.Остатъчна кашлица педи ми е казвала,че може дълго да се влачи.
За работа аз съм казвала няма как да стоя вкъщи.Гледам си го сама.Майка ми много помага сега.Баща ми,лека му пръст,докато беше жив също.Няма да забравя една вечер аз 2 смяна,детето е било 1-2 клас.Прибира се от училище,нищо му няма и вечерта ще лягат това дете писва от болки в корема и те какво да го правят веднага мислят за апендесит беж на спешен.И посред нощите,и през деня,за да мога аз да поспя поне малко при тях са го вземали.Не,че като е болен мен ми е спокойно да спя.

# 341
Само сутрин ли кашля? Бих записала час и бих наблюдавала. Ако е само сутрин след ставане, и ако спи спокойно, при моите деца поне е добър знак.
Да по принцип е така,но тово продължава рече 40дена на фона на един изпит антибиотик,друг който в момента пие,капки за нос,чисти гърси по снимка уж,е почти всяка седмица прегред от педиатър.И да много рядко да не може да спи,сега спи с отворена уста,единстветата разлика е че неделя вечерта му направих инхалация с Пулмикорт и вчера не кашляше,тази сутрин пак буха,направих му да видим,до края на седмицата ще направя сутрин и вечер.Мерси
Утре сме на пулмолог пие. Последния вариант е да я хоспитализират, за да разберат какво се случва, но за съжаление и тази карта вече е на масата.
Изобщо не се замислай,влезни ако ти предложат,да направят нужните тестове,и да я видят,да се види края на това чудо.Стискам палци да свърши и това при вас.От къде сте иначе,аз съм нова и много не съм запозната от къде сте.

# 342
Температурата беше спаднала на 37,4°, аз това не го броя, но после се покачи пак на 38° и вече цял ден си е така.
Ходих до аптеката да взема лекарствата на голямото за хипосензибилизацията. Може да има минуси тук в здравната система, но има и плюсове. Понеже ги нямаше и ми дадоха касов бон с който да ги взема по-късно и видях колко струват.
Лекарят ми беше казал, че е скъпа терапия. За трите години здравната каса ще плати 15 000€. Надявам се има ефект.

# 343
  • София
Нямам никаква идея как издържат. Мен главата ми с такава температура се пръскаше цяла седмица….

# 344
Нямам никаква идея как издържат. Мен главата ми с такава температура се пръскаше цяла седмица….

Моето дете с такава Т лежи и е с главоболие.

Общи условия

Активация на акаунт