Боледуването на децата ни - тема 94

• 7 656
  • 503
  •   2
Отговори
# 435
  • София
Добре де нищо ли не откриват? Странна работа…

# 436
81 сатурация?Това сериозно ли?
Нали под 90 е критично.Скенер на дроба кога ще е?Антителата излезнаха ли?

# 437
Абсолютно никой не се впечатли от сатурацията...само аз. Излезе само IgE total и е в норма, та не е алергия. Другите неща ги чакаме. За скенер нищо не казват, уж щяха да правят. Интересно сега след вентолина нищо...нито трепри, нито кашля. Пулмолога я преслуша преди малко, каза, че дишането е отпушено, вчера било слабо, а за треперенето ми каза, че и аз да дишам вентолин и аз ще се разтреперя. Дозата и вентолин е 0.45 мл, а вкъщи правихме 0.2. И пулмикорта е 2 мл.

# 438
Попривиква организма към него и в един момент спират страничните ефекти. И при нас е така като го ползваме по често. Аз и преди време ти бях казала, че ми се струват малко инхалациите, на 3 годишния ми син 13кг правя по 0.2, 0.25 в острите фази по 4-5 инхалации на ден. Ще ви оправят бързо там, още ден-два и вече ще видиш осезаем ефект 🤞 толкова често се разписвам, само защото ви мисля и аз и току вляза да видя писала ли си.

# 439
  • София
Абсолютно никой не се впечатли от сатурацията...само аз. Излезе само IgE total и е в норма, та не е алергия. Другите неща ги чакаме. За скенер нищо не казват, уж щяха да правят. Интересно сега след вентолина нищо...нито трепри, нито кашля. Пулмолога я преслуша преди малко, каза, че дишането е отпушено, вчера било слабо, а за треперенето ми каза, че и аз да дишам вентолин и аз ще се разтреперя. Дозата и вентолин е 0.45 мл, а вкъщи правихме 0.2. И пулмикорта е 2 мл.
И аз на 0.45 се разтреперих. Сложиха ми я на 0.40 и спрях. Според лекарката се трепери ако е висока дозата

# 440
Пулмолога обясни, че се привиква, но ще слагат малко повече физ. Сега след вечерния вентолин нищо и нямаше, нито треперене, нито зверска кашлица.
Аз бях сазвала, че като бременна пиех с шепите вентолин. Не съм имала никакви дихателни проблеми, изписвахо ми го, за да отпуска гладката мускулатура и да намалява контракциите. Честно казано не помня да ми е влияел някак, и контракциите не намаляваше сякаш.
Пулмолога мина пак да я чуе след вентолина, каза че е ок. Можело и без ссенер да се мине. Едната докторка настоява, той се дърпа.

# 441
Настоявай и ти според мене,да си мине и това и без това сте там.

# 442
  • София
Ако не мине какво ще им е заключението? Не може да живее на вентолин без да знаят какво става…

# 443
Ваня според мен също настоявайте за скенер.
За да сте по-спокойни.
Бързо оздравяване.

# 444
Това изследване не може да е реално, дете със сатурация 81% би следвало буквално да е в безсъзнание и в интензивно. Нещо не е ок. Дядо ми с 86% беше в реанимация няколко дни. С напръстник ли го следят? Най-вероятно не е поставен добре. Преди време моето кашляше брутално и бяхме в Токуда в дежурния кабинет на преглед. Лекарката сложи на пръстчето да измери, но явно не го сложи добре и то показа 89% и на мен очите щяха да ми изскочат от орбитите, тя го намести и си показа 98.

# 445
Това изследване не може да е реално, дете със сатурация 81% би следвало буквално да е в безсъзнание и в интензивно. Нещо не е ок. Дядо ми с 86% беше в реанимация няколко дни. С напръстник ли го следят? Най-вероятно не е поставен добре. Преди време моето кашляше брутално и бяхме в Токуда в дежурния кабинет на преглед. Лекарката сложи на пръстчето да измери, но явно не го сложи добре и то показа 89% и на мен очите щяха да ми изскочат от орбитите, тя го намести и си показа 98.
Съгласна съм и аз,затова се шашнах като прочетох.Нещо не е наред.Настоявай за повече изследвания.

# 446
На сатурация 86 е за интензивно, ще има видимо задъхване, тираж и прочие. Виждала съм с очите си сина ми в почти такова състояние и пак не беше такава сатурацията. Явно не е мерена с оксиметър, а с друго устройство, което показва такава стойност.
Направете всички нужни изследвания и дано скоро да нямате поводи за грижи и притеснения!

# 447
Щом след вентолина не кашля е била с пристъп. Хич не се плаши от това треперене.
Абсолютно ако можеш да не правите скенер, въобще отказвай го.

# 448
  • shumen
Ваня,и мен ми се струва,че сатурацията е ниска и нещо е объркано.Моя като са му я мерили е била все 98.Щом след Вентолин е била добре си е била с пристъп.
Рейна,Вентолин никои не му е изписвал.При нужда има изписан Флексотид.Сега се сещам,че като сме лежали в болницата с пневмониите също му са правени инхалации с Вентолин и Пулмикорт.
Хоуп,дано не е грип при твоята.
Емилия,как е детето?Ходихте ли на лекар?

# 449
От понеделник сме си вкъщи и всичко вървеше ок с възстановяването като не кашля и носът е почти на 100% добре - сега докато спи повърна малко количество.. Дали е възможно да е от АБ клацид на сироп? Изпи го точно преди да заспи, защото бях забравила да го дам по-рано, а не беше ял кой знае какво за вечеря, - банан, снакс, краставици, някакви такива неща .. дано да е нещо от АБ, да не е ново разболяване, защото вече ще ми дойде много Sad

Общи условия

Активация на акаунт