Боледуването на децата ни - тема 94

• 7 472
  • 495
  •   6
Отговори
# 465
  • София
Бързо да се оправя детенце! Кофти нещо е бронхита дано бързо се повлияе

# 466
В интерес на истината, аз също не съм виждала положителен тест от доста отдавна. Сещам се за RSV-то от миналия март, и след това май нищо. Надали се дължи на дълбокото или плиткото ровене в носа. Или тестовете не стават, или просто не сме били с грип/ковид/рсв. По-скоро си мисля, че е второто, защото и боледуванията са били без типичните симптоми. Температура например са вдигали 4-5 пъти, но някак за кратко. Основно са със сополи и подкашляния. Правим инхалации често и така.

Емилия, все пак се оказа права за киханията и другите първоначални симптоми. Стискам палци да се оправи по-бързо и да се задържи здрав по-дълго време, че да може да пуснете имунологичните изследвания.

# 467
За Ковид съм правила само на нас възрастите, винаги са били отрицателни. На децата като се замисля съм правила веднъж за скарлатина и беше положителен, но не помня как и колко съм бъркала. Вчера и бръкнаха доста навътре, сега бяга и не ми дава да я пипна, ще трябва май да я приклещя някак си..

# 468
Минахме скенер, по детски протокол бил, завиха и коремчето с оловна жилетка. Много бързо беше. Сега чакаме резултата и май ще си ходим. Обясниха, че такава кашлица, както и бронхит не се лекували с антибиотик. Не можело да яде шоколад, защото предизвиква киселини. Ще пии гастротус бейби, защото можело да има рефлукс и от там да прави микроаспирация. За мен не е това, ама ще правим каквото трябва.

# 469
Майчиният инстинкт е почти винаги верен.
Нашият преглед мина, в ляво и дясно долу има лек шум, но засега няма показатели за бактериална инфекция. ЦРП е 14. На изчакване сме, иначе си има 38°.
Лекарят каза, че масово е имало грип А в кабинита и от няколко дни се е заменило с RSV.

# 470
  • София
Защо не се направи изследване с бариева каша за тоя рефлукс? Спряха ли да го практикуват това изследване? Иначе корема добре, а шията?
Това за шоколада и аз го знаех когато детето бухаше 6 месеца без причина. Искаха да спра шоколад, ягоди и аз на свое усмотрение спрях и млечни (защото по принцип млечните увеличават слузта като е болен човек).

# 471
  • shumen
Ваня,а гърления секрет излезе ли?За киселото мляко знаех,но за шоколада не,че при такива кашлици не трябва да се яде.То това с млякото се сетих аз след като миналата година кашля сума и време и ядеше и пиеше кисело мляко в промишлени количества и никои не се сети,че може да е от него.
Емилия,ех,майчиния инстинкт е най-точен.Дано мине скоро и да можете да направите изследванията.
Моя си дойде от училище и пак взе да прокашля сухо.Казва,че и храчка го дразни.При нас е доста влажно тия дни и пак се започна и това след седмица на училище.Аман вече.

# 472
Барбалена много благодаря. Дано края на февруари да е здрав и да пуснем изследванията.

При него винаги така започват нещата.

Рейна ако моето дете го придържам с подобни симптоми и изследвания задължително ще се озовем в болницата с венозен АБ. Ама той е много податлив и много бързо го събаря каквото и да е, ако не се вземат до 4 тия ден правилните мерки.

Иначе ММ и той е на Антибиотик - Амоксиклав от вчера. Педиатърката на детето му го изписа - суха кашлица, температура, отпадналост, няма глас. Има 2 приема от вчера и е доста по-добре. Днес дори отиде на работа. Вчера се влачеше.

# 473
Дани, чисто е всичко, чакаме само антителата.

# 474
Рейна ако моето дете го придържам с подобни симптоми и изследвания задължително ще се озовем в болницата с венозен АБ. Ама той е много податлив и много бързо го събаря каквото и да е, ако не се вземат до 4 тия ден правилните мерки.
На този етап няма какво да се направи, RSV си е вирус. Мога само да следя, изчакам и ако се насложи нещо бактериално, тогава АБ.
Какво ще се случи ако изчакаш поне веднъж? Не се заяждам, просто питам. Смятам, че твоите лекари ти създават изкуствена паника защото виждат, че и ти си от по-плашливите. Водиш на първи ден на лекар, даваш температуропонижаващо дори на 37 и нещо. За бронхит антибиотик не се изписва. Смятам, че сте влезли в омагьосън кръг, чревната флора на детето ти е скапана и вярвам, че организмът му не може да се бори, просто няма как.
Температура може и 10 дни при вирус, ЦРП 14 говори за вирусна инфекция.
Ти самата можеш ли да издържиш психически когато детето ти има температура? Защото е нормално при темперотура детето да гори и да е като парцал.
Моят педиатър, който прекалява понякога  с лекарствата, дори един път един крем не е изписал на растителна основа, винаги ми е казвал, че е добре да се остави организма да се бори и сам и до 39°, че 39,5° ако няма болки да не давам нищо и изчакам и само преди сън евентуално. И че трябва да имам търпение, не става за 2 дни работата.

# 475
Рейна чакала съм, когато беше по-малък и се бях комплексирала от майки с подигравки и разни изказвания...На 6ти я ден му сложиха орбазон, на 8-мия-пак. Два антибиотика един сутрин и един вечер, изопринозин заедно с тях, инхалации с В+П едвам му се размина болницата...3 седмици отне да се излекува. Преглед на всеки 2 дни за следене на състоянието. Такъв ужас изживях тогава, че спрях да се впечатлявам и комплексирам от изказвания от сорта "Ама защо му даваш лекарство за температура? Ама защо постоянно му трябва антибиотик? На моето му минава с хомеопатия, тея АБ са вредни! Тровиш го! Защо постоянно го водиш по изследвания? Смени си педиатъра! " и прочие идиотщини. Да не говорим, че повръща всички сиропи. То който не е изживял такъв зор му е странно и непонятно отстрани погледното.
Това преживяване тогава се превърна в лека форма на хипохондризъм. Мразя да го разказвам, защото е болезнен и неприятен спомен за мен.

Ваня много се радвам, че на скенера нищо не се е видяло. Много добра новина. Blue Heart Пожелавам ти подобен ужас никога повече да не преживяваш и само хубави моменти и дни без болести. Gift Heart

# 476
На този етап няма какво да се направи, RSV си е вирус. Мога само да следя, изчакам и ако се насложи нещо бактериално, тогава АБ.
Какво ще се случи ако изчакаш поне веднъж? Не се заяждам, просто питам. Смятам, че твоите лекари ти създават изкуствена паника защото виждат, че и ти си от по-плашливите. Водиш на първи ден на лекар, даваш температуропонижаващо дори на 37 и нещо. За бронхит антибиотик не се изписва. Смятам, че сте влезли в омагьосън кръг, чревната флора на детето ти е скапана и вярвам, че организмът му не може да се бори, просто няма как.
Температура може и 10 дни при вирус, ЦРП 14 говори за вирусна инфекция.
Ти самата можеш ли да издържиш психически когато детето ти има температура? Защото е нормално при темперотура детето да гори и да е като парцал.
Моят педиатър, който прекалява понякога  с лекарствата, дори един път един крем не е изписал на растителна основа, винаги ми е казвал, че е добре да се остави организма да се бори и сам и до 39°, че 39,5° ако няма болки да не давам нищо и изчакам и само преди сън евентуално. И че трябва да имам търпение, не става за 2 дни работата.
Всичко е до организъм според мене.Моите двамата, ако големия се беше разболял и 40дена с хрема и кашлица да беше-още на третия ден щеще да е с бронхит,след това плевмония,едни и същи родители,различен имунен отговор.

# 477
Емилия, аз не искам да звучи като месене, не искам и да мислиш, че го казвам с лошо или да размахвам пръст. Според мен трябва да започнеш да го водиш на друг доктор. Той е постоянно на АБ, всеки месец. И на теб ти е втълпено, че без АБ няма да се оправи - от докторите. Според мен организма му не успява да се вдигне и се е получил един ужасен омагьосан кръг от тези непрестанни АБ. Специално за вашия доктор ми прави впечатление. Може би друго мнение, друг поглед над детето като е болно ще внесе друг резултат. Вашата се бив в гърдите, че ако не му изпише АБ ще стане по зле и така… не говоря сега за бронхита, а цялостното ми наблюдения - чета темата редовно. Това разбира се е лично мое мнение, не твърдя в никакъв случай че съм права.

# 478
  • София
И аз съм сменяла доста лекари (не заради АБ), а защото всички ги питах от къде идва това да боледува така детето. Всички ми вдигаха ръцете и чинно я тъпчеха с Пулмикорт. Накрая зъбите и почнаха малко по-малко да се развалят, тя да изглежда зле и други неща. Писна ми и започнах да търся къде аджеба е проблема. Сегашната жена, която ми лекува децата (понякога и нас възрастните) започна малко по-малко да търси какво става. После почнах да я водя и на хомеопат (да да, знам, че много хора не вярват, но не ми пука, защото цели 6 месеца тя беше едно нормално и здраво дете!).
Не съм намерила още проблема при нея, но със сигурност в даден момент просто ще се намери какво и има и какво трябва да се направи.

# 479
Елилия този хипоходризъм е в твои ръце да го лекуваш. То тъй или иначе накрая пак пие АБ. Това което описваш съм го преживяла десетки пъти пъти, имам цяла папка, наистина огромна, с документи от лекари, спешни кабинети, престои в болници, линейки и куп изследвания от какви ли не лекари.
След раждането първата година бяхме всеки месец в болница заради сънна апнея, бебето ми имаше монитор с кабели цели 12 месеца, които му следяха дишането защото спираше да диша по няколко пъти на ден и посиняваше.
Но смятам, че много неща зависят и от нас. Не си струва заради веднъж лош опит да спираш да опитваш и по друг начин. Не мисли, че ти се подиграват, а мисли, че искаш по-добър и качествен живот и смело напред към промяна. С най- добри чувства.
Нова и на мен ми направи впечатление, че лекарката казва, че ако не изпише АБ и ще го види в болница. Просто непрофесионално.

Общи условия

Активация на акаунт