Боледуването на децата ни - тема 94

• 11 694
  • 799
  •   5
Отговори
# 750
  • София
Колко чести? 2-3 на година чести ли са?

# 751
За по-малко от две години вече има 9 или 10 по спомен

# 752
Аха, познато. Най-първите бяха 3 дооста тежки за 3 месеца. Тъкмо преживеем кошмар, мислим си че е приключил и след няколко дни пак отначало.

По спомен броят 3 бронхиолита на година, но все пак гледат и как се повлияват от лечение. Дали са по-трудни, тежки и бавно се поддават. Гледат и хоспитализации също. Ако нещо се разсвирка и мине за няколко дена не се брои. Затова е хубаво един лекар да следи детето, как боледува, как се повлиява от лекарствата, колко често се случват пристъпите.

# 753
  • shumen
I.R.моя правеше по 4-5 на година като първия му беше на 40 дни.Стигал е и до пневмония.
Антилоп,разбира се.В Трявна ходим на физиотерапия ние.Правят UV лампа на гърба и носа,масаж на гърба и инхалации.Аз лично инхалациите ги отказвам,че си имам инхалатор и при нужда му си ги правя.Ходи се със направление номер 3 за физиотерапия или номер 7,ако е през детско.Преглед се прави от доктор Станева и ако е през детско от лекар в отделението. Процедурите са 5-10 минутки и през другото време сте свободни.Ние се разхождаме из горите,за да диша чистия въздух.

# 754
Цъфтящите започнаха. Моето вече търка очи и го сърби гърло. Откакто прави терапия за тез треви и дървета и съвсем имунната му система реагира и на най-малкото. Даже и на храни.

# 755
Мисля да изчакам малко, т.е. да видим след месец какво ще каже и как ще иска да продължаваме. Ако не се овладява кашлицата или иска нон стоп лекарства да се пият и пулмикорт, тогава ще ходим на друго място. На този етап май точно това е лечението, каквато и дапе причината, за да се успокои дроба. Аз все си мисля, че не е астма...ей така от нищото на 11...странно ми е. И при нея IgE e в норма, за ЕСР пуснах запитване в бодимед дали ще могат да го направят с наличната кръв. За мен не е алергия, обаче са си хванали за тая алергия....

# 756
  • shumen
Ваня,при моя също се откри астмата на 11,но ние тогава бяхме влезли в един омагьосан кръг от болести.Тогава лекарката ми каза,че някои е израстват в пубертета,но при някои тогава се отключва.Алергия,но от какво?

# 757
Аз също отключих астма на 10-11 годишна възраст, алергична. Започна със зачервяване на очите и сърбеж в носа и кихане, от котка. На 15-16 започнах да кашлям, понякога и цяла нощ съм кашляла докато разберем какво се случва и защо. Не се оправи след пубертета, остана си.

# 758
  • София
Цъфтящите започнаха. Моето вече търка очи и го сърби гърло. Откакто прави терапия за тез треви и дървета и съвсем имунната му система реагира и на най-малкото. Даже и на храни.
В София има сняг… Цъфнало дърво не съм виждала честно казано.
Danaeka А с какво ги правят тия инхалации, че ми стана интересно?

# 759
  • shumen
I.R.не знам и аз с какво ги правят със сигурност.Аз лично винаги съм ги отказвала,че инхалатор си имам,а и ходим когато е здрав и при нужда му си ги правя.
И при нас няма още цъфнали дървета.

# 760
Мисля че Рейна не живее в България. Може при тях да има.
Хора, днес започвам 3ти ден на анбиотик.. кога ще ми се опуши тоя нос. Много се изнервям. Лицевата болка и напрежението понамаляха, вкуса се мъчи да се върне. Ама този нос....

# 761
Хора, днес започвам 3ти ден на анбиотик.. кога ще ми се опуши тоя нос. Много се изнервям. Лицевата болка и напрежението понамаляха, вкуса се мъчи да се върне. Ама този нос....

Фроузън, утре трябва да си по-добре след трврият прием днес. Вирусът е много гаден и упорит.

Моето продължава да кашля само сутрин. Чревният вирус беше еднодневен и мина. В понеделник мисля да го заведем на пулмолог, въпреки, че мъжът ми се дърпа, защото за 10 дни е воден 5 пъти на лекар. Имам чувството, че се връщам почти 2  години назад с 21 дневната кашлица, която беше по същият начин.

# 762
  • София
Аз съм вече 4-ти ден или 5-ти и още си подкашлям. Не е както беше де ама трудна работа. При мен носа още държи фронта и си тече назад… Не знам след цялото преживяване да очаквам ли да спре

# 763
  • shumen
И аз още подкашлям и сутрин вадя едни храчки.Пуснах си кръвни и витамин Д и чакам да излязат.
П.С.Излязоха моите кръвни.CRP e завишено и е 6,75,а витамин Д е под нормата и е 4,2.Ще видя като ги взема да мина и през доки да видим какво ще каже и тя.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 13:30 от danaeka

# 764
Днес сутринта дадох пулмикорт от това новото, дето го изписаха - турбохалер. Дозата е половинката от това, което иначе правеше, но почти не кашля от тогава. Пръсках и в носа спрея антихистамин. За сега хапчето не съм го давала, може и да се въздържа.

Общи условия

Активация на акаунт