Боледуването на децата ни - тема 94

• 12 608
  • 870
  •   1
Отговори
# 795
Моето от петък пак започна да хърка и подсмърча (7 дни след като капахме Моксифлоксан и се върна на ясла). В събота започна от време на време да кашля, сочно, сякаш има храчка. Сополи напред няма, и не успяваме да изтеглим с прахосмукачка почти нищо. Слагам виброцил. Засега няма температура и си търчи като див кон из жилището. През нощта си покашляше. Следобяд имаме час за педиатър. Най-вероятно ще остане тази седмица вкъщи и ще се гръмна 😩😩😩 уикенда ще пътуваме и децата ще са при баба си, и мъжа ми не иска да рискува да я пускаме в ясла и да се влоши, че да развали всички планове. Иде ми да седна и да ревна с глас 😭

# 796
  • София
Ми вероятно пак е с тази бактерия. Според мен повторете изследването. Тия бактерии са упорити и 7дни са твърде малко.
Иначе да попитам някой купувал ли си е и ползвал ли е такава лампа? Мисля, че се правеха нагревки на носа обаче може ли да е опасно това? По болниците знам, че има, но последният път беше на дете, което един вид са го изгорили както и майката, защото били забравили лампата(ако изобщо е ставало въпрос за същата лампа де).

# 797
Аз щях да я купувам за себе си ,имам синузит който от влажно и мъгливо време се обостря и боли ,но се отказах точно от един такъв случай на моя приятелка чието дете беше в болница и бяха забравили лампата и ме хвана шубе ..знам че се ползва с определени очила ..

# 798
I.R.,
Ползваме подобна иинфрачервена лампа, основно мъжът ми за мускулни болки.
Има предпазител за очи в комплекта.
За синузит аз си предпочитам затопляне с морска сол или топла вода.
Иначе, добре топли.

Ако не се лъжа, се изключва сама след време, т.е. има таймер.

Влизам да попитам от изкаралите грип, забелязали ли сте на кой ден позитивира тестът?
Моето дете поддържа висока температура, отпаднала е и с доста зачервено гърло. Днес е първи ден и е тотално негативен комбинирания тест.

# 799
Попитах в chatgpt написа че е подходящо за мускулни схаващания, травми и тн.
Обаче и:
Кога МОЖЕ да е опасна
Инфрачервената лампа не е безобидна, ако се използва неправилно:
❌ Не се използва при:
Остро възпаление (първите 48–72 ч)
Гнойна инфекция (синузит, отит с гной!)
Повишена температура
Кървене или склонност към кръвоизливи
Туморни процеси
Бременност върху корема
При деца без лекарска препоръка
⚠️ При синуси и уши:
ако има жълто-зелен секрет, болка, натиск, температура → може да влоши състоянието, защото „запечатва“ инфекцията.

Не бих рискувала за детето, особено. Иначе за кръста  на моя мъж би била полезна.

# 800
  • София
I.R.,
Ползваме подобна иинфрачервена лампа, основно мъжът ми за мускулни болки.
Има предпазител за очи в комплекта.
За синузит аз си предпочитам затопляне с морска сол или топла вода.
Иначе, добре топли.

Ако не се лъжа, се изключва сама след време, т.е. има таймер.

Влизам да попитам от изкаралите грип, забелязали ли сте на кой ден позитивира тестът?
Моето дете поддържа висока температура, отпаднала е и с доста зачервено гърло. Днес е първи ден и е тотално негативен комбинирания тест.
На 7- ми при мен.
Благодаря Frozen, няма да рискувам тогава

# 801
От днес и ние се разболява ме.
Боли го коремчето.
Студени ръчички и температура почти 38.5
Постоянно му е студено и му се спи.
Ще видя тази вечер как ще е и ако до утре не се оправи ще го заведем на преглед.

# 802
  • shumen
Аз не бих рискувала с инфрачервената лампа особено при детето.То и в Трявна като правят нагревките с УВ лампа трябва да няма Т детето и се правят определено време според възраста.
The doors,явно пак сте с тая бактерия.Стрептокок пневмония е много упорит и трудно се мори.
Танче,от Т му се спи,а щом му са студени крайниците ще вдига още.

# 803
Аз не бих рискувала с инфрачервената лампа особено при детето.То и в Трявна като правят нагревките с УВ лампа трябва да няма Т детето и се правят определено време според възраста.
The doors,явно пак сте с тая бактерия.Стрептокок пневмония е много упорит и трудно се мори.
Танче,от Т му се спи,а щом му са студени крайниците ще вдига още.
Според теб какво може да му е.
Вчера си бяхме на село и на обяд кара колело но беше спокойно и слънчево времето
Беше игрив .

# 804
Вирус, с който се е заразил преди 3-4 дни или 2 ако е грип.

# 805
Танче.Мисля че има вирус със коремна болка +диария и температура,ние това прекарахме,мама и татко дойдоха за 1вечер да ги видят и те са болни сега.Но от чревен вирус такавя висока темп.не съм виждала аз,поне при нас беши много висока.Тест за грип и двата бяхя отрицателни при нас.Но може проста да е настинал,макар че коремната болка мога да я свържа с настинката но темп.някак не мога.

# 806
  • shumen
Вирус,грип или настинка.С тая висока Т аз клоня към грип.Има и вирус с Т,разтройство и повръщане.
Ваня,как са твоите?

# 807
Вирус,грип или настинка.С тая висока Т аз клоня към грип.Има и вирус с Т,разтройство и повръщане.
Ваня,как са твоите?
Вкъщи имам от комбиниран тест дали да му направя

# 808
Да, направи му. Но най-добре 24ч след вдигане на температура.
Коремната болка и да не е защото е със стомашен вирус. В областта има лимфни възли, знаете че реагират при инфекции. Мен лично често при температура ме боли стомаха и ми е лошо, без да ми се гади Sad

Барбалена, как сте?

# 809
  • София
Много е рано за тест за грип само ще си го изгърми…

Общи условия

Активация на акаунт