Боледуването на децата ни - тема 94

• 13 306
  • 924
  •   3
Отговори
# 915
На мен лично много ми помага, а аз като ме лепне нещо не се разминавам с антибиотика. При малкия не знам, като че ли да, но и той е като мен и ако ще го хване нещо, ще се тръшне. При каката на 13 помага. Много го ползваме вкъщи Грануфорина.

# 916
Спрея не мисля, че вреди, ползвам при отказ от бърза инхакация с физиологичен разтвор, минавам пръсвам бързо и тегля с прахосмукачка при нужда.

Такива промивки със спринцовки и прочие не бих правила, само веднъж по невнимание с аспиратор духнах с уста навътре, вместо навън и детето изпищя, че го е заболяло така ухото. Къси са тръбичките при малки деца и като нищо течността от ноздрата да напълни ухото, както и става принципа на отита, третата сливица спомага допълнително.
Най-добре падат налепи и гадории при нас от морската вода, като влезе или се надиша соли, после се отлепва на парцали

Индивидуално е за вадене на сливица, компетентен УНГ може да прецени, дали засяга само чести инфекции, слух, други оплаквания

# 917
  • София
Аз единствнео съм слагала гранофурин в гърлото не знам, че може и за носа. Но за гърлото при нас все още държи фронта и лекуваме бая неща.
Продава ли се това чудо като спрей за нос?

# 918
Аз си мисля, че с тези спрейове с физиологичен разтвор докарваме серозните отити при малкото. Той, че е с увеличена трета сливица, така е. Но дали спрейовете на са причината за течността в ушите? Спирам окончателно с тях при дребното, макар че са страхотни за размекване на каквото има в носа... При каката си действам, тя нали е без трета сливица вече. Ох, не знам защо просто не я махнем и на дребното Sad
Не, от 13 год ежедневно ползване понякога по 1 шишенци за 3 дни, нито един отит. Просто всяко дете си има слабо място. Те промиват и вирусните частици, задължително пръскам преди градина.

# 919
Как Гранофурин в носа, мисля че ставаше въпрос за гърло.. В къщи го ползвам, гледам да е рядко, защото урината им се оцветява в зелено, само мога да си представя какво минава през бъбреци, черен дроб и т.н. Но със сигурност съм доволна, на едната ми дъщеря гърлото и е слабо място. Вдига Т веднага ако е тръгнало гърло. Стопирала съм няколко пъти нещата така, след няколко пръскания минава гърлото и сваля температурата, иначе гърлото и минава само с АБ.

# 920
  • София
Ми така реших, защото става въпрос за трета сливица знам ли Grinning Иначе за гърло си има, да.

# 921
За гърлото грануфорин. За третата сливица евентуално операция, ще видим

# 922
  • София
За Граносепт също съм чувала, но не сме ползвали.

# 923
До каква възраст средно се изчаква за премахване на трета сливица? Ще се съобразим с мнението на лекаря, евентуално второ мнение.
Също ме интересува, който е ползвал грануфорин спрей за деца, помагало ли ви е, ако започнете при първи симптоми, да избегнете АБ? Личният го предложи, гледам по онлайн аптеките има, но се чудя.

На моето дете му я махнаха на 3 години и 1 месец като беше.
Гранофурин само веднъж съм пръскала и оповръща света и повече не съм.

Промивни за нос никога не съм правила на детето, а и УНГ не дава. Водят до тежки възпаления в ушите.

# 924
  • shumen
Барбалена,според мен от пръскане на физиологичен разтвор не може да докараш отит на детето.От третата сливица по може да е.
Spasiyka,при мен Гранофорин помага.При детето съм пръскала един-два пъти и при него сякаш помага.
Ваня,дано това малечка ли?Дано се разминете само с това.
Аз продължавам да прокашлям и носа ми се запушва.Мисля и утре,ако съм така да мина през доки да ми удари една слушалка.

Общи условия

Активация на акаунт