Париж - 21

• 18 829
  • 397
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Върнете темата назад. Толкова много препоръки и обяснение има от съфорумки. Организирах придвижване, посещения, билети и общо взето програмата ни благодарение на отзиви и отговори тук.

220евро за 3 нощувки ми звучи невъзможно и то при описаните условия. Заминаваме в неделя, букнах апартамент на границата 3ти и 4ти район още пред ноември на цена 400лв/вечер.
Вече резервирах и 27ма година. Определено все повече хора резервират година напред, компаниите пускат и полетите и добрите места на оферти се изчерпват.
Гледайте да се настаните близо до спирки и да се придвижвате лесно.
120е полет на човек обща цена или на полет е?
Ако е обща е повече от прекрасна!
Аз букнах отиване с easyJet, че кацат на Орли, но разликата във връщането беше голяма и там сме с Уиз.
За трансфер не е нужно да резервирате настаняване с такъв. Има летищен трансфер и болт.
Билети.. за Дисни 1 ден е малко, но и ние ще сме така. Голяма хамалогия ми е местене на настаняване и решихме да не спим и в техните хотели. Билетите, които купих с голяма мъка и дебнене бяха за Айфеловата кула-върха.

# 376
Относно самолетните билети - ако пътувате по време на наша ваканция или празник (Великден, 1-ви май и т.н.) вземете билети отсега. Шансът да поевтинеят е малък.
Аз наех апартамент преди повече от половин година и за 5 вечери ще плащаме 600 евро за двама. Продължих да търся, но по-добра оферта засега не съм намерила.
Дисниленд аз не харесвам и не бих прекарала 2дни там, но това е въпрос на личен избор. Заради дете 1 ден бих се прежалила.
Париж е прекрасен ден и нощ, чудесен избор за първо пътуване със самолет!

# 377
Да,120 евро е за двата полета с Уиз. Гледах цените по време на ваканциите на децата, прилични са все още, но през останалото време са супер. Има по 40-50 евро на посока. Аз ще запазя така, че да имаме 5 нощувки, да не бързаме и да разгледаме спокойно.

В Дисни не сме били никога, така че ще отидем някой делничен ден, колкото и да е лудница, съм сигурна, че на детето ще му хареса. Тя ще бъде на 7, така че е осъзната и ще го помни. Но мисля само един ден да отделим, другите да ги прекараме в Париж.

# 378
Не се подвеждайте по уж евтината цена на Уиз. Кацате в Бове, което е доста далеч от Париж. Ще имате после разходи за транспорт от-до и доста загубено време. Препоръчвам Easy Jet, които летят до Орли. Орли е свързан с града с метро, лесно и удобно. Ако сте семейство може да ви е изгодно да вземете направо такси, тъй като е с фиксирана тарифа и при няколко пътници се избива

# 379
Малко офф, но аз също си мислех, че седемгодишният ми син ще си спомня посещението в Дисниленд, но при следващото ходене (на 11 години) се оказа, че абсолютно нищо не помни.

Не знам какво имате предвид под all inclusive, но силно ме съмнява, че такива хотели има в центъра на Париж, особено на посочената цена от 220 евро за 3 нощувки. Моите впечатления по-скоро са около 150 евро на вечер за двойна стая в съвсем базов вариант. Бих гледала нещо близо до метрото, а най-добре до линията, която ще ползвате за летището.

# 380
Много внимавайте с тези уж изгодни нощувки. Ако е твърде хубаво, за да е истина, сигурно не е. На съседната сграда има залепен огромен афиш да предупреждава туристи, че явно върви измама в Booking с мними обяви за несъществуващ апартамент под наем. Хората са се принудили да сложат плакат, че в тяхната сграда няма такъв апартамент, никога не се е отдавал такъв, и са посочили адреса и телефона на най-близкия комисариат на полицията. Омръзнало им е да им звънят туристи по домофона във всякакви часове на деня и нощта да се разправят и да си търсят нощувките.

# 381
  • София
За съжаление и Easyjet и Transavia спряха полетите до Орли след края на октомври.
Много се надявам да размислят и поне едната да пусне пак.

# 382
За хотел ви препоръчвам Менингер, който е на много добро място за посещение на Дисниленд и на самия Париж. На линия 1 на метрото е, което е удобно за забележителности, както и удобно за РЕР до Дисниленд. На техния сайт цените са разумни за Париж и по-добри от това, което предлага букинг. Имате и възможност за безплатна отмяна до деня на пристигане.

# 383
Може ли някой да даде линк към официалния сайт на Лувъра. И още един въпрос - ще взимам и билет за дете, той с нулева стойност ли е или се взима на място?

# 384
# 385
  • Варна
Може ли някой да даде линк към официалния сайт на Лувъра. И още един въпрос - ще взимам и билет за дете, той с нулева стойност ли е или се взима на място?

При онлайн резервация се заявява. Получава се файл с поименен билет като на всички останали, но с нулева цена.

# 386
Привет, и нашите самолетни билети бяха горе-долу толкова. Летяхме с Раян през август.

За трансфер летище Бове <-> Париж ползвах aerobus.fr. Движат се почти денонощно, покриват полетите.

При късно кацане съветвам да гледате часовете за настаняване на хотела да са до късно. Ние отседнахме до Триумфалната арка (близо до автобуси, метро, RER и Porte Maillot). Рецепцията се оказа, че е денонощна, но беше посочено настаняване до 23:30 и освобождаване от 5:00. В букинг и на сайта си хотелът е обявил стаите/цените само до януари.

Когато проучвах (април-май месец), видях, че билетите за забележителности на официалните сайтове се пускат едва няколко месеца предварително (2-3 максимум). За Дисни не съм се интересувала.

Здравейте,
Имах колебание къде да бъде първото пътуване на детето със самолет и решихме да бъде Париж. Ще отделим 1 или 2 дни на Дисниленд, през останалото време ще се откриваме.красотите на Париж. Планирам около 4 или 5 нощувки, зависи как успея да взема билетите. Има още време, намерението ми е за пролетта, сега нямаме възможност, но много искам да организирам поне част от сега.

Билети с Wizz гледам, че има по около 120 евро на човек в двете посоки. Лесно ли е ориентирането в Париж? Самолетът ако пристигне около 20-21 часа има ли автобуси до града или по-добре да гледам нещо с трансфер?

Ще се радвам да споделите и удобен хотел на приемлива цена.отвориг.букинг и първите, които ми излязоха, ми изглеждала прекрасни предложение - 220 евро за 3 нощувки ол инклузив, в центъра на Париж. След проучване се оказа, че са фалшиви обяви.

Всякакви съвети ще са ми полезни. Благодаря на всички.

# 387
За Лувъра и за двете деца взехме билет с нулева стойност онлайн. Безмислено е да вземета за вас и после да се редите за билети за децата.

За Дисни Малкото дете беше на четири и половина, вероятно нищо няма да помни, но емоцията, която изживя и гееещото от щастие личице са незабравими. ЙщГолямата тогава на 12 беше доволна, но емоцията е различна. Голямата иска да отиде пак, но с приятели и заедно да преживеят емоцията. Малката година пи-късно помни замъка, гофретите, пицата на Мик и тя същи иска пак.

# 388
Взех билети за Лувъра, сега ще съм много благодарна ако кажете от кой вход се влиза и колко време по-рано да отидем?

# 389
Най-добре е според мен подземния вход Carrousel du Louvre, 30 минути по-рано.
Вход през търговския център Carrousel du Louvre (99 Rue de Rivoli): Това е тайният трик за по-бързо влизане. Входът се намира под земята. Можете да стигнете до него директно от метростанция Palais Royal–Musée du Louvre (линии 1 и 7), като следвате табелите за музея, или да слезете по ескалаторите откъм улица Rue de Rivoli. Опашките тук обикновено са между 50% и 70% по-малки от тези на Пирамидата.

Общи условия

Активация на акаунт