Прибори за хранене

• 428
  • 18
  •   1
Отговори
Не открих такава тема , ако има моля админитр да я обединят.

Трябват ми прибори за хранене, има купища предложения из нета и,като харесам нещо се оказва с кофти качество или безумна цена.
Искам обикновенни прибори, най-нормални
-Не сиви
-не златисти
-Не матирани
Най,нормални прибори🧐 да стават за миялната-т.е не ръждавейка, не дълбоки лъжици ....абе има ги във всяка нормална българска къща. Ако има някоя красотичка на дръжките ще е бонус.
Моля препоръчайте ми нещо. Утре ще се разходя до ИКЕА да видя какво предлагат на живо

# 1
Не знам какво имате предвид под "безумна цена", но лично на мен ми харесват тези.
https://www.amazon.com/WMF-Boston-Basic-Cutlery-30-Piece/dp/B000 … 1768665930&sr=8-1

# 2
WMF имат и аутлет зад Метро и Евромаркет. Там може да се намерят добри неща на добра цена.

# 3
Не знам какво имате предвид под "безумна цена", но лично на мен ми харесват тези.
https://www.amazon.com/WMF-Boston-Basic-Cutlery-30-Piece/dp/B000 … 1768665930&sr=8-1
Попаднах на едни за около 800 лв....а и масово из форума се вихрят цифро манийни течения😁някой каже ,че търси нещо нормално и насреща скачат ,че щом е с нормална цена не е добро качество (нямам предвид евтини, а наистина разумна,нормална,средна цена)
Оказа ,се че 16 годишният ,,не човек,, в нашата къща е толкова разсеян ,че е изхвърлил една част от приборите в коша🫤🫣 щото разчиствал и да щял да ги слага в миялната ама явно.....е няма да дам пари за нещо,което онова гламавото може да метне отново в коша....или поне докато младежа ,не се изнесе😁

# 4
Трябва да не познаваш парите, за да дадеш 800 лв за прибори!🤯
Марката на приборите, за които дадох линк, мога да кажа, че е една от най-качествените.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 20:05 от BellaSv

# 5
Аз си купих вилици и лъжици от едно време. Има една група във фейсбук "вещи от социализма". От там си взех. Обикновени, но качествени и евтини. Пускам си ги в миялната без проблем.

# 6
  • София
Не разбирам какво се визира под "не сиви", защото сребристите на цвят прибори си сивеят.
Вкъщи използваме тези - https://www.ikea.bg/products/data-komplekt-pribori-24-broya/60453022/
Ако сервираме стекове обаче, даваме други ножове.

# 7
# 8
  • София
В Икея има супер прилични прибори. За нормални цени и нормална употреба.
Освен, ако не искате прибори уау, за без пари... такива не зная. (Може би Тему?!)

# 9
брррр икеа . прилични ?

# 10
Като купувам прибори, гледам да са дебели и с по-загладени ръбове. Има разни модели, които стоят като сплескани и ръбовете се усещат неприятно остри - избягвам ги.
Последно взех чаени лъжички от пепко, мия в миялна, нищо им няма. Купувала съм и от Кауфланд, и от класически магазин за лев. Нямам против комплекти за 800 лв, просто аз лично за прибори не бих дала толкова, моите финансови изплисквания са в други посоки.

# 11
Ако изберете модел на WMF според бюджета изобщо няма да сбъркате. От тях имам прибори за сервиране различни видове и модели.
За хранене ежедневни имаме на Nachtmann https://www.nachtmann.com/de-de/shop/masterpiece/cutlery-set-105 … QYASABEgJ2-fD_BwE
и един “за гости” 🙈 на Zwilling.
Гледай да е неръждаем е подходящ за миене в миялна машина. Да нямат такива остри ръбове и за мен е важно да са тежки и да лягат добре в ръката, вилицата на не е много тясна и лъжицата да не е огромна. Дизайн и бюджет всеки избира сам за себе си.
Преди съм имала и от Метро купени. Доста дълго ги ползвахме, но с времето си позагубиха блясъка и започнаха да се появяват малки петънца ръжда по ножовете. Ползвахме ги ежедневно поне 11-12 години, което за мен си е супер.
Гледам, че онлайн има разнообразие в Айко, може и на място да се видят.

# 12
  • София
брррр икеа . прилични ?

Нашите са точно тези от линка и не са мръднали.

# 13
Миналата година си купих прибори за хранене от... Метро. Супер доволна съм.

В сравнение с предлаганото из сайтове като Kulina или Duka си бяха на разумна цена. Не са златни, черни, матирани или прочее. Нямат нищо гравирано по дръжките. Там е гладко и само леко по-тежко направено.
Понеже и аз залитам като много хора по малко по-скъпички неща в един момент си дадох сметка, че не се наемам да ръсна една торба пари, а даже да не мога да се ориентирам колко точно е голяма вилицата или лъжицата. То уж им пишат сантиметри, но друго си е да идеш на място да хванеш в ръка, да видиш малка ли ти се вижда лъжицата или голяма. Или пък ти е твърде плоска (има и такива модели). Затова един ден като бях в Метро се загледах. Хубавото е, че може да не купуваш всичко в комплект - може да вземеш само лъжици и вилици с ножове ако примерно чаените лъжички не ти харесват.

Не бих взела WMF. За едни прибори няма да се прехласвам толкова, не са подложени на таквиз натоварвания както тенджерите примерно. WMF на мен ми е вече малко преекспонирана марка. Веднъж си купих сет за маса за подправки техен. Този модел. Като изключим хубавия на вид метала не бих казала, че бяха с мисъл направени като за ежедневно ползване. Нито едно от буканчетата например не става за сол според мен - твърде едри идват всички 3 вида решетчици, а едното беше изцяло без решетка. Пък на масата само бурканчета с няколко вида подправки без сол не бих сложила. Някак е нелогично в моите очи. Абе нещо като за толкова префантосана марка... не ме впечатлиха. Мясаше на измислено от китаец.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 12:23 от Защо ме търсиш?

# 14
На ВМФ имаме разни дреболии. Добри са, но според мен не са уместни за средния български дом. Прибрани са по шкафовете.
Прибори на 5 пъти по-ниска цена вършат същата работа. Е, да, не можеш да кажеш нещо от рода на ‘а това е на ВМФ, супер е качествено’, демек да намекнеш как си от сой и не правиш компромиси с качеството Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт