Прибори за хранене

• 709
  • 26
  •   2
Отговори
# 15
Да споделя и моето мнение за приборите на WMF. Ползвам модел Бостън от 2 - 3 месеца може би.  Взех ги на промоция за 250 лв комплект за 12 човека.  На размер са ми добре.  И модела ми допада. Мия ги в съдомиялна. В магазина им са предупредили дъщеря ми да не ги пуска заедно с капачки от буркани. Нейния модел е друг и не знам каква е логиката.
Това, което не ми харесва е , че остават отпечатъци по дръжките.  Като сервирам и ги извадя от шкафа,  като ги вадя от съдомиялната. Доста е неприятно да вървя непрекъснато с кърпа и да полирам.
По време на черния петък в немския амазон имаше на много изгодни цени и комплекти за 6 човека.  Под 100 лв имаше.

# 16
Аз се прехласвам по тях мислейки, че са едва ли не нещо яко немско, сиреч в моите очи това значи кажи-речи вечно. (Много са ми симпатични немчугите на мен Simple Smile ).

Четейки обаче (включително и в този форум) бързо се ориентирах, че просто тук в България цените им са неимоверно раздути. Може би едната от причините е, че така или иначе ги купуват. Кой - ами единият вариант е това дето ти казваш, Нарциса - да се покаже който е от сой и компромис с качеството не прави. Макар че те далеч не са черешката на тортата. Друг вариант е такъв както мен - абе колкото за една бройка ще се посгъна само и само немско да си купя. Но не, вече почти нищо не минава или без китайска суровина, или без китайско производство. Моята маниакална непоносимост към китайджаци с лекота ме хвърля понякога в капана на ей такива немчуги. Колко са немчуги не знам.

# 17
Магазин Home detail 👌- прибори стомана Berghoff.

# 18
Предполагам питате само за България, но ние имаме ето такива:

https://hardangerbestikk.no/produkt/nina-bestikksett-48-deler/?g … IewcaAvCwEALw_wcB

Не моделът от 48 части, а от 24, тоест по 6 от лъжици, вилици, ножове и малки чаени лъжички.
Толкова години вече в съдомиялна отиват и нищо не им е станало. Красиви и удобни са, ама за пържоли ножовете не стават. Там имаме друг тип ножове, по-остри.

Иначе имаме и Martorp от ИКЕА и изобщо не са лоши.

# 19
Много са хубави тези последните😍 харесвам среден прибор, а тези са точно такива. За стекове ножовете наистина са други,тези няма да станат.
Благодаря за предложенията ,и аз предпочитам да  видя лично,така най-добре преценявам.
Иначе за ценовият клас...вече не държа да давам едни пари ей така ,щото видиш ли било супер качествено(това не важи за техниката-моята ахилесова пета😁) и струва колкото 2 от същото но среден клас.

# 20
  • София
В магазина им са предупредили дъщеря ми да не ги пуска заедно с капачки от буркани. Нейния модел е друг и не знам каква е логиката.
Може да се получи галванична корозия- не че приборът ще корозира, но понеже капачките от буркани са от по-нискокачествен метал, от него върху по-висококачествения могат да се пренесат отлагания, петна, прилични на ръжда и т.н. Научих го от опит, когато един от любимите ми ножове “ръждяса” именно след пускане на няколко капачки в съдомиялната. Изчисти се, но трудно.
Аз също харесвам приборите на WMF и в момента търся комплект с по-кръгли лъжици.

# 21
Ползваме на Brio - модел Yamato и сме доволни. Фини и елегантни са на вид, не бяха скъпи. От време на време ги има и на бройка в Кауфланд.

# 22
WMF имаме от много години и сме доволни.

# 23
Ние вкъщи си ползваме модел Перла на Петко Денев - Габрово. Само че освен по групите, вече няма откъде да се купят....

# 24
ох тези и ние ги имахме . нямам  никакви забележки освен носталгични. не обичам да ми се припомня миналото, че ми става мъчно за хора , които вече ги няма.

# 25
Ние вкъщи си ползваме модел Перла на Петко Денев - Габрово. Само че освен по групите, вече няма откъде да се купят....

Тези са вечни и безкрайно любими. Има някакви техни копия на десена, които съм срещала в магазинчета за домашни потреби, но не са с оригиналното качество.

# 26
То нямахме ли всички тези Перла преди десетилетия? Simple Smile
Ние имахме такива вкъщи. Ех, младини ...

Общи условия

Активация на акаунт